USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Школярі не відпрацьовуватимуть карантин, – Міносвіти

9 Лютого 2016 09:13
Школи в Україні можуть переносити початок весняних та літніх канікул через карантин. Але загальна тривалість відпочинку протягом навчального року має бути не меншою за 30 днів. Про це йдеться в офіційних рекомендаціях Міносвіти навчальним закладам, – пише «Gazeta.ua».

«МОН звертає увагу керівників навчальних закладів на те, що навчальні заклади не повинні перевищувати тижневого гранично допустимого навчального навантаження на учнів, визначеного Державними санітарними правилами, та врахувати, що тривалість канікул протягом навчального року не може бути меншою 30 календарних днів, а навчальний рік у загальноосвітніх навчальних закладах закінчується не пізніше 1 липня», – зазначили у відомстві.

Чиновники радять вчителям наздоганяти програму, ущільнюючи подачу матеріалу, навчати дистанційно, давати школярам більше завдань для самостійного опрацювання.

При цьому школи мають право змінити розклад занять, але не збільшуючи кількість уроків на тиждень.

У МОН також підкреслюють, що карантин не є причиною зменшувати заробітну плату вчителям – за умови, що вони виконували іншу організаційно-педагогічну роботу.

Згідно з планом 2015-2016 року, весняні канікули мають розпочатися 26 березня і тривати 9 днів – до 3 квітня.

Нагадаємо, внаслідок спалаху грипу в області з 25 січня у луцьких школах був введений тижневий карантин, який продовжили до 8 лютого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 9 Лютого 2016 13:25
як можна ущільнити те,що уже й так занадто ущільнено, нічого страшного ж учителями не сталося б,якби улітку діти пішли на канікули на 2 тижні пізніше
Пессимист Показати IP 9 Лютого 2016 14:13
При таком обучении,которое распространено в современных школах,можно ещё безболезненно просидеть на дому пару недель и пользоваться услугами репетиторов.Здоровье дороже...
Учень Показати IP 9 Лютого 2016 15:38
Це дуже класно!Багато вчителiв не можуть нормально 1 тему пояснити за урок ,а тепер треба пояснювати 2! Як старшим класам готуватися до ДПА і ЗНО ?На тесті ніхто не буде вас питати були ви в школі чи ні... І добре чи погано вам пояснили!
Яся до Учня Показати IP 9 Лютого 2016 17:41
Тобі , " вундеркінду ",навіщо потрібні вчителі , якщо сам такий талановитий , а вони не здатні пояснити тему ! Сумніваюся я ... в твоїх талантах , бо нормальні майбутні абітурієнти готуються також самостійно днями і ночами , а в школі уважно слухають вчителів , а не ниють !Перевірено :))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus