USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сальмонельоз у луцькому ДНЗ: депутати просять службової перевірки

1 Липня 2016 11:14
Здійснити службову перевірку в ДНЗ, у якому 15 дітей захворіли на сальмонельоз, та перевірити якість харчових продуктів, які постачають в дитсадки міста закликають у міськраді.

Про це йшлося під час 10-ї сесії Луцької міської ради 30 червня.

З депутатським запитом до міського голови звернулася Анна Мовяк. Вона зауважила, що наприкінці травня 15 дітей з ДНЗ №19 захворіли на сальмонельоз. 14 червня вона направила запит з метою отримання докладнішої інформації про цей інцидент, але вичерпної відповіді не отримала. Копій жодного документа на м'ясо, яйця та інші супровідні продукти, які можуть бути ймовірними збудниками захворювання, немає.

Держпродспоживчслужба здійснила перевірку ДНЗ №19 і під час перевірки харчоблоку 27 травня встановили, що яйця курячі надійшли з ТзОВ Птахофабрики Крупець, постачальником є ТзОВ «Вестпродукт». Дрежпродспоживчслужба встановила, що керівник та працівники садочка порушували свої посадові обов’язки. Ці порушення відбулися протягом дуже короткого терміну часу.
Депутат просила надати копії супровідних документів та ветеринарні посвідчення на продукти харчування, які були привезені в ДНЗ у квітні-червні цього року. Також вона просить провести службову перевірку вказаного ДНЗ та перевірити безпечність продукції, яка постачається в садочки міста.

Винних у завданні школи здоров’ю дітей Анна Мовяк просить притягнути до юридичної відповідальності, а до комісій для подальшого контролю за якістю продуктів харчування пропонує залучити батьків дітей.

До слова, через отруєння дітей навчальний заклад № 7 також закрили на карантин.

Депутати підтримали запит.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Саша Показати IP 1 Липня 2016 14:01
Вигнати керівника садочка з вовчим білетом. В інших садочках порядок, а тут їй байдуже. Марафет наводять тільки у власних кабінетах і камінчики при вході викладають, а що робиться в групах, на кухні, то вже проблеми батьків, а не цієї напиженої
батьки днз № 7 Показати IP 1 Липня 2016 19:48
досить вкладати гроші в камінчики на клумбах, може пора подумати про дітей в садочку. А також посадити на місце завідувача та весь персонал на харчоблоці разом з завгоспом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus