USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Ратнівський лісовий розсадник – найбільший в Україні

1 Липня 2016 08:00
Площа теплично-розсадницького комплексу ДП «Ратнівське ЛМГ» – 36 гектарів. Він – найбільший в України. На території – 29 теплиць, де вирощують основні лісоутворювальні породи – сосну, дуб, березу, вільху, чагарникові породи та декоративні дерева, - повідомляють на сайті Волинського ОУЛМГ.

Щороку тут вирощують лише посадматеріалів сосни до восьми мільйонів штук, що дає змогу забезпечити садивним матеріалом практично всі лісгоспи області. Щороку все вирощене на розсаднику реалізовується. Так було і під час цьогорічної лісокультурної кампанії.
Головний лісничий ДП «Ратнівське ЛМГ» не без гордості зазначає, що нині розсадник – із кращих в Україні. А заснували його ще у 1976 році. З того часу багато змінилося в кращий бік. У 2012 році провели модернізацію поливної системи, на яку виправдано витратили близько півмільйона гривень.
"Ми тоді зробили систему зрошення полів, замінили поливну систему у всіх 29 теплицях", – розповідає В’ячеслав Дейнека.
До своєї роботи фахівці підходять із любов’ю. Та й без здорового фанатизму у цій справі не обійтися, адже догляд за рослинами вимагає постійного дбайливого ставлення, незважаючи на свята і вихідні. Територія доглянута, кущі, посаджені із декоративною метою, акуратно підстрижені, всюди – урни для сміття.

Загалом фахівці Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства лісовідновленню та лісорозведенню приділяють чи не найбільше уваги.

"І це зрозуміло – вирощувати та доглядати ліси – справа клопітка, але вдячна, бо залишається на десятиліття", – любить повторювати головний спеціаліст відділу лісового господарства Волинського ОУЛМГ Володимир Неводнічик, показуючи молоді ділянки кількарічного віку.
До слова, на розсадниках підприємств щорічно вирощується 17-20 мільйонів сіянців і саджанців головних лісоутворювальних та супутніх лісових порід.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
наркотія Показати IP 1 Липня 2016 16:48
От би стільки маку або коноплі))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus