USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Реконструкція подій ІІ Світової війни у Ківерцях. ФОТО

1 Вересня 2015 09:23
Військово-історичний фестиваль «Ківерцівщина: 1939-1945 роки» відбувся 30 серпня у Ківерцях. Ще зранку міський парк перетворився на місце, у якому сучасність перепліталася з військовою минувшиною. Адже тривала підготовка до справжніх військових баталій.

Друга світова війна - глобальний військовий конфлікт ХХ століття. Вона тривала 2194 дні. У збройному конфлікті брали участь 62 держави з 73, що тоді існували.

Про це пише Інна Тетюрко на «Ківерцівському районному інформаційному порталі».

1 вересня 1939 року війська фашистської Німеччини вторглися на територію Польщі. УНІКАЛЬНІ ФОТО

17 вересня цього ж року Червона армія зайняла східні території Речі Посполитої. Західні землі України було приєднано до УРСР. 22 червня 1941 року війська Третього Рейху здійснили віроломний напад на територію СРСР. Війна скалічила, знищила мільйони людей різних вірувань і національностей.

2 вересня 1945 року ІІ Світова війна завершилася капітуляцією Японії. Та на теренах Західної України спротив загальній комунізації військовими формуваннями УПА тривав до 1954 року.

Загальна кількість жертв війни досі не встановлена. Історики говорять, що близько 65 мільйонів людей.

Театралізоване дійство показало бої між арміями Третього Рейху, СРСР і українського націоналістичного повстанського руху часів Великої Вітчизняної війни.

У реконструкції боїв взяли участь близько півсотні учасників. Усі вони члени військово-історичних клубів з Волині, Львова, Рівненщини.

Ініціював проведення заходу керівник військово-патріотичної групи "Азимут" (місто Ківерці) Володимир Патрай. Учасники дійства максимально відтворили атмосферу тих подій. При цьому використовували СХП (системи холостого пострілу) гвинтівки, кулемети, пістолети, димові шашки, а також військову форму періоду ІІ Світової війни.

Українців, місцевих жителів уміло зіграли працівники РБК, учасники художньої самодіяльності і активної молоді міста. Посприяла проведенню заходу і сонячна не спекотна погода.

По закінченню військово-історичного фестивалю «Ківерцівщина: 1939-1945» заступник голови РДА Сергій Третяк подякував учасникам і спільно з Володимиром Патраєм вручили Подяки голови районної державної адміністрації військово-історичним клубам «Мамай» (м. Самбір, керівник Віталій Панько), «Гренадер» (м. Львів, керівник Євгеній Забояркін), 1-му десантно-штурмовому батальйону (м. Рівне, керівник Ігор Мартьянов), культпрацівникам РБК ім. Михайла Ковальова (директор Олександр Бовканюк), молодіжному активу YOUth Active.

Жителі міста також могли ознайомитися з виставкою військової зброї та амуніції.

Організатори фестивалю: Ківерцівська районна державна адміністрація, відділ культури (Галина Слатиніна), відділ молоді і спорту (Ольга Поліщук), районний краєзнавчий музей (Степан Войчик), ВІГ «Азимут» (Володимир Патрай). Генеральні спонсори дійства підприємці: депутат районної ради Володимир Дейна, депутат міської ради Іоланта Смірнова.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
555 Показати IP 1 Вересня 2015 15:28
щось певно я не розумію. на фронт би всіх отих мордоворотів. на справжній фронт на Сході. там би вдосталь навоювалися
Олександр до 555 Показати IP 1 Вересня 2015 16:53
А Ви певно з окопу пишете, з самої передової....
Анонім Показати IP 1 Вересня 2015 21:36
До Вашого відома- значна частина цих "мордоворотів" на Сході вже побували. Наприклад, з 13 чоловік пошукового загону "Відродження" з Ковеля - 7 чоловік брали участь в Ато. А за те, що люди у вільний час не сидять в баругах - тільки дякую сказати можна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus