USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

СБУ залучить Правий сектор до боротьби з контрабандою в зоні АТО

5 Липня 2015 18:27
Лідер громадського руху та політичної партії «Правий сектор» Дмитро Ярош обговорив з головою СБУ Василем Грицаком взаємодію ДУКу і Служби безпеки України. В ході обговорення було вирішено активніше співпрацювати в тилу і на передовій, а також залучити спеціальні групи бійців «ПС» для протидії контрабанди на лінії зіткнення з окупованим Донбасом.

Про це Ярош написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Їхав з похорон Брата Крука. В Києві зустрівся з Головою СБУ генералом Василем Грицаком. Обговорили всі злободенні питання, погодили активізацію співдії Служби і "Правого сектору" у протидії російсько-терористичним військам на фронті, а бандпідпіллю - в тилу. Також вирішили залучити спецгрупи ДУКу до боротьби з незаконним обігом товарів в районі лінії зіткнення тощо", - написав він.

"Переконаний, що заплановане має всі шанси бути виконаним і ще раз довести чисельним ворогам України, що українці єдині у своєму прагненні бути господарями своєї долі на своїй землі", - додав Ярош.

Їхав з похорон Брата Крука. В Києві зустрівся з Головою СБУ генералом Василем Грицаком.Обговорили всі злободенні питан...

Posted by Дмитро Ярош on 4 Июль 2015 г.


Нагадаємо, 2 липня Верховна Рада підтримала кандидатуру Василя Грицака на посаду глави СБУ.

ФУРИ З НЕЛЕГАЛЬНИМ ТОВАРОМ У ЗОНУ АТО ЙДУТЬ КАРАВАНАМИ

Як розповів перший заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан у своєму інтерв'ю «Урядовому кур'єру», контрабанда на Донбасі перетворилася на мільйонний бізнес.

УК: фури з нелегальним товаром затримуєте, чи поки що їх переміщення призупинилося?

— На лінії розмежування шість контрольно-пропускних пунктів в’їзду-виїзду. Але фури йдуть повз них так званою «зеленкою». Тому вздовж лінії розмежування працюють мобільні зведені групи, до яких входять прикордонники, співробітники СБУ і фіскали.

На жаль, спостерігаємо тривожну тенденцію: організація незаконного переміщення товарів через лінію розмежування набирає характеру вже добре поставленого бізнесу. Нині є всі ознаки того, що накопичуються фури, шукають вікно, вони йдуть караванами. Формуються злочинні угруповання, які заробляють на цьому мільйони.

УК: Скільки приблизно коштує переміщення однієї фури?

— Від 10 до 100 тисяч гривень. У травні ми одночасно затримали 170 фур. Відповідно мінімальна вартість супроводу такого каравану може бути 17 мільйонів гривень. А якщо транспортний засіб завантажений цигарками або горілкою, ціни будуть значно вищими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вірю Показати IP 5 Липня 2015 19:56
Бджоли проти меду.
Так точно Показати IP 5 Липня 2015 21:14
І пустили щуку в річку. Більше нічого казати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus