USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Штраф для скандального луцького забудовника скасували через бюрократію

28 Жовтня 2016 13:14
Мешканці ОСББ «Новосел Луцьк» не можуть знайти управи на будівництво, яке заплановане під їхніми вікнами. Забудовник ігнорує зустріч з депутатами, подає кілька варіантів проекту і не може пояснити, який з них дійсний. Натомість він домігся, аби накладений на проетантів штраф скасували через бюрократичні моменти.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження сьогодні, 28 жовтня.

До Луцькради звернулись представники ОСББ «Новосел Луцьк», мешканці будинків №47 та 53а, що на проспекті Відродження

Нагадаємо, мешканці будинків № 47, 53, 53а, що розташовані по проспекту Відродження, надзвичайно обурені спорудженням десятиповерхового торгово-офісного центру навпроти власних помешкань. Вони вимагають засипати котлован на місці скандального будівництва. Зі слів лучан, наприкінці 2013 року на вказаній ділянці почали переносити кабелі, не попередивши їх про це. Відтоді місцеві мешканці почали піднімати питання про законність будівництва та збирати підписи проти забудови.

Згодом побували вони і на зустрічі з Луцьким міським головою, який після зустрічі зауважив, що міськрада не рекомендує продовжувати будівельні роботи, допоки не з'ясує, чи законне таке будівництво. Відтак, відповідний лист із зверненням відправили забудовнику. А лучани тим часом влаштували цілодобове чергування на прибудинковій території. Земельна ділянка, як з’ясувалося, давно в приватній власності, оскільки її продала міська рада з аукціону. Близько 10-ти років тривали судові засідання, під час яких з’ясовували законність продажу цієї земельної ділянки. Урешті, акт права власності таки був виданий. І вже торік на тому місці власник захотів розпочати будівництво.

Днями лучани довідалися, що керівник ЖБК Андрій Авер’янов подав до відділу держархбудконтролю Луцької міської ради чергову декларацію про початок будівництва.

Як повідомив начальник відділу Юрій Маслюк, на минулому тижні забудовник подав декларацію на будівництво торгово-офісного приміщення з житловими приміщеннями у верхніх поверхах. Це має бути будівля на 10 поверхів на 56 квартир. Цю декларацію, як і минулу повернули на доопрацювання. Тож уже вчора забудовник подав чергову декларацію, яку теж, переконує він, повернуть.

Крім того, відділ після перевірки наклав штраф на проектантів у розмірі 130 тисяч і акт про скасування декларації. Та «Спецпроект» і ЖБК подали позови в суд. Крім того, ЖБК «Відродження-2015» поскаржилося в ДАБІ області перевірити управління держархбудконтролю. І ДАБІ склав акт, яким скасував постанову про накладення штрафу.

Як пояснюють представники Держархбудінспекції, постанову про штраф скасували через порушення процедури. Виявляється, що перевірку відділ архбудконтролю мав розпочати після отримання ще одного папірця – супровідного листа від комісії. Відсутність цього суповідного листа й стала підставою для скасування постанови.

Крім того, згідно інформації, проектну документацію перевіряли експерти і вони не виявили порушень. Хоча насправді, як повідомляють у держархбудконтролю, порушення є.

Урешті члени комісії домовилися запросити на наступну зустріч представників експертної організації. А ОСББ радять подати до суду на скасування містобудівних умов і обмежень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Луцьк Показати IP 28 Жовтня 2016 13:41
Чому ніхто порядок не наводить. ? Чи гроші решають все. Позорніки хоч би мовчали і сопли в дві дирки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus