USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Робота луцького фотографа перемогла в номінації національного конкурсу

26 Лютого 2015 19:00
Костянтин Семицький змінив роботу в банку на захоплення фотографією. Нині для нього це вже тільки не хобі чи можливість заробітку, а й сенс життя. Молодий чоловік, який, до слова, має за плечима дві вищі освіти, пропонує людям побачити світ через призму його об’єктиву. Одна з його світлин стала переможцем у номінації «Люди» національного фотоконкурсу «Україна в об’єктиві». Нагородження відбулося сьогодні, 26 лютого, в Києві.

З цієї нагоди фотограф погодився розповісти трошки про себе і про своє захоплення. Так, з’ясувалося, що до того, як пов’язати своє життя з фотографією, він шість років пропрацював у банку. Та зрозумів, що це «не його». Спершу придбав простенький фотоапарат, та вже пізніше зважився на «дзеркалку». Нині він заробляє на життя саме фотографією.

Фотосправі Костя вчився самотужки, а потім його відібрали для навчання в «Інтершколі». У 2013 році він пройшов курс навчання у «Інтершколі» від телеканалу Інтер у Києві. Лектори школи - відомі майстри фотографії, у тому числі й номінант Пулітцерівської премії, фотокореспондент Associated Press Єфрем Лукацький, якому доводилося висвітлювати події в таких точках планети, як Чорнобиль, Афганістан, Чечня, Ірак, Сектор Газа, Придністров’я. До слова, він був поруч з американським спецназом на страті Саддама Хусейна.

Костянтин розповідає, що перше замовлення було на весільну зйомку в знайомих. Те, що отримав гарні відгуки, його підбадьорило і підказало, що він на правильному шляху.

Та сам він скромно каже: «Головне, що людям залишається пам’ять». А спочатку, коли він поміняв роботу в банку на захоплення фотографією, рідні не зовсім зрозуміли його мотивів. Однак, коли побачили, що це йому подобається і це приносить плоди – підтримали в його рішенні.

Після того, як Костя закінчив навчання в «Інтершколі», в країні розпочалися масові протести. 6 квітня 2014 року він зробив серію знімків монахині, яка часто годує голубів на Театральному майдані в Луцьку.

«Коли в державі відбувалися мітинги і протести, знайшлося місце для доброти», - каже він.

ЧИТАТИ ЩЕ: БАБУСЯ І ГОЛУБИ: ІСТОРІЯ ВОЛИНЯНКИ, ЯКА РОБИТЬ СВІТ ДОБРІШИМ

Коли одну із світлин він закинув в Інтернет, то отримав схвальні відгуки від читачів, згодом вона потрапила в ТОП-місяця в спільноті CanonУкраїна.

Ще одне з фото цієї серії отримало бронзову медаль міжнародної фотоспілки FIAP на IX Міжнародному салоні художньої фотографії «Фотовернісаж на Покрову, 2014» в номінації «Портрет».
Потому фотограф вирішив спробувати поборотися за приз національного фотоконкурсу «Україна в об’єктиві». Його роботу визначили кращою в номінації «Люди».
До слова, головний приз конкурсу передбачав двотижневе навчання в Лондоні. А ось нагорода, яку виграв Костянтин Семицький - подарунок від партнерів.
Він зізнався, що головна героїня цієї серії знімків отримала свою світлину. Костя сам заніс їй у монастир фото, та жінка якраз молилася, тож сама не змогла вийти й забрати. Але потому вона переказала через своїх сестер, що їй дуже сподобався знімок.

Окрім участі в конкурсах, фотограф публікував свої знімки в журналі «Photografer». Такі успіхи, каже він, його спонукають до того, щоб вдосконалювати себе, свої знання та вміння.
«Всього ще я не вмію. Треба вчитися, старатися, щоб людям більше подобалося. Хочу далі розвиватися. Люди кажуть, що їм подобається – це найприємніше», - розповідає фотограф.

Власне, серія з луцькою монахинею - не єдина в доробку фотографа. Просто вийшло, що саме ці світлини отримали найвищі оцінки. Але сам автор любить фотографувати, крім портретів, і пейзажі, й каже, що не любить постановочних кадрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
бандід Показати IP 26 Лютого 2015 19:10
Подяка й шана від усіх лучан! Знай наших. Потроху, помаленьку слід завойовувати світ засобами мистецтва. Ніякі туристичні програми не допоможуть зробити Луцьк європейським містом, поки тут не з'явиться плеяди молодих іменитих людей.
Zozulechka Показати IP 26 Лютого 2015 21:23
Вітаю!! Але не зазнавайся й згадуй про фотоколег із Луцька, які тебе підтримували ще тоді, коли те не був лауреатом згаданих творчих відзнак.
Оксана Показати IP 27 Лютого 2015 11:40
Молодець!!!! Бажаю успіхів та здобутків!!!!
хах Показати IP 27 Лютого 2015 12:29
це той момент, коли чудак сфоткав одну бабулю - і пихає її скрізь ))
до хах Показати IP 27 Лютого 2015 13:07
а ти у цьому житті щось толкове коли-небудь"пихав"?покажи свойі таланти,а тоді про інших кажи! І ще:ти впевнений,що доживеш до такого віку,як ця бабця,маючи при цьому таке велике і юне серце,щиру і світлу душу!! Люди,думайте,перш ніж щось писати чи говорити...
Олег Показати IP 28 Лютого 2015 20:37
Костя молодець!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus