USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Реконструкцію вулиць у центрі Луцька назвали корупційною

26 Липня 2016 16:16
Порушення законодавства може приховуватися у реконструкції проспекту Волі та вулиці Лесі Українки загальною вартістю 49 мільйонів гривень.

Про це йшлося під час громадського обговорення проекту реконструкції проспекту Волі та вулиці Лесі Українки 26 липня.

Директор департаменту ЖКГ міськради Юрій Крась повідомив, що на відрізку проспекту Волі від вулиці Шопена до вулиці Чехова протяжністю 970 метрів проект передбачає розширення до 15 метрів, перенесення тролейбусної лінії, влаштування тротуарів з бруківки, освітлення та благоустрій, встановлення лавочок і смітників, перенесення тепломереж, що передбачає видалення,відповідно до кошторису, 200 дерев. Вартість робіт становитиме 40,5 мільйона гривень.

На запитання громадського активіста Ігоря Алєксєєва про те, хто прийняв рішення про витрачання коштів лучан на знищення їхнього ж майна, посадовець відповів, що замовником проекту став департамент ЖКГ.


Як зауважив екс-мер Луцька Богдан Шиба, державні будівельні норми передбачають, що капітальний ремонт може здійснюватися для заміни, відновлення чи модернізації обладнання зі значною фізичною зношеністю і руйнуванням. Таким чином, повинно існувати заключення за підписом фахівців про те, що бруківка на вулиці Лесі Українки була зношеною та зруйнованою. В іншому разі заміна плитки є нецільовим використанням бюджетних коштів, і не було навіть підстав для розробки проекту реконструкції. Щодо проспекту Волі, він зауважив, що на відрізку від гімназії № 4 до київського майдану немає проблем з заторами транспорту, тож він не розуміє, хто підписав акт про потребу розширення проїжджої частини. До того ж, якщо зрізати дерева на вказаному відрізку, утвориться великий протяг вітру. Він запитував, на підставі яких документів про зношення плитки на вулиці Лесі Українки та істотний транспортний рух по проспекту Волі були розроблені проекти.
Юрій Крась відповів, що дефектні акти, необхідні для розробки проекту, готували фахівці міськради. Вартість проектно-кошторисної документації реконструкції вулиці Лесі Уераїнки вартувала 81 тисячу гривень, назвати суму щодо вартості проекту реконструкції проспекту Волі посадовець назвати не зміг, адже проект розробляли у 2013 році. Щодо плитки, яку зняли з вулиці у процесі реконструкції, він повідомив, що її використають для облаштування пішохідної доріжки на вулиці Кравчука, 4.

Голова фракції «УКРОП» у Луцькій міськраді Ігор Поліщук запитав, чому не був оголошений тендер на реконструкцію вулиці Лесі Українки і об’єкт поділили на частини. Він нагадав, що дробити об’єкти на менші частини для уникнення тендерних закупівель, заборонено.

ЧИТАТИ ЩЕ: РЕМОНТ НА ЛЕСІ УКРАЇНКИ: 8 МІЛЬЙОНІВ НА 200 МЕТРІВ ВУЛИЦІ, БЕЗ ТЕНДЕРА

Юрій Крась відповів, що роботи поспішають завершити до Дня незалежності 24 серпня, до того ж, у місті практично немає фахівців,які могли б покласти історичну шашку Трилінського.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
лучани Показати IP 26 Липня 2016 16:24
Шиба ходить пішки, то ж проблема заторів йому далека. В часи пік не можливо проїхати біля Поліклініки,Грандволині, 4ї гімназії та біля Приватбанку. Давно пора розширити вулицю.
Корінний лучанин до лучани Показати IP 26 Липня 2016 20:52
Думай трохи головою, а не тим місцем на якому сидиш! Розширення вулиці не вирішить проблему заторів. Затори зникнуть якщо змінити транспортні потоки, про це не раз вже говорилось у міськраді і також Романюком. Вулицю Глушець треба використовувати на всі 100% для транспорту , а по ВОЛІ - тільки громадський транспорт( тролейбуси). А Шиба тут - 100% ПРАВИЙ!
до корінного до Корінний лучанин Показати IP 26 Липня 2016 22:33
Розширювати проїзджу частину до двох смуг в один бік ОБОВЯЗКОВО потрібно.Авто не меншає .І що,через пару років нова реконструкція.Відносно Глушець вже проходили,толку мало.А Шибі дай волю,він і половину пр.Соборності засадив би деревами,щоб випадково нікого не протягло.
Вперед до Корінний лучанин Показати IP 26 Липня 2016 23:21
Треба повертати Б.П.Шибу, замість лжеградобудівників..
Юрій до Корінний лучанин Показати IP 28 Липня 2016 17:04
Скоріш за все треба вирішити питання з паркуванням на проїздній частині, тому що дві полоси для проїзду це не одна, бо відповідно збільшується простір, для потоку транспорту, головастий ти наш. А Шиба вже був мером, потрібно було тоді свої ідеї втілювати. А то крім трави по пояс на газонах, що стриглась один раз на літо, ні чим не запам'ятався....
Г.А. до лучани Показати IP 26 Липня 2016 23:18
Ви займіться вулицею Г.Артамовського від № 15 до 21. Авто стоїть навпроти пологового. хоча а тут є знак "Стоянка заборонена". Дорога звужена брилами, які на неї поклала адміністрація пологового будинку. Машинопотік по вулиці зараз як на проспекті. Сидор ,замість того,щоб завозити хворих через центральній вхід по Грушевського ,заставляе швидку їхати кілометр по вул.Г.Артамовського. Будуеться новий житловий район на теріторії військового містечка. Туди почали масово їздити жильці новобудови. Повністо підтримуемо Богдана Павловича. Треба гроші спрямувати на дійсне поліпшення життя жителів громади, а не на примхи адміністративних наймаців,
Лучанин Показати IP 26 Липня 2016 16:59
Чую хоче Шиба відката.Заскучав по факту взятки.
нхя не смішно Показати IP 26 Липня 2016 17:11
Де "оновлено-люстрована" прокуратура? Чому червононосий камсамолєц ще не сидить?
Країна регресу Показати IP 26 Липня 2016 17:27
Завжди знайдеться купа "активістів" яким у кам'яному віці було ліпше.
житель пр. Волі Показати IP 26 Липня 2016 17:29
Що там не кажіть, але тротуари від 4 гімназії і до Київського майдану давно треба зробити, а то центральна вулиця і така жесть.
добряк Показати IP 26 Липня 2016 17:31
Ех бюджетни грошики,яки ж солоденьки
водичка Показати IP 26 Липня 2016 18:03
красені повненькі, лиця перекошені інтелектом, харизматичні лідери. Всі дуже переживають , як потратять наші видатки. Кумедні "душонки".
лука Показати IP 26 Липня 2016 18:21
Фахівців зі зняття шашки Трилінського у Луцьку море, а от із мощення нема. Злодюги.
789 Показати IP 26 Липня 2016 18:28
Черговий дерибан9
Лучанин Показати IP 26 Липня 2016 19:36
То, що робити реконструкцію проспекту Волі - це аксіома ! І не тільки з технічних, але в першу чергу з ідеолологічних міркувань. Бо якщо хочете не робити, то перейменуйте його в Другий комуністичний тупик. Слухати Шибу, який має профільну сільськогосподарську освіту, про протяги на міських вулицях, то всеодно, що дискутувати про вплив місячного сяйва на ріст телеграфних стовпів. Опонувати в таких питаннях можуть громадяни, які мають професійні знання, досвідчені, мудрі, авторитетні, поважні, або якщо їх нема ( чого ті оратори не визнають), то профінансуйте проведення незалежної професійної експертизи і тоді апелюйте з її висновками до нерозумної влади. А то, що тільки продемонстрували, то хіба протяги в своїх головах !
1221 Показати IP 26 Липня 2016 19:54
Романюку не вдалося "закопати" в землю гроші собі, напевно, на пенсію.Всі його т.з. реконструкції виглядають дивними, як пенсійний аккорд. Чому? При підвищенні оплати ЖКГ міська влада витрачає кошти, не на енергоефективність (лічильники телпа, комунікаціїї, ІТП) для мешканців міста, а на закатування дворових ям і реконструкцію проспектів і вулиць! Хай ображається чи ні, але виглядає це саме так!
"лучани та лучанин" Показати IP 26 Липня 2016 20:02
стирчать знамо звідки вушка !! питання були ПО СУТІ! Вирішили- 1) на Волі робити ТІЛЬКИ тротуари !! 2) оголосити недовіру Яковлеву, Красю, Осіюку з вимогою їх звільнення ( збір підписів триває)! 3) заборонити витрачати гроші платників податків, тобто ГРОМАДИ міста без дозволу! 4) участь у всіх важливих подіях фахівців від громади - обов"язкова !!
ЛУЦ до "лучани та лучанин" Показати IP 26 Липня 2016 23:29
Де будуть збирати підписи?
хмм Показати IP 26 Липня 2016 21:06
ото бабло миють ...
Лучанин Показати IP 26 Липня 2016 23:04
Гляну ото на яковлєва - такий хлоп червоний сидить - так буває якщо або дуже злий, або дуже соромно.
Патріот Показати IP 26 Липня 2016 23:05
Хлопці, перш ніж відкривати 3,13..здака подумайте своїм засохлим лобом про що іде дискусія. Вулиці однозначно треба реконструювати, ми живемо в 19 столітті по інфраструктурі міста, яке знаходиться на прикордонній території. Приємно, що Луцьк має ці бюджетні кошти, а на рахунок красти - крадуть, крали і будеть красти...Лучани заслуговують крашого вигляду міста, особливо ті, які платять податки і збори в міську казну
1111 Показати IP 26 Липня 2016 23:27
може, не вулиці треба розширяти, а менше авто в центр пускати...не резинове...
Банду геть! Показати IP 27 Липня 2016 00:00
Чому не був оголошений тендер? Ха-ха. Бо роботи виконують друзі мера, які вміють ділитися бюджетними грошима з ним. Якщо немає фахівців по трилінці, то навіщо бралися за це? Гроші вкрасти та знищити є кому, в якісно зробити нікому.
Ру до Банду геть! Показати IP 27 Липня 2016 09:52
Тендер на реконструкцію пр. Волі якраз таки оголошений. Дивіться на профільних сайтах.
Банду геть! до Ру Показати IP 27 Липня 2016 10:46
Поліщук запитував про Лесі Українки, 8 мільйонів - без тендеру.
Істина Показати IP 28 Липня 2016 10:02
Кожен з Вас вище писак , на їх місцях робили аналогічно.Рильця всіх в пушку.
Автомобіліст Показати IP 28 Липня 2016 12:29
Розширте Тещин язик, покладіть новий асфальт та зробіть двосторонній рух і на 50% потік сам переміститься на Глушець.
Лучанин Показати IP 19 Серпня 2016 16:45
Краще б доробили б фонтан у центрі міста за ті 8 мільйонів! А то взялися за роботу,а завершити нема кому-кинули на півдороги,якщо взялися за обєкт,то доведіть його до пуття, а тоді вже беріться за іншу роботу! Чим там в міській раді думають? Явно що не головою!(а заднім місцем). Або справді краще б 20 дворів би зробили б для лучан-мешканців нашого міста за ті кошти!Роботи на Лесі Українки не є невідкладними і нагальними на даний момент!В першу чергу потрібно робити першочергові обєкти,які потребують,щоб негайно їх зробили!Це нерозумне витрачання грошей!А те, що це є відмивання грошей-то це 100%!Це всім зрозуміло і це є факт!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus