USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Що робитимуть з сільськими громадами Волині, які не хочуть об’єднуватися

13 Травня 2015 16:23
Пасивність у визначенні центрів спроможних територіальних громад може призвести до того, що рішення про об’єднання населених пунктів у територіальні громади ухвалять на рівні Кабміну, - застерігають в облдержадміністрації.

Про це йшлося під час засідання у режимі відеоселектору регіональної робочої групи з підготовки проекту перспективного плану формування спроможних територіальних громад 13 травня у Луцьку.

Як повідомив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, у понеділок його розпорядженням буде створено раду регіонального розвитку області.

Наразі на рівні держави діє створена Указом президента рада регіонального розвитку, до якої увійшли Прем’єр-міністр,очільники ключових міністерств, члени РНБО, представники громадських об’єднань. Відтак, відбувається підготовка до серйозних змін у питанні,пов’язаному із виконанням одного з важливих завдань, поставленого під час підписання Угоди про Асоціацію України та ЄС. Йдеться про заходи, пов’язані з адміністративною реформою. Зі слів голови ОДА, нещодавно ухвалені рішення на рівні Верховної Ради та Кабміну про цілеспрямовану роботу з формування адміністративних центрів спроможних територіальних громад.

Він наголосив, що у Польщі питання зміни адміністративного устрою ухвалили за одну ніч – уряд підготував проект рішення, яке ухвалив сейм і наступного дня держава стала територіально інакшою. В Україні вирішити питання таким чином неможливо через війну та складну ситуацію з бюджетом (процес потребує капіталовкладень).

Володимир Гунчик відзначив, що деякі сільські голови на Волині надалі вважають, що перебувають в особливому статусі (йдеться про сільських голів сіл, розташованих неподалік Луцька).

Як зазначив голова ОДА, жоден з них не виявив бажання приєднатися до обласного центру. Це зумовлено декількома причинами: не всі вільні землі, мовляв, розподілені; є можливість користуватися усіма можливостями обласного центру, не вносячи вкладу у розвиток інфраструктури міста; сільські голови цих населених пунктів вважають себе у статусі майже голови району та не хочуть втрачати цей статус.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: ЧОМУ СІЛЬРАДИ НЕ СПІШАТЬ ОБ’ЄДНУВАТИСЯ З ЛУЦЬКОМ

Голова облдержадміністрації застеріг, що незабаром будуть ухвалені рішення, що обмежать можливості тих громад, які не бажають об’єднуватися.

Посадовець підсумував, що облдержадміністрація не має наміру приймати рішення про те, яке село з яким об’єднувати в територіальну громаду, але пасивність громад призведе до того, що рішення ухвалять на рівні Уряду.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
волиняка Показати IP 13 Травня 2015 16:31
А Гунчик казав, що через коліно не будуть?! Немає йому віри, скрізь одна брехня, що з шахтарями, що з громадами!!! Один піар!!!
Анатоль_ до волиняка Показати IP 13 Травня 2015 16:34
хочуть люди! Дуже хочуть!
Самоврядники до волиняка Показати IP 13 Травня 2015 20:35
1.У Волинській області не створена у законний спосіб жодна тер. громада. 2. Закон про обєдання територіальних громад не існує.
Анонім Показати IP 13 Травня 2015 16:32
Ухвалите а потім отримаєте вила в спину. Всім давно вже зрозумілий цей новий цирк з деребану землі. Де всамоврядування, де централізація, де повернення на місця податків? Нічого нема, зате одна мова про землю, коли ви вже нею подавитесь.
Мудрагель до Анонім Показати IP 13 Травня 2015 22:42
Почитай закон, анонімний друже. Якщо хотіти бачити помийні ями - тільки іх і будеш бачити
полісянка до Анонім Показати IP 14 Травня 2015 14:42
Скільки ще люди будуть терпіти того гунчика? Коли громада волині висловить йому недовіру? Такого бла-бла-бла ще при жодному голові ОДА не було!!!
журналіст з Володими Показати IP 13 Травня 2015 16:47
Якщо ухвалять силовим методом , тобто за одну ніч, і на рівні Кабміну, то держава отримає напевне ще одну революцію, але , вже селянську. Не варто, шановні держслужбовці, ухвалювати і затверджувати державний феодалізм на фоні максимального зубожіння нижніх прошарків населення. Найперше визначте- які гарантії отримають сільські громади від такого обєднання з містом
не пацик Показати IP 13 Травня 2015 17:33
непериживайте : все ухвалять все поділять без вас
111 до непацик Показати IP 13 Травня 2015 18:19
Зачет.Дуже грамотний і ємкісний коментар. Це Вам б..ть не бандюги біло сині, а це ЖИДИ - патріоти!!!
Штефан, Луцьк Показати IP 13 Травня 2015 18:22
Хай Гунчик не скаче. Силовими методами у нього не вийде, це не СССР. А порушивши Конституцію і "Закон України про місцеве самоврядування", може полетіти із посади. Сказано, феодальна комуняка і жлоб. Комуняцькими методами діє у весь час свого перебування на посаді. Про Б.Клімчука і про Майдан вже забув? То нагадаємо і поставимо на коліна.
Anat Показати IP 13 Травня 2015 21:11
ПАне гунчику я мешканець ПРИМІСЬКОГО села, каналізацію я робив сам, воду колодязь рив сам, дорогу сам, газ та електрику за власні кошти за вивіз сміття сплачую сільському кооперативу..... ЩО КРІМ ГЕМОРОЮ ТА ВТРАТИ ПІЛЬГ НА ЕЛЕКТРО ПОСТАЧАННЯ Я ОТРИМАЮ ВІД СТАТУСУ МІСТА???? ями? незбудовану каналізацію як на вересневому ? черги в цнапі????? на..що ви нам? чи міські депутати мо поможуть бульбу садити????
Майбутній міський го до Anat Показати IP 13 Травня 2015 22:41
Розумнику, каналізацію зробив собі не кожен. І школи ти собі не збудуєш. Відмикну каналізацію і забороню приймати сільських дітей в міські школи - от тоді і потанцюєм
Анонім до Майбутній міський го Показати IP 13 Травня 2015 23:25
ШАновний 1) в селі де нема централізованої каналізації а це 90% прилуцьких сільрад У КОЖНОГО СВОЯ КАНАЛІЗАЦІЯ (це тільки лучани в гм..ні гордо плавають) 2) Щоб ти добре знав БАГАТО ЛУЦЬКИХ ДІТЕЙ ЇЗДЯТЬ ВЧИТИСЬ В СЕЛА.... там нема таких поборів та перенасичених класів.... ТАНЦЮЙ.....
ги Показати IP 13 Травня 2015 21:39
Ну і пики мля...Крайній з права хрюн по-моєму в стані тяжкого бодуна. Гунчик схожий на злобного гнома.
Анонім до ги Показати IP 13 Травня 2015 21:49
то ваша нова влада. було ж обіцяно - "жити по новому". те і маєте. а "жити краще" - ніхто не обіцяв.
Майдан до Анонім Показати IP 13 Травня 2015 22:01
А де ж твоя влада? Троль ти путлєровський.
так до ги Показати IP 14 Травня 2015 14:46
Карлики - вони всі злобні!!!
Корінний лучанин Показати IP 13 Травня 2015 21:48
"...користуватися усіма можливостями обласного центру, не вносячи вкладу у розвиток інфраструктури міста; сільські голови цих населених пунктів вважають себе у статусі майже голови району та не хочуть втрачати цей статус." - Якими можливостями обл. центру ? Щодня люди їдуть на оботу у Луцьк- це одна із можливостей міста. Ці люди зайняті у виробничому процесі ідприємств , фірм які є наповнювачами бюджету міста. Той же КРОМБЕРГ возить людей із сіл та райцентрів ВОЛИНІ в радіусі 100км, тому що там ще якось збереглась робсила у умовах безробіття в УКРАЇНІ! А в ГУНЧИКА вже память відняло , як на ЛУАЗІ робив так само - возив людей на роботу на завод , але вдавався до БІЛЬШ ВИТОНЧЕНИХ ЖОРСТОКИХ МЕТОДІВ : не пускав цих людей зі своїм обідом через прохідну. Що ГУНЧИК порівнює із поляками? Аж смішно та гидко стає від його слів! ПОЛЬЩА НЕ ДОПУСТИЛА У СЕБЕ ЖОДНОГО ОЛІГАРХА, у ПОЛЬЩІ НЕМАЄ ТАКОЇ КОРУПЦІЇ ЯК в УКРАЇНІ. Там у владних стуктурах немає змагання у статках, як це роблять у нас: показують наскільки зросли статки ГУНЧИКА, РОМАНЮКА.
Працювати працювати до Корінний лучанин Показати IP 13 Травня 2015 22:52
А ще в Польщі значно менше нитиків. І більше трударів. Кожен клапник землі засіяний-засаджений. Блага обласного центру це не робоча сила з села. Це пакети сміття, привезені з Прилуцького в луцькі смітники, це липинські діти, які ходять у луцькі садочки, це приміські села підключені до міських каналізаційних мереж, це діти в міських школах. Обсіли сільські феодальчики навколо міста і дерибанять земельку. Луцьк має рости, а отже давно пора поглинути навколишні села. А відділені села, звідки возять роботяг на міські заводи, отримають податки з своіх людей в своі бюджети, замість міського і матимуть за що зробити ремонт своєі, а не міськоі вулиці. Замість нити - більше працювати і все буде добре
Злий Показати IP 13 Травня 2015 22:56
Не хочуть об'єднуватися? Звичайно не хочуть! Зайдіть у будь-яку сільську раду - роботи 0, грошей 0, працівників, які відсиджують час, мінімум 15. А спробуйте якусь папірчину оформити - голова піде кругом від надутих щік і тупості мас
ЛЮСТРАТОР Показати IP 13 Травня 2015 23:39
ХОТЬ ГУНЧИК КОМУНЯКА ,АЛЕ ОБЄДНАТИСЬ ТРЕ, ГОЛІВ ЗЛОДІЇВ НА КІЛ І НА**.Й ТУНІЯДЦІВ,НЕ КАСАЄТЬСЯ ПОРЯДНИХ ГОЛІВ ПАХАРІВ.
У нас Показати IP 14 Травня 2015 07:35
У Польщі кошти ЄвроСоюзу не розікрали, а всі вклали в інфраструктуру і на реформи.От і вся історія. Польща бачила кінцевий результат і працювала на кінцевий результат. А в нас все починається з розкрадання вся і всього.... Дерибан кругом, коритяні патріоти,бандюки, брехуни і дураки !!! .
от так до У нас Показати IP 14 Травня 2015 14:51
А в нас ті що "живуть по новому" вже всі кредити по своїх кишенях розпихали і кредитів більше немає і реформ немає ось так...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus