USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Родинам Небесної Сотні надали пільги ветеранів війни

6 Жовтня 2015 14:43
Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення зміни до статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту» щодо посилення соціального захисту родин Небесної Сотні» (реєстраційний номер 2022а).

За це рішення проголосували 239 із 320 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі, - повідомляє УНІАН.

Нагадаємо імена семи волинських Героїв Небесної Сотні, Героїв України: Василь Мойсей,Олександр Бадера, Сергій Байдовський, Едуард Гриневич, Юрій Сидорчук, Іван Тарасюк, Віктор Хом’як.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: «РЕВОЛЮЦІЯ ГІДНОСТІ»: ЯК ЗУПИНИЛИСЯ СЕРЦЯ ГЕРОЇВ-ВОЛИНЯН



На фото: пам’ятник волинським Героям Небесної Сотні у Луцьку

Законом посилено соціальний захист сімей осіб, які загинули або померли внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у Революції Гідності, на яких поширено статус і пільги, які передбачені ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту.

Ним встановлюється, що відповідний статус та державні соціальні гарантії не поширюються на сім’ї працівників міліції, осіб, які проходили службу в правоохоронних органах спеціального призначення, військовослужбовців внутрішніх військ, Збройних Сил України та інших військових формувань, які загинули або померли внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних при виконанні службових обов’язків, пов’язаних з подіями Революції Гідності.

У пояснювальній записці до документа зазначається, що під час масових акцій громадського протесту з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року (Революції Гідності), виборюючи свободу і демократію загинуло близько 100 осіб, яких назвали Небесною Сотнею. «Разом з цим, у Героїв Небесної Сотні залишились літні батьки та малолітні діти, які втратили годувальника, виявилися соціально не захищеними та до цього часу не мають законодавчо визначеного статусу», - сказано в записці.

Як повідомлялося, 29 вересня Кабінет міністрів України поширив дію статусу учасника війни на членів сімей військовослужбовців, добровольців і волонтерів, які загинули в АТО.

Також Кабмін вирішив компенсувати військовослужбовцям кошти на житло.

Крім того, уряд дозволив приймати на держслужбу поранених учасників АТО без конкурсу та стажування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus