USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Рівень екстремізму в регіонах України. ІНФОГРАФІКА

29 Січня 2015 15:45
Волинь входить до списку найспокійніших регіонів України за рівнем екстремізму в 2014 році. Піки екстремізму 2015 року в Україні будуть пов’язані з переговорами – такі прогнози експертів.

Український Інститут дослідження екстремізму зафіксував 1980 випадків екстремізму в Україні за 2014 рік, з них 720 на Донеччині, 476 на Луганщині, 214 та 120 у Києві та Криму відповідно. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Згідно з результатами дослідження, найспокійніші регіони – Чернігівська, Волинська, Закарпатська, Кіровоградська та Чернівецька області.

Експертів інституту прогнозують, що в 2015 році тенденція збільшення випадків екстремізму зберігатиметься.

«Звичайно, є декілька сценаріїв розвитку подій. Ми хочемо бути оптимістами, поки що у нас мало для цього підстав. Є тліючий конфлікт, скоріш за все, це реальність 2015 року. Піки будуть не рівномірні, а пов’язані з якимись переговорними процесами. Наприклад, якщо буде призначено раунд переговорів, сепаратисти, російська сторона будуть планувати цю активність, щоби спонукати до миру українську, світову сторону», – прогнозує експерт Інституту дослідження екстремізму Руслан Старовойтенко.



Український Інститут дослідження екстремізму провів дослідження проявів екстремізмуна усій території Україні упродовж січня-грудня 2014 року.

Дослідження не враховує бойові зіткнення між силами АТО та сепаратистами. При оцінці використовувався метод підрахунку повідомлень про екстреми у стрічках інформагенств.



Нагадаємо, у зв’язку з активізацією дій незаконних збройних формувань на сході України, по вcій території держави посилили заходи щодо боротьби з тероризмом.

Працівники СБУ на Волині просять всіх громадян допомагати силовим структурам у боротьбі з незаконними збройними формуваннями та інформувати про загрози вчинення терористичних актів, диверсій, провокацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus