USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Романюк «виконав» обіцянку: замість віп-боржника на вулицю вигнали пенсіонера

24 Травня 2016 12:29
Це була лише перша ластівка і незабаром інші боржники можуть лишитися без житла.

В Україні вперше за комунальні борги пустили з молотка квартиру. У Луцьку власник двокімнатної квартири заборгував понад 40 тисяч за комірне і виконавча служба не змусила себе чекати. Квартиру продали на аукціоні за 450 тисяч гривень, - повідомляє ТСН.

Місцева влада переконує - це була лише перша ластівка, незабаром й інші мешканці Луцька можуть лишитися без даху над головою. Проте переконує виселятимуть лише віп-боржників.

Та попри обіцянки мера міста Миколи Романюка, першу квартиру відібрали в пенсіонера. Продали її значно дешевше за ринкову вартість, чоловіка залишили просто неба.

ЧИТАТИ ЩЕ: КОДЕКС НЕ ПЕРЕДБАЧАЄ ВИСЕЛЕННЯ, - ЕКСПЕРТ ПРО ПРОДАЖ КВАРТИРИ ЗА БОРГИ У ЛУЦЬКУ

У столиці вже теж готуються до тотальних розпродажів. Кияни вже заборгували комунальним підприємствам майже 500 мільярдів гривень, тож претендентів на виселення багато. Після продажу квартири частина грошей йде на покриття заборгованості - залишок віддають власнику, а люди йдуть просто на вулицю.

Та столичні чиновники божаться малозабезпечених боржників чіпати поки не будуть. Програма "Гроші" знайшла ідеального кандидата для виконавчої служби. Сто тисяч гривень – такі борги накопичила родина екс-генпрокурора Віктора Пшонки. Це борг лише за електроенергію. За гроші з продажу маєтку на майже тисячу квадратів можна покрити борги за комірне цілого району Києва.

А поки комунальники зволікають - зараз найголовніше не залишитися без кревно заробленого. Якщо у вас виникли борги, ви маєте право на розстрочку. Якщо розстрочка не вихід - обов'язково зверніться за субсидією. І пам'ятайте навіть якщо вашу квартиру вже продали, ви завжди можете оскаржити це в суді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
лучани Показати IP 24 Травня 2016 12:31
Яка різниця хто боржник?. Боржники-це всі злодії.
Йод Показати IP 24 Травня 2016 12:37
О Боже, давайте ще поплачемо разом, вигнали просто на відкрите небо. Потрібно так робити з усіма віп боржниками, бистренько знайдуться гроші, а то зазвичай у таких боржників по декілька квартир, їм це не страшно.
ага до Йод Показати IP 24 Травня 2016 12:53
от тільки вигнали не віп боржника, а простого пенсіонера(((
людина Показати IP 24 Травня 2016 12:44
Різниця в тому що для влади боржник лише бідоття,а не багачі.З бідного заберуть все,а той боржник,що багатий ще потім і ці квартири куплятиме,що забралив бідного
Степан Бандера Показати IP 24 Травня 2016 13:01
А чого чоловік не продав житло і не переїхав до однокімнатної квартири. Не можеш платити - шукай менше житло і дешевше.
Пенсіонер до Степан Бандера Показати IP 24 Травня 2016 13:49
З такими пенсіями і зарплатами як зараз, при теперішніх цінах які регулярно зростають, навіть на однокімнатну не вистачає грошей щоб заплати тій банді! Сталіна нема на них!
я так думаю... Показати IP 24 Травня 2016 13:30
потрібно закон, щоб Виконавча служба не виселяна боржників, а примусово переселяла,в інше житло, якщо боржник не сплатив борг, або не переселивсяв іншу квартиру ( дешевшу), яку йому підібрало місто...
123 Показати IP 24 Травня 2016 14:08
От вам і європа, людей як собак на вулицю викидують і всім пофік, де він має жити. При радянській "злочинній владі" даже останній пяничка мав де жити, якщо не квартиру, то хоч кімнату мав в гуртожитку і ніхто не мав права його виселити - бо перш за все це була людина, а не скотина, а тепер в нас пріоритети інші.
лучани до 123 Показати IP 24 Травня 2016 14:48
Троль, при комуняках викидували сімї на вулиці з легкість, а дітей відправляли в сиротинець. Ті хто попав в тюрму,закінчували бомжуванням, бо паспортистці чи начальнику жеку приглянулась квартирка.
НЕЛУЧАНИН до лучани Показати IP 25 Травня 2016 19:08
брехня !!!!! яким не був паскудним саюз, але людей на вулицю не викидали як собак. такий "беспредел" витворяли лише з політичних мотивів.
Анонім до 123 Показати IP 24 Травня 2016 15:00
Прорадянська ностальгія - це не мрія про минуле. Ця мрія про вигадане минуле. Її носій хоче повернутися в ту реальність, якої ніколи не існувало і саме тому він приречений залишатися незадоволеним.
Лучанка до Анонім Показати IP 24 Травня 2016 22:09
Ну так, зараз краще...У Вас вже дах поїхав напевно. тільки хаяти все, що були при Союзі можете. Не було такого! Не викидали людей з квартир! Брехло!
LuBart до Лучанка Показати IP 25 Травня 2016 10:19
справді? не виселяли? лише пакували у вагони цілі народи та переселяли в "безмежні та перспективні простори "вєлікой дєржави"". Проте не варто плутати "ранній депресивний СРСР" та період його розквіту (багато в чому заслуга відмінно працюючої пропаганди) в 70-х початок 80-х років, який багато хто й запам'ятав та тепер ідеалізує. надто великою ціною дістався цей "розквіт".
НЕЛУЧАНИН до LuBart Показати IP 25 Травня 2016 19:10
ми не говоримо про політичні репресії. мова йде про несплату за комунальні послуги
спостережливий Показати IP 24 Травня 2016 15:10
Луцьк едине місто в краіні де виселили людину.Можна по різному оцінювати подію яка відбулась із згоди людяного мера.Алевпершу чергу винуваті надавачі послуг,чому невілключили від тепла і електрики,а чекали такоі заборгованості. І саме головне-я впевнений ,що в чоловіка не було договорів,а значить рішення суду не законне.Хто він небув а він людина,грош ціна такій державі яка не шукае виходу. В 2008році депутати списали з олігархі 25 млрд гривень боргу перед бюджетом,в числі щасливчиків були всі украінськи офшорники.Г А Н Ь Б А!
..... Показати IP 24 Травня 2016 15:45
Наскільми мені відомо, то людину виселити з квартири можуть якщо у неї є інше житло.
саша Показати IP 24 Травня 2016 15:49
А чому не висиляють буржуїв з державних органів. Там борги за опалення і воду на сотні тисяч гривень. Цю інформацію оприлюднював діяч Рижков яку йому надали на офіційний запит.ЩО Ж ВИ ЖУРНАЛІСТИ ТАМ НІЧОГО НЕБАЧИТЕ????
Олег Показати IP 24 Травня 2016 15:56
ще впадуть людські прокльони на голову комомольцю романюку та його підлабузникам!
Ага до Олег Показати IP 18 Лютого 2019 03:18
Уже впали...
Пересічний Показати IP 24 Травня 2016 16:26
Досить молоти дурниці: "Викинули на вулицю... Жах, про людей взагалі не думають" і т.д. Цю людину декілька разів попереджали про те, що треба сплатити борги. Реакції з її боку - нуль. Навіть коли виконавча служба вже прийшла, щоб описувати майно і почала процедуру подачі квартири на аукціон, то й тоді просили боржника сплатити борг, або оформити субсидію, або домовитись про реструктуризацію. Вона нічого не зробила. То хто винен? Мер? Ні, винна людина, яка нічого не зробила для того, щоб вирішити проблему. Продаж квартири це вже крайній захід і до нього звертаються не дуже охоче. Спочатку проблему все ж таки вирішують. Тепер інше: після продажу квартири частини виручених коштів спрямовується на оплату боргів, частина - це судові стягнення, а інше все віддається колишньому власнику. Враховуючи, що за квартиру отримали десь 450 тис. грн, мінус витрати на руки він має десь 300 тис. грн, може і більше. Що цього мало, щоб зняти собі квартиру і вчасно оплачувати? Не думаю, вистачить з головою, а якщо по-нормальному, то можна частину коштів покласти на рахунок в банку і відсотки отримувати. Головне, щоб за нове житло не боргів не назбиралось. І все дуже просто. Просто треба повністю вивчати питання, а не вестися на такі заголовки і кричати, що влада погана і нічого для людей не робить.
Око до Пересічний Показати IP 24 Травня 2016 19:35
Ти явно не обраний, ти найманий. Ніхто з депутатів би так цинічно не писав би про людей громади, які обрали його і не називав би їх їх дурнями. Може ти і е натхненником цих ганебних дій. Ти пишиш," Цю людину декілька разів попереджали про те, що треба сплатити борги. Реакції з її боку - нуль" - ось і вся Твоя робота. Ти винен у несплаті боргів,а як що ти представник влади, то винна в цьому влада,яка нульово працюе з керівниками. Владні представники не повинні бути натхненниками пограбування і не нацьковувати суди на обездолення незахищених,особливо пенсіонерів у віці. Люди! Думайте!
Лучанка до Пересічний Показати IP 24 Травня 2016 22:14
Доживете до такого віку і зрозумієте, що таке : МІГ БИ... А якщо не може? НЕ може вже і зрозуміти, що від нього хочуть, не може згадати, не може піти...Ніколи про таке не думали? Мабуть ВАм просто начхати на людей. Ви , мабуть і не знаєте, що таке літня людина ...Жах якійсь, а не держава!
Пересічний до Лучанка Показати IP 24 Травня 2016 22:18
Все я чудово уявляю, шановна. Судячи з відео, то чоловік, у якого забрали цю квартиру, не такий вже нетямущий чи не може дати собі ради. Все він може, тільки не хоче. Мені на людей не начхати. Ці проблеми можна вирішувати, тільки треба їх вирішувати, а не думати що все минеться і ніхто нічого не помітить (в плані боргів)
Лучанка до Пересічний Показати IP 24 Травня 2016 23:00
У нас зараз така гуманна держава, що не доведи Господи, захворіти! Бо ж за квартиру потрібно платити! Здихай, але плати! Оце чудове життя настало!
НЕЛУЧАНИН до Пересічний Показати IP 25 Травня 2016 19:14
не все так просто, пересічний ти наш. доживаш до 60 років - попробуєш без звязків говорити з бандовладою. А так звані субсидії - це як гадання цигана на звіздах. одним дають тисячі, а другим дулю з маком.
Ганьба!!! Показати IP 25 Травня 2016 10:04
Мабуть владці не знають скільки боргів числиться за власниками аж ...надцять квартир і ніхто їх не забирає? А магазини, які навіть не виведені з житлового фонду, а значаться за власниками квартир і мають шаленні борги також нікого не цікавлять? І магазини не виселяють?І можна назвати ще сотні чому? Тема цікава для журналістів...Але що маєм то маєм...Пожинайте плоди свого безглуздого вибору! При наступному голосуванні можливо будете обачнішші...Шкода тільки, що постраждав не винний пенсіонер...І ніхто не поцікавився скільки цій людині потрібно в такому віці на ліки.Втрачаєм людяність!
Наталія до Ганьба!!! Показати IP 25 Травня 2016 13:03
Чому ми дивимось на багатіїв? Чому бідні пенсіонери перші біжать платити комуналку, а молоді, здорові сидять в Луцьку і плачуться, що держава їм щось винна? Вибачайте, ми в Європі, ми цього хотіли. В селі дуже багато роботи, дешевого житла, але одна проблема - треба працювати, дуже тяжко працювати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus