USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

СБУ на Волині попередила контрабанду рідкісних книг

28 Вересня 2016 15:38
Працівники СБУ на митному посту «Ягодин» виявили та вилучили у громадянина Німеччини збірку рідкісних книг. Зловмисник намагався незаконно вивезти з України у багажнику власного автомобіля збірку книг з 22-х томів: «Meyers Konversations-Lexikon Dritte Auflage. Leipzig» (16 томів), один том «Ключ до енциклопедичного словника», п’ять томів - «Fabres-Supplement» (Доповнення) та Біблію.

Про це повідомили у прес-службі УСБУ у Волинській області.

Згідно з висновками експертів, вилучені книги є повною збіркою третього перевидання енциклопедичного словника Мейера – однієї з головних німецьких енциклопедій, що існувала під різними назвами та виходила у вигляді різних видань з 1839 по 1984 рік, доки не було об’єднана з енциклопедією «Брокгауза». Експерти встановили, що ці книги є рідкісними (до 1946 року) і становлять історичну та культурну цінність, їхня вартість може перевищувати 37000 гривень.

Вилучена Біблія «DieBibeloder die ganze Heilige Schrift des Alten und Neuen Testaments D. Martin Luthers Stuttgart, 1936» («Біблія або Все Письмо Старого і Нового Завітів. Доктора Мартіна Лютера Кінга») є рідкісною книгою (до 1946 року). Палітурка Біблії чорного кольору з золотим тисненням. Обріз її сторінок покрито сусальним золотом, текст виконаний шрифтом готичного стилю чорного кольору. Книга становить історичну, культурну і етнографічну цінність.

Слідчим відділом УСБУ у Волинській області розслідується кримінальне провадження за чактивною 2 статті 15 частини 1 статті 201 КК України. Тривають слідчі дії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
5 Показати IP 28 Вересня 2016 19:21
Нехай би віз ми школи скорочуємо бібліотеки ліквідовуємо нам вони не потрібні а мають належати германським народам чи на подарок ющенкам.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus