USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Сім рейсів волинського священика в АТО

26 Грудня 2014 11:07
Священик з Маневицького благочиння побував на сході України вже 7 разів і завіз українським військовим речей на 100 тисяч гривень.

Про це йдеться на сайті волинської єпархії.

Так було Богу угодно, що священик із Оконська протоієрей Олександр Лановий став волонтером. На сході України, у зоні бойових дій він уже побував 7 разів. Щоразу старається добиратися туди, куди важко добратися волонтерам. Бував у таких місцях, де не тільки не бачили ні разу священика, а навіть і волонтери туди не добираються, бо небезпечно.

А отцю Олександру з Божого благословення якось це вдається. Багато бійців, які перебувають у самому пеклі війни, знають його в обличчя, можуть поспілкуватися з батюшкою і на духовні, як кажуть, теми. За ці поїздки отець Олександр завіз українським військовим речей вже на 100 тисяч гривень. Він став своєрідним посередником між людьми, котрі у благочинні та районі загалом жертвують на українську армію, – і військовими.

Возив “буржуйки”, які робили місцеві умільці, електронні планшети, радіостанції, теплий одяг і навіть вже валянки… Власне допомогу від віруючих людей він почав возити на схід, ще коли наші військові перебували на полігоні у Дачному. Туди возив запчастини до техніки. Там, каже, було не страшно, бо ж не стріляли. Але і тепер нема страху, коли буває на передовій, бо все – у волі Божій.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що рідний брат отця – Роман Лановий, котрий також закінчив Волинську духовну семінарію, але ще не прийняв сан, добровольцем пішов на фронт і під час важких боїв потрапив у полон.

Романа упізнали серед полонених українських військових, яких бойовики вивели 24 серпня на вулиці Донецька.За нього молилися всі люди. Земляки зібрали кошти для родини, але коли Романа визволили з полону, то ці гроші родина вирішила також передати на потреби українських військових.

Допомогу українським військовим у храмах Маневицького благочиння збирають вже не перший раз. На початку вересня тільки грошима, як каже благочинний протоієрей Тарасій Огородник, зібрали понад 28 тисяч гривень. 20 тисяч передали у Маневицьку районну держадміністрацію, котра централізовано закуповувала необхідні військовим речі (шоломи, білизну, берці).

А решту коштів виділили на лікування поранених земляків та на лікування доньки визволеного з полону воїна Романа Ланового. Отець Тарасій каже, що люди жертвують на потреби військових, сприймаючи це як богоугодну справу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus