USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Сапери «зачищають» Старі Кошари

10 Вересня 2011 12:49
Після короткої перерви волинські МНС-ники разом із саперами продовжують розчищати землі поблизу села Старі Кошари на Ковельщині від боєприпасів Другої світової війни – за останні дні рятувальники витягли із землі артилерійські снаряди, міни та партони.
Про це інформує «ПроКовель».
У складі групи піротехніків аварійно-рятувального загону МНС України у Волинській області п'ять саперів та фельдшер-рятувальник. Уже в перші дні «зачистки» сапери зібрали більше десятка мінометних мін, три артилерійських снаряди, граната та патрони до стрілецької зброї.
Увесь цей смертоносний арсенал уже витягнули із землі. Місце тимчасового зберігання боєприпасів огородили стрічкою. У вечірню пору тут чергує наряд міліції. Невдовзі небезпечний вантаж перевезуть і знешкодять у кар'єрі поблизу села Калинівка.
«Цього року на території Ковеля і району вже чотири людини загинули саме через необережність у поводженні з вибухонебезпечними предметами, - каже заступник начальника Ковельського районного управління МНС Олександр Сидорук. - Тому ще раз нагадую: якщо ви знайшли такий предмет, все, що можна і треба зробити — огородити місце знахідки і зателефонувати на номер “101”. Подальша справа — за рятувальниками».
Загалом ковельська земля досить щедро засіяна залишками воєнної зброї: в роки другої світової тут вели кровопролитні бої за стратегічно важливий залізничний вузол. Лише цього року на території Ковельського району сапери зліквідували понад 40 одиниць боєприпасів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus