USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Настав час сказати досить!»: рожищани знову перекрили трасу

7 Липня 2015 22:00
Знову зупинили рух вантажівок, які курсують трасою у Рожищенському районі, місцеві мешканці. Про це повідомляє «Народна самооборона Рожище» у Фейсбуці.

Нагадаємо, вперше до таких заходів люди вдалися 26 червня, коли також перекрили дорогу.

Таким чином рожищани боряться за те, щоб місцевими дорогами не їздили фури, вага яких понад норму, бо вони перетворюють асфальтовані шляхи на бездоріжжя.

У повідомленні йдеться про те, що сьогодні мешканці вулиці Промислової в черговий раз перекрили рух великогабаритним машинам, які везли пісок з Носачевичівського та Крижівського кар’єрів.

Два МАНи та один КАМаЗ з перевищеним вантажем стояли обабіч дороги близько двох годин.

«Годину 26 хвилин довелося чекати на інспекторів ДАІ, бо ж їм, мабуть, швидше завадили приїхати місцеві «комфортні» дороги, – жартували люди. – І додавали: скоро вже і швидку викликати не буде жодного сенсу – не встигне приїхати».
Назвати громаду обуреною, мабуть, було б не правильно. Вона настільки зневірилася в діяльності чиновників, які б мали дбати про її добробут, що вже згідна на все, аби зберегти від руйнації власні оселі, зберегти хоч ту дорогу, яка є. Людям надіятися немає на кого, як і чекати вже часу немає.
Водії, яким доводиться щоденно їздити до райцентру, не добирають слів, власники маршрутних таксі вже й так відмовляються брати рейси в цю сторону. Слухати солодкі обіцянки власників кар’єрів вже ніхто не хоче, бо за 7 років не отримали від них жодної вигоди, одні збитки. Гроші, безумовно, осідають в чиїхось кишенях, а прості люди потерпають від кумо-братських відносин, - йдеться у повідомленні самооборонівців.

«Настав час сказати досить!», – до такого заклику згодом долучилися і мешканці Дубища. Спільними зусиллями після складених протоколів машини розвернули назад. Громада попередила, що чинитиме так і надалі.
Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що у Рожищенському районі таки будуть контролювати «піщаних бізнесменів». Для цього там створили робочу групу щодо вирішення проблем піщаних кар’єрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Теж шофер Показати IP 7 Липня 2015 22:16
По-перше: хто їх важив? По-друге: водій тут при чому? Його загрузили, він повіз.
222 до Теж шофер Показати IP 7 Липня 2015 23:04
Як це водій тут причому??? Тобто водій не зобов'язаний відповідати за вагу машини, коли їде під знак? А що закон не один для всіх? Давайте будемо завантажувати машини наркотиками і не казати водієві що він везе... А що? Його загрузили - він повіз!!!!
Gosha Показати IP 7 Липня 2015 22:22
Люди—молодці !!! Так і треба самим братися за такі справи і їх вирішувати,бо чинуш ці питання не хвилюють,вони лише про власні кишені дбають !!!
дід Пилип Показати IP 7 Липня 2015 22:30
...а толку з того що вони вийшли??? вийшли раз, вийшли другий, вийдуть і -надцятий, допоки не зроблять кардинальних дій! ті уроди, що засіли в кабінетах, не поспішають щось дійсно вирішувати, оскільки самі в "долі"! про що тут говорити, якщо менти їхали так довго, адже там дороги не більше 5км від відділку. Якби вони йшли пішки, то прийшли б швидше (середня швидкість нормальної людини 5км/год). Автомобілі не потрібно взагалі пропускати, нехай розвертаються і вивантажуються, от тоді почне говорити економічна сторона питання, а це прямі збитки власників кар'єрів!!!
Вася Показати IP 8 Липня 2015 06:59
А може таки дороги зробити..., замiсть того щоб воювати i сваритись...
Дивосвіт Показати IP 8 Липня 2015 07:16
Кучірка - ФОРЕВА! ФОРЕВА, КЛОУН!!!
Anonymous Показати IP 8 Липня 2015 07:23
Ід**тизм. Пісок везуть офіційно? З документами? Інша дорога є? Нема? Вперед, як в Європі - слбозогінний газ, водомет, і штраф до неба! Можна зрозуміти шахтарів, що добиваються виплати зарплат, тупих хом'ячків, які живуть по принципу "сам не гам, і другому не дам" - важко. Їде машина - не дамо, бо дорога погана, логіка офігенна, дорога погана, бо її НЕ ремонтують, владу питайте (на паркани для собак і пам'ятники, як показує досвід, гроші виділяються охоче, хоч то й не Рожище, а Луцьк), а не водія Камаза! Будує хтось магазин/кафе/АЗС/просто офіс - так вийдем і не дамо! Нам не треба робочі місця! На місці водія я б ще й в судик подав за стояння в таку спеку. І НЕ зрозуміло таки, хто і як ті машини важив, особливо Камаз... То які протоколи тоді, а?
Олег до Anonymous Показати IP 8 Липня 2015 10:17
Те що платять орендарі кар"ерів в казну на ремонт дороги напевне не вистачить не кажучи про ремонт будівель власники яких потерпають. Особисто ВИ ремонтували б дорогу за половину вартості а другу половину викласти з власної кишені? Орендарі не дотримують умов угоди влада закриває очі а страждають звичайні люди.
11111 Показати IP 8 Липня 2015 09:00
не потрібно і важити їх - в 30 градусну спеку взагалі заборонено їм їздити. А вони курсують з 5 ранку до 12 ночі. А на другий раз їм просто пробють колеса. Взяли карєр в оренду на 40 років, заплатили копійки, а вивозять піску на мільйони. І оце ви називаєте все офіційно
Шофер ЗіЛа до 11111 Показати IP 8 Липня 2015 20:14
А колесо не власник буде бортірувати, а шофер. В и проти шоферів воюєте, чи шо?
рожище Показати IP 8 Липня 2015 21:28
Ні водії,ні простий люд тут нідочого.Хто власнтк кар"єру всі знають.Платити всяким шавкам рижо-лисим в особі Басалика О.І.він не буде.Тож сам Басалик,як житель району та нач.РВВС,нацькує народ,а сам в кущі,як шавка.Моя хата скраю і рило моє вічно п"яне,бо я король району. Пане Шпига не пора до ньго придивитись.А то він тільки знає як дільничних і тих хто не з ним лайном обливати.Позорник одним словом.Ось і на рахунок кар"єру його носик вмочаний.Тут треба собаку яку закопали шукати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus