USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Росіянам стало легше перетинати кордон України

29 Травня 2015 14:22
Порівняно із минулим роком, непорозумінь під час перетину державного кордону України громадянами Російської Федерації виникає менше, - повідомляють луцькі прикордонники.

Про це йшлося під час наради у Луцьку з приводу проведення літнього туристичного сезону та якості підготовки до нього 29 травня.

Як зазначив начальник відділу прикордонного контролю Луцького прикордонного загону підполковник Ігор Говорущак, наразі існують певні обмеження щодо в’їзду на територію України громадян РФ. Він відзначив, що рішення щодо їх в’їзду приймають безпосередньо у пункті пропуску. Законні підстави для в’їзду на територію України мають громадяни Росії, у яких э родинні зв’язки на території України, офіційне запрошення. З цими громадянами здійснюють прискіпливыший контроль на державному кордоні з метою державної безпеки.

Так, один громадянин РФ може сказати, що їде до матері, показавши довідку та запрошення, а інший - просто повідомити про це, не підтвердивши жодними документами (відтак, він не зможе потрапити на територію України).

Наразі майже 80% осіб, які перетинають державний кордон, мають офіційні запрошення, можуть підтвердити мету в’їзду на територію України, тож за дотримання усіх відповідних умов, жоден громадянин Російської Федерації не отримав відмови. Оскільки відбулися зміни у законодавстві щодо перетину державного кордону, громадяни РФ можуть в’їжджати в Україну лише із закордонним паспортом. Натомість, досі трапляються випадки, коли на територію України вони слідують, маючи при собі лише внутрішній паспорт та отримують відмову в перетині кордону.

Загалом кількість відмов пропуску громадян РФ, порівняно із минулим роком, зменшилася, у зв’язку з їхньою інформованістю у необхідному пакеті документів для законних підстав в’їзду в Україну.

Наразі громадяни Росії в’їжджають на територію України, зокрема, через пункти пропуску Пулемець, Доманове, Дольськ, Заболоття, Ягодин тощо – практично у всіх міжнародних пунктах пропуску. Нині основна категорія громадян РФ, які в’їжджають на терени Волині – ті, хто везе дітей до бабусь та дідусів на літо. В окремих випадках, коли при перетині кордону особа не може назвати адресу, куди слідує, підтвердити мету поїздки на територію України, або умисно уникає відповіді на запитання, куди прямує - їй відмовляють у перетині кордону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Володимир Показати IP 29 Травня 2015 17:15
Верховній Раді варто прийняти Закон, яким передбачити прибуття громадян РФ в Україну лише по письмовому запрошенню родичів
Анонім до Володимир Показати IP 29 Травня 2015 23:52
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus