USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

«Ревізія» луцького супермаркету розпочалась скандалом

24 Квітня 2014 19:40
Активісти організували рейд магазинами міста для того, щоб впевнитись, що продавці не переклеюють російські штрих-коди на українські. Однак така ініціатива припала до душі не всім торговим мережам.

Як розповів один з координаторів акції Андрій Отченаш, головної її метою є заклик до бойкоту товарів окупанта, а також перевірка штрих-кодів товарів. Мовляв, останнім часом в українських торгових мережах переклеюють російські штрих-коди на українські, оскільки триває кампанія бойкоту імпортної продукції.

«Прибуток від імпорту товарів поступає в російську казну, з якої фінансується армія окупантів, що захопила український Крим і намагається зробити те ж саме на сході країни. Тому ми закликаємо лучан не спонсорувати ворожу армію, а користуватись товарами вітчизняного виробника. А також перевіряємо, чи, бува, не переклеюють штрих-коди не чесні на руку продавці», - пояснює очільник організації «Іскра».

Першою зупинкою активістів став супермаркет «Наш Край» поблизу торгового центру «Гостинець».



Перед входом розгорнули банер та через гучномовець закликали не фінансувати кровопролиття, яке чинить Росія на українській території. Також молоді люди роздавали інформаційні флаєри перехожим.



На прилавках магазину ніяких порушень активісти не знайшли – російські товари мають відповідний штрих-код, а на упаковках чітко вказана країна-виробник та компанія-імпортер.

Подякувавши адміністрації магазину за допомогу, молодь рушила до сусіднього торгового закладу – супермаркету «Просто маркет», що на вулиці Ветеранів. Але тут молодих людей зустріли не так привітно: охоронці спочатку навідріз відмовились впускати їх всередину навіть у якості покупців. Адміністрацію магазину збентежила присутність камер у журналістів.

Отримавши оригінал дозволу міськради на проведення акції, адміністратор магазину висловила сумнів щодо його оригінальності. Після чого заборонила активістам заходити в магазин навіть аби щось купити, і пригрозила, що викличе міліцію.

Тим часом, під дверима магазину розгорівся справжній конфлікт: агресивно налаштований чоловік заходився захищати адміністратора магазину, навіть не почувши причини візиту. «Ви спочатку надайте їм робочі місця!», - відразу заявив чоловік, не пояснивши кому «їм» та які місця він мав на увазі.

Своєю чергою, захищати координатора акції Андрія Отченаша почав літній чоловік, який зробив зауваження крикуну.



Натомість, дідусь вислухав чимало від чоловіка і в свою сторону. Але за нього вступилися вже випадкові перехожі, які попросили агресивного дядька заспокоїтися.

Згодом з’явилась і адміністратор магазину, яка, зрештою, дозволила активістам увійти до супермаркету.

«Але тільки на 10 хвилин! І нічого не чіпати, щоб все було на своїх місцях!», - висунула свої умови жінка.

У «Просто маркеті», як і в «Нашому Краї», виявити порушення розміщення штрих-коду на товарах активістам теж не вдалось. Наостанок, жінка пояснила, що гірше від бойкоту російських товарів буде лише Україні. Мовляв, продукцію мережа магазинів отримує по передоплаті, а якщо товари не будуть продаватись, Україна не буде отримувати податки.

«Я не менший патріот ніж ви. Я сама була на Майдані, і мої діти, коли стріляли людей. Але від того, що ви агітуєте, Україна не виграє», - пояснила жінка.































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 65
знайка Показати IP 24 Квітня 2014 19:46
Що небуть
НЕЛУЧАНИН Показати IP 24 Квітня 2014 19:49
частка російської продукції є невеликою, тому відмова продавати такий товар не завдасть суттєвих збитків підприємству
Дід Панас до НЕЛУЧАНИН Показати IP 24 Квітня 2014 22:02
Купував і буду купувати що мені потрібно незалежно від країни виробника. А якщо б і продавав то хто ці люди щоб вказувати що мені продавати. Геть здуріли
Всезнайко до Дід Панас Показати IP 24 Квітня 2014 22:21
Російське пиво набагато краще ніж львівська моча...
Наталка до Всезнайко Показати IP 24 Квітня 2014 22:45
А ще краще німецьке пиво. Не жлобіться - заплатіть більше і не травіться пивом окупанта
Дід Панас до Наталка Показати IP 25 Квітня 2014 11:14
а українським ви не травитесь? для чого німецьке, пий українське, підтримуй свідомо українських виробників
Оксана до Всезнайко Показати IP 25 Квітня 2014 09:36
А яке добре справжнє чеське пиво!
Дід Панас до Оксана Показати IP 25 Квітня 2014 11:15
травись українським, підтримуй українських виробників
Здрасте до Дід Панас Показати IP 24 Квітня 2014 23:20
Ніхто не має права заходити на підприємство і вести зйомку без дозволу власника. Є таке поняття як комерційна таємниця. Хочеш по піаритись - піди в магазин до друга, тітки... і хоч на голові там ходи. Ідіть працюйте, а не дибілкуйте.
elektroNIK до Здрасте Показати IP 25 Квітня 2014 07:34
Полиці магазину, продукція і цінники зі штрихкодами - не підпадають під поняття комерційної таємниці - це все являється загальнодоступним для будь-якого відвідувача і таємницею бути не може.
тамара Показати IP 24 Квітня 2014 19:51
Ідіть картоплю краще посадіть!!!
маха Показати IP 24 Квітня 2014 19:58
свідомі реалізатори не пропонуйте товар окупанта і все.
павло Показати IP 24 Квітня 2014 20:00
Ди**ди!!!!В свому будинку на стояку відріжте газову трубу!бо там тече російський газ!а ще перекрийте всі дороги бо машини їздять на російському бензині і дизельному паливі!Мабуть самі безробітні цим займаються бо інші в робочий час працюють.Поможіть Тамарі краще картоплю посадити......
Надія до павло Показати IP 25 Квітня 2014 09:24
а ти сам ще не допоміг ту картоплю посадити?
Дурдом Показати IP 24 Квітня 2014 20:15
Росія вже давно отримала прибуток за цей товар, а ви страдаєте невідомо чим. Можливо час вже звивинами пошевелити,а?
Anonymous Показати IP 24 Квітня 2014 20:32
що нибудь ... б*я эта хрень какой товар из какой страны это бред .... если я хочу что то купить я покупаю и мне насрать какая страна, а если украинское гавно никто не берёт, то это всё понятно что хотели экономить на людях а себе деньги в карман положить сами производители ... порошок гала это гавно !!! если даже для цветной одежды он всё равно краску выедает с одежды... а если икра только с России то что икру не брать? да сейчас много что производят в России а именно технику LG, Samsung, и многое другое ... вот например у меня дезодорант mennen speed stick изготовлено в России и что ? Украина такого не изготавливает
Юрій Показати IP 24 Квітня 2014 20:46
До там-таму не дійшли . Бо дуже далеко
Не дитина Показати IP 24 Квітня 2014 20:56
Ну чого розійшлись? Ну хай діти побавляться.... Уяви не мають про мікро і макроекономіку. Вони ж і досі впевнені, що булки ростуть на деревах!!!
Анонім Показати IP 24 Квітня 2014 21:17
Це називається "скажи дурню Богу молитись -той він голову побє..." що заважало "активістам" прийти без шуму та гаму як звичайним покупцям та перевірити чи є щось "зле" в тих магазинах а тоді приходити з масовками... а ні піар самопіар..... як то кажуть коли собаці нічим зайнятись то вона яйця лиже....
лучанин Показати IP 24 Квітня 2014 21:18
якась проплачена фігня, а не ревізія.... а через дорогу в салют чого не пішли?
Салют_Іскрі до лучанин Показати IP 25 Квітня 2014 00:17
Були і в "Салюті". Я там працюю-бачила.
Вільна Волинь Показати IP 24 Квітня 2014 21:31
Ага, а вдодачу до самовідрізання від газу відмови від бензину можна всі ЛАДи спалити в місті, щоб неповадно було! Як сумно, коли брехливі політики грають на незміцнілих почуттях та переконаннях таких шмаркачів, як цей Отченаш і єже с нім. Діти, ви ще не бачили реального життя, не заробляли реальної копійки... Хай но на роботи підете, почнете дупи рвати, - от тоді буде вам не до акцій, протестів і всього іншого. А поки мама з татом за труси з носками платять, - радійте життю.
Анонім до Вільна Волинь Показати IP 25 Квітня 2014 23:02
перше ніж називати його "шмаркачем" ви взнайте його особисто!!! він в свої 18 вже багато чого вміє і знає, в нього є свої погляди та переконання, ідея. ще б всі були як він, він не є якесь б*дло, яке по під'їздах шастається, він діє на благо людей і багато чого зробив для міста.
Дістало Показати IP 24 Квітня 2014 21:50
А де тут демократія? Так, деякі українські товари кращі, але деяким взагалі немає замінника. Це комусь точно немає що роботи. І ніхто мені не заборонить купляти те, що я хочу. Реально, пішли б дітки уроки повчили, що таке зовнішньоекономічні звязки, наприклад, а то маски-шоу влаштували... Нехай повноцінно запрацюють підприємства і зроблять аналогову продукцію, нехай ця малеча попрацює на таких фабриках і заводах, тоді прошу дуже... народ сам буде купувати українське... Комедія та годі...
Гітлерюгенд Показати IP 24 Квітня 2014 22:37
Отож пояснюю, бідним, безмозким коментаторам 1-на рахунок дітей , якщо хтось з вас читав історію(в чому я сумніваюсь), ви могли б побачити, що всі активні організації включали в себе МОЛОДЬ, тих дітей, які ставали ар'єргардом ідей патріотизму і любові до Батьківщини 2- на рахунок передоплати, якщо ви не помітили, то з зменшення купівлі російських товарів, які вже закупили магазини, програватимуть власники, які ці товари( товари окупанта) закупили, що в свою чергу означатиме, що НА НАСТУПНИЙ РАЗ, ВОНИ ПЕРЕДОПЛАТУ РОС, ТОВАРАМ РОБИТИ НЕ БУДУТЬ, ТОМУ, ЩО ЦЕ НЕ ВИГІДНО! Дякую за увагу!!! Хлопці, дівчата. молодчинки!!!!
Вільна Волинь до Гітлерюгенд Показати IP 24 Квітня 2014 23:18
Добре, що хоч власним нікнеймом визнаєте свої походження та своїх ідейних натхненників.
Гітлерюгенд до Вільна Волинь Показати IP 25 Квітня 2014 00:19
Ага. І в пашпорті зафіксовано: "Володя Адольфович Гітлерюгенд".
Вільна Волинь до Гітлерюгенд Показати IP 25 Квітня 2014 07:35
А це вже вам видніше... Факт залишається незмінним.
Джулія до Вільна Волинь Показати IP 25 Квітня 2014 22:33
Факти-не аксіоми...
Петро Показати IP 24 Квітня 2014 22:55
Таке враження ,що коменти писав той лисий ублюдок ,що на фото...значить,справа того вартує)Молодці!!!
Діди ваівалі Показати IP 24 Квітня 2014 22:56
Можливо і не потрібно було робити це так голосно. Але люди, ви думаєте, що говорите? Ви навіть свою сраку не відірвете від комп'ютера, щоб піти поприбирати в себе в дворі, лежибоки і засранці. Активна молодь (учні шкіл і студенти) тратять свій вільний час, не для того, щоб посміятись чи подуріти, а щоб маленьку користь зробити для своєї держави. Перекрити газ і садити картоплю??? З вашим прекрасним почуттям гумору тільки тамадою на весіллі бути (якраз будете виконувати свою улюблену справу: їсти і пити спиртне). Я хоч і не брав участь в цій акції, так як не знав, що вона відбувається, але з багатьма недоліками сенс хороший. Звичайно, Україна не найкращий виробник і багато товарів в нас просто немає, але акція розраховувалась на те, щоб хороший український товар не замінювали аналогічним російським.
Анонім до Діди ваівалі Показати IP 25 Квітня 2014 00:35
Повір, друже, не на те розраховувась акція
Ну ви ж знаєте, на щ до Анонім Показати IP 25 Квітня 2014 09:36
коментар було видалено
ПоЦреоЦ Показати IP 24 Квітня 2014 23:10
Повністю підтримую Гітлергенда, окрім його ніку А і ще одне, акції, які проводились по всій Україні призвели до зниження товарообігу Укаїни з Росією на чверть, мета всіх, хто бойкотує, знизити його на половину, щоб цей імпорт не завозився, читайте і навчайтеся в цих дітей!!!
ПоЦреоЦ до ПоЦреоЦ Показати IP 25 Квітня 2014 09:36
Ну ви ж знаєте, на що це розраховано, ви ж цю акцію самі проплатили:)
Дід Панас до ПоЦреоЦ Показати IP 25 Квітня 2014 11:09
Як тільки припиниться товарооборот з Росією, будете смоктати палець, бо в Європі своїх товарів вистачає і ніхто "українцьке" там купувати не буде.
777 Показати IP 25 Квітня 2014 00:19
Походу там дід в кепці глухий. Цей чоловік лисий чемно до представника "Іскри" звертався, на "Ви"
Надія до 777 Показати IP 25 Квітня 2014 09:12
чемний чоловік має витримку і повагу -а там ненависть і злоба лізла через край,ви його обличчя сповнене злості бачили хоч?...
Джулія Показати IP 25 Квітня 2014 00:20
Як багато гавкаючих на цьому сайті...Але український караван все одно дістанеться оази.
Вільна Волинь до Джулія Показати IP 25 Квітня 2014 07:37
Якої, мля, оази? Ви вже з 2004 року оази дістаєтесь... Вже ющенко ваш "зробив" "рай на землі", а тепер ще ті придурні разом з вами доруйнують те, що залишилось. І буде твоя оаза на варшавці за 1300 грн на дядю горба гнути.
Джулія до Вільна Волинь Показати IP 25 Квітня 2014 22:35
Ви ще "бандерівкою" забули мене обізвати :-)))))))))))
Вільна Волинь до Джулія Показати IP 26 Квітня 2014 23:16
Навіть і не збирався... Це зовсім не по темі.
Мик Показати IP 25 Квітня 2014 01:17
Закликаю всіх небайдужих у вихідні дні зробити пікет магазину Просто маркет і не впускати до магазину покупців.
Вільна Волинь до Мик Показати IP 25 Квітня 2014 07:38
Зроби пікет в себе вдома на кухні і не пускай матір чи жінку до газової плити!
Дід Панас до Мик Показати IP 25 Квітня 2014 11:10
Зробіть я його тоді спеціально відвідаю і закуплюсь.
О Показати IP 25 Квітня 2014 01:28
ПРИДУРКИ
Люди Показати IP 25 Квітня 2014 08:16
Тут пишуть не купуйте російське,бо вони окупанти,купуйте німецьке!Тільки тут накладочка виходить німці теж були окупантами,не їдьте в Туречину відпочивати,бо вони теж нападали вбивали і брали в полон людей!!!
Якби до Люди Показати IP 25 Квітня 2014 09:40
Якби окупантом зараз була НІМЕЧЧИНА, такі б акції проводились проти німецьких товарі, інтелектал, ви наш....
чорний Показати IP 25 Квітня 2014 08:31
Придурки, ви працювати будете, врешті-решт, чи ні!?
білий до чорний Показати IP 25 Квітня 2014 09:38
в решті решт, я бачу, що ви коментарями розкидаєтесь, а не працюєте клято, такі фрази це стандарт раба!!! Може замість майдану працювати треба було, а???
інна Показати IP 25 Квітня 2014 09:08
Молодці! підтримую молодь! люди, не купуйте товари окупанта,замініть українським! допоможіть країні !
Надія Показати IP 25 Квітня 2014 09:19
ЧИТАЮ КОМЕНТИ-НЕ ТІЛЬКИ В ЦІЙ СТАТТІ- І СТРАШНО СТАЄ-НАВКОЛО НАС ПРИХОВАНІ АГРЕССОРИ,ЛЮДОНЕНАВИСНИКИ,ХАМИ І ПРОСТО СТРАШНІ ЛЮДИ. СКІЛЬКИ Ж В СЕРЕДИНІ ТОГО ГАМНА В БАГАТЬОХ....ЯКІ ЖАХЛИВІ СЛОВА ПИШУТЬСЯ,ЯКА НЕ ПОВАГА ДО ТОГО,ЩО РОБЛЯТЬ ІНШІ. ОТО ТІЛЬКИ Б ЗАСРАТИ ВСЕ ...ДЕ КУЛЬТУРНА ПОЛЕМІКА?ДЕ ХОЧ ЯКЕСЬ БАЖАННЯ В НОРМАОЛЬНОМУ СПІЛКУВАННІ ЗРОЗУМІТИ ОДИН ОДНОГО ЧИ НАВІТЬ І ВИСКАЗАТИСЬ ,ЩО ПРОТИ,АЛЕ Ж НЕ ТАКИМ ЛАЙНОМ СИПАТИ І ОСОБИСТИМИ ОБРАЗАМИ.ЩО ,ДОРЕЧІ,І Я ВЖЕ РОБЛЮ-ЗАРАЗИЛАСЬ ЧИ ПРОСТО ВІДПОВІДАЮ ЗРОЗУМІЛОЮ МОВОЮ ДЛЯ БІЛЬШОСТІ КОМЕНТУЮЧИХ.ЧИСТІТЬСЯ ЛЮДИ ХОЧ ІНКОЛИ ВСЕРЕДИНІ-ЯК НЕ В ПСИХОЛОГА-ТО МОЖЕ КЛІЗМАМИ ХОЧА Б
опиум Показати IP 25 Квітня 2014 10:21
Ну почему вы такие все тупые.перед акцией ряд этих ребят приходили к нашим представителям и не услышали нас.А теперь ПРАВДА-Данная контора это проэкт Курченка...Это ..ВНимательно читайте ВНИМАТЕЛЬНО!!!!!!!!!!!!!!!----как проверить что это за магазин.Шаг1.купите товар.(Любой)..Шаг2.посмотрите что у вас будет в выписке вашей карты.Шаг3.у вас будет Автозаправочная станция..ДАДАДАДА.Автозаправочная станция....это Магазин Семьи Януковича.Удачи вам желаем ВАМ Ну хоть когдато проснуться от Хохлисского Угара.
один з ребят до опиум Показати IP 26 Квітня 2014 11:24
Що????
лідія Показати IP 25 Квітня 2014 10:36
страшно стало, як почитала коментарі, серед яких людей живу. коли прийде окупант , такі люди обміняють патріотів на картоплю...
Дід Панас до лідія Показати IP 27 Квітня 2014 15:43
...і ще на сало. Просто чомусь ви вирішили що ви і тільки ви знаєте як нам жити і як зробити нам краще. Забагато на себе берете
Іван Показати IP 25 Квітня 2014 11:39
Частка російських товарів дуже велика, це майже вся побутова хімія і засоби гігієни. Так прямо вимагати відмовитись від російського, може, і не варто, бо люди бунтують проти примусу. Кожен має зробити свідомий вибір, подумати і вирішити - я сам не буду купляти російське, краще куплю німецьке чи польське, ми ж до Європи хочемо.
Дід Панас до Іван Показати IP 27 Квітня 2014 15:44
а за які гроші ти їх будеш купувати якщо до Європи вас на заробітки не пускають, вдома роботи немає, а в Росії патріоти не працюють, га?
Любов Показати IP 25 Квітня 2014 11:48
Правота - это удел слабых. Отстаивает ее ум - ложное "Я", т.е. ЭГО! Ум - это великий ограничитель. Ум есть - сопротивление и заметь, когда происходит взаимодействие умов, всегда происходит конфликт, ссора, борьба, вражда и война!!! человек, которому важно всегда доказать неправоту другого постоянно находится в конфликте с миром, ведь у каждого своя правота. Зачем: боязнь проигрыша (древний инстинкт самосохранения-проигравший погибал) , заставляет людей быть правыми, кстати многие войны начались именно из - за этого! Что даёт: власть, величие, гордость, гордыню, быть выше, надменность...,что на руку ЭГО!
Матвій Показати IP 25 Квітня 2014 11:59
люди як атоми тикаються один в одного це створює вічний рух. бо якби все було кругом супер спокійно всі б зупинились і все б зупинилось спротив породжує енергію , енергія дію, це створює вічний рух і різноманіття- це мабудь божественний план вічного життя, а ми актори цьго плану, ролі собі вибираєм самі
саша луцьк Показати IP 25 Квітня 2014 14:38
дебіли мололітні...вони хоть день десь працювали???????.....що хочу те і буду купувати...ще вони на свого непопали...а на схід ??..що слабо??????
Той, кого дебілом на до саша луцьк Показати IP 25 Квітня 2014 16:24
Можу показати вам свою трудову книгу, працюю з 14 років, через складні ситуації у сім'ї, тому, перед тим, як щось казати, перевряйте інформацію!!!
1 Показати IP 26 Квітня 2014 12:21
Та цей координатор акції сам зв"язати два слова до купи не може, перебиває постійно старшу людину. Спочатку треба готуватись до таких акції і прорахувати різні ситуації, а тут їх просто не впустили і вони вср...лись, то який зміст такого флешмобу, тим паче в правовому полі адміністратор магазину права,
Я Показати IP 26 Квітня 2014 13:57
Якщо будуть забороняти, назло піду купувати. Терпіти не можу коли мені вказують, що робити.
ти до Я Показати IP 26 Квітня 2014 23:14
бідняжка...(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus