USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Родичі загиблих лучан не проти розширення фотостенду

27 Вересня 2016 16:52
Матері та дружини загиблих лучан погоджуються з розширенням фотостенду в центрі міста. А громадським організаціям, які просять цю роботу відтермінувати, радять дослухатися до них і не втручатися в процес вшанування їхніх чоловіків.

Про це стало відомо під час зустрічі родичів загиблих лучан сьогодні, 27 вересня.

Нагадаємо, у центрі Луцька планують встановити фотостенд пам’яті, де мають розмістити фотографії усіх загиблих волинян. Натомість громадські організації звернулися до депутатів міськради з проханням оголосити конкурс на найкращий його проект.

Тож сьогодні родичі загиблих лучан вирішили висловити власну думку щодо розширення фотостенду. Депутат міськради, учасниця ГО родин загиблих учасників АТО «Надія» Майя Шостак пояснила: кому, як не родинам загиблих, вирішувати це питання.

«Ми всі різні, але нас об’єднало спільне горе, і ми маємо висловити також свою позицію. Адже ми будемо дивитися за стендом, ми будемо слідкувати за фотографіями, хоч загиблі будуть і з області. Але ми найбільше їх розуміємо і знаємо, як це боляче», - зауважила вона.

Очільниця організації Любов Карабан пояснила: два тижні тому лучани на зборах вирішували питання щодо стенду. Зокрема, вирішили, що просто має бути окремий стенд з фотографіями загиблих лучан.

«Ми не проти того, що буде Волинська область, і запропонували його розширити. Стенд має бути просто якісним, а не дешевшим. Ми попросили тільки, щоб поличку опустили, щоб квіти і лампадки не закривали нижній ряд і не було небезпеки займання. Але чомусь громадські організації вирішили, що вони мають більше впливу і краще знають. Ми вважаємо, що самі пережили і знаємо, як це - їх чекати і що таке втрачати. Може, для когось це - клаптик паперу, а для нас це - наші почуття. Нас підтримують і в Ковелі, нам не треба помпезності», - пояснила свою позицію Любов Карабан.
Крім того, не всі матері безвісті зниклих бійців погоджуються на те, щоб їхні імена були на цьому стенді. Адже вони досі живуть надією. І розмістити їх там - значить змиритися з тим, що вони не повернуться.

Крім того, родини загиблих просять, аби збором інформації про бійців займалися винятково органи влади, які б контактували з сім’ями. А громадські організації просять поважати думку родин, які втратили своїх чоловіків.
Тому учасники зустрічі підготували звернення з текстом, що «родини, які втратили синів на війні, не заперечують щодо розширення стенду». Але просять стенд з лучанами залишити в тому форматі, який є, а виготовленням і збором інформації пропонують зайнятися органам самоврядування.

«Дякуємо всім волонтерам, але просимо не пов’язувати свою волонтерську діяльність у вирішенні вшанування наших синів, чоловіків, братів», - підсумували родини загиблих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
SS Показати IP 27 Вересня 2016 17:42
На меморіал перенести з центру,а то тут алкаші лазять,свадьби діти реп танцюють...Страшна неповага до загиблих це не культурно і дико,але хіба влада адекватна? Полішукам все одно що на могилі що біля фото загиблих веселитись це ж дикі напівлюди
Всезнайко Показати IP 27 Вересня 2016 18:38
А не буде "демайданізації"?
лучанка до Всезнайко Показати IP 27 Вересня 2016 20:01
Вони загинули за те, щоб діти танцювали.
лучанка Показати IP 27 Вересня 2016 20:26
Ми- не проти розширення фотостенду, але ж ми НЕ ПРОСИМО розширити його. Це дві великі різниці. Якщо люди і влада так хочуть, то нехай так буде.
Лучанин Показати IP 27 Вересня 2016 20:52
Я вважаю,що лучани теж мають право приймати рішення щодо стенду.Герої загинули не тільки за своїх близьких, але і за всіх українців,за НАШУ УКРАЇНУ!!!
Микола Бабій Показати IP 28 Вересня 2016 08:31
На стіні Михайлівського- вся Україна. На стіні нашого, хай би була- область. Район-село-хата(школа...). Однак, задумався над місцем. Там у нас, дійсно,- гопанки тих, хто і не чув про війну. Питання- загально-державне мало б бути. А як у інших областях і столиці, то б і у нас було менше суперечок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus