USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Сім'ї воїнів АТО, померлих від ран після демобілізації, позбавлені допомоги

6 Липня 2015 14:46
У президента проситимуть переглянути рішення Верховної Ради України та Кабміну, аби допомогу отримували родини бійців, померлих від поранень, отриманих в зоні АТО, вже після демобілізації.

Про це йшлося під час оперативної відеоселекторної наради у голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика сьогодні, 6-го липня.

Нагадаємо, сьогодні учасника боїв під Савур-Могилою, 26-річного лучанина Вадима Саверського, який помер в одній з луцьких лікарень, проводжали в останню путь.

Оскільки він був демобілізований і помер у госпіталі, його сім'ї, згідно з законом, не надається допомога як родині загиблого в зоні АТО.

«Ми плануємо вийти з ініціативою до Президента України з переглядом рішень ВР, Кабміну щодо допомоги сім’ям померлих від ран вже після завершення демобілізаційного процесу. І хочемо винести це на сесію облради, навіть якщо доведеться порушити регламент», - інформував губернатор.

Заступник голови облради Олександр Пирожик сказав, що депутати під час сесії готові розглядати це питання і без порушення нормативних документів.

«Я категорично не погоджуюся з тим, що можна порушувати регламент. Ці питання можна розглянути, але застосувавши інші механізми. Ми готові на сесії проглядати проект рішення щодо допомоги сім’ям загиблих воїнів АТО, якщо такі ініціативи надійдуть», - наголосив посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Волинянин Показати IP 6 Липня 2015 16:07
Дивлячись на такі приклади, народ не поспішає під 6-ту хвилю мобілізації . Ти здоровий потрібен всім, і обов'язок перед батьківщиною і т.д. ,а коли "використають" твої проблеми - залишаться твоїми і твоєї сім'ї ... Бачимо яке сьогодні відношення до пільговиків всіх часів .... В кращому випадку скажуть ми вас туди не посилали, а в гіршому навіть не глянуть в твою сторону .!
Анонім Показати IP 6 Липня 2015 22:01
в Конституції України написано що заборонено використовувати армію проти свого власного народу. якщо це війна із росією - то потрібно оголошувати війну і вводити військовий стан, а не вести бізнес в росії, як це робить порошенко - спрачуючи податки у бюджет РФ із якого фінансується російська армія. якщо це робить верховний головнокомандувач України - ніякої війни із росією у нас нема.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus