USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Ратне з висоти пташиного польоту. Відео

27 Жовтня 2016 11:02
Районний центр Ратне зняли з квадрокоптера.

Зйомки з висоти відкрили красу мальовничого селища над Прип’яттю.

Відео опубліковане на сторінці спільноти Типова Ратнівщина у соцмережі ВК.



Селище має понад 800-літню історію – перша згадка про нього датована кінцем 12 століття.

Назва Ратного пішла від війська «Рать», яке колись стояло на місці теперішнього населеного пункту.

Покровителем міста з давніх давен вважається Святий пророк Ілля, на честь якого городяни у 1565 році збудували Іллінський православний Собор і щорічно в день Святого Пророка Іллі влаштовувалась велика ярмарка на майдані перед Іллінським Собором.

У 1440 році Ратне отримало магдебурзьке право, від того часу користувалося власною печаткою з гербом (у щиті — 3 дерева, під якими стоїть дикий вепр).

Герб Ратного - зображення дикого кабана на фоні трьох золотих сосен - символізувало природу і багатства Ратнівщини. Нині офіційно затверджено лише герб Ратнівського району - "три ратники" , тобото "рать", звідки пішла назва селища, а тому герб міста Ратне "дикий кабан" не скасований. Усі відомі нині печатки містечка Ратного (знайдено кілька їх зразків, датованих від XVI - XVIII ст.) мають усталене зображення: в полі печатки - три дерева, на тлі яких дикий кабан.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
р Показати IP 27 Жовтня 2016 11:15
Клас, молодці)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus