USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Що знають лучани про Годину Землі. ВІДЕО

22 Березня 2013 09:16
Луцьк вп'яте приєднується до всесвітньої акції «Година Землі-2013».

Так, у рамках проекту Година Землі, що триватиме з 20:30 до 21:30 у суботу 23 березня, українців закликають вимкнути світло.

Кореспонденти «ВН» поцікавились у лучан, чи приєднаються вони до акції.

Так, День Землі відзначають у багатьох країнах в день весняного рівнодення, 20-21 березня щоб відзначити момент, коли починається весна (у Північній півкулі) або осінь (у Південній). Цей день відзначають з метою спонукати людей бути уважнішими до тендітного і вразливого довкілля нашої планети.

Година Землі — щорічна міжнародна подія започаткована WWF (World Wide Fund for Nature, Світовим фондом дикої природи), яку відзначають в останню суботу березня.
Господарства та комерційні установи закликають вимкнути необов'язкове світло та електричні пристрої на одну годину, щоб продемонструвати свою підтримку дій, спрямованих на боротьбу зі зміною клімату та марнотратним споживанням природних ресурсів, та взяти на себе зобов’язання щодня допомагати планеті.

Цьогоріч подія відбудеться тижнем раніше, у зв’язку зі святкуванням Великодня у Західних християн в останню неділю місяця.

В Україні готують десятки подій, спільною метою яких є об’єднати однодумців та провести Годину Землі цікаво та весело. Зокрема в рамках акції відключать освітлення монумента Батьківщина-Мати у Києві, підсвітку Архикатедрального собору святого Юра та телевежі на Високому Замку у Львові.

Наразі свою участь у всесвітній події підтвердили 12 міст України, серед яких Одеса, Кривий Ріг, Полтава тощо. Луцьк теж приєднається до акції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Корінний Лучанин Показати IP 22 Березня 2013 18:03
Нас, Землян, найближчим часом,чекають щоденні такі АКЦІЇ,якщо людство вчасно не схаменеться. Людина постійно нищить ПРИРОДУ і зущається на нею! ЗЕМЛЯ живий організм, вона стогне від людського знущання! Така Акція,ну не більше ніж ПІАР. Взагалі, тут порібні серйозні заходи і зусилля всіх країн, а особлива відповідальність на високорозвинутих країнах: США, РосіЇ, Японії,Китаї та інш. Простий приклад- НІМЕЧЧИНА відмовилась від АЕС. Що Україна може зробити,це швидкими темпами впроваджувати економію енергоресурсів, допомогти(сприяти) населенню перейти на економічні засоби обігріву на пільгових умовах.
Свободу Попугаям! Показати IP 22 Березня 2013 20:47
Ну вот.Уже нужно было бы 15 минут назад вырубить ненужный свет. А я сижу здесь с интернетом. И со светом. Я ничтожен. И человечество тоже

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus