USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Скорботна колона у Нововолинську. ОНОВЛЕНО

1 Вересня 2014 15:54
Одразу півсотні автомобілів повільно проїхали Нововолинськом в останні години цього чорного воєнного літа — 31 серпня. Одна за одною. Буси, легковики.

Фари розсікали темряву, гудки — нічну тишу. То був почесний ескорт транспорту, яким привезли зі Сходу черговий (як важко це писати) вантаж 200, - повідомляє «Нововолинськ діловий».

Солдат 51-ї бригади Сергій Бугайчук і доброволець "Донбасу" Володимир Пушкарук повернулися додому в домовинах. Сьогодні волиняни провели в останню путь цих героїв.

Сергієві ось-ось мало виповнитись 26 років. Володимиру було 42. Життя й надії обох забрала клята війна.

Друзі, знайомі, просто краяни зустрічали їх на в'їзді в місто, біля придорожнього знаку "Нововолинськ". Попри зливу і пізню годину, попри те, що час прибуття кілька разів змінювався впродовж дня.

Руслан Влодарчик, що був серед організаторів ескорту, повідомив "НД": зустріли о 21.40, рушили на 5-й мікрорайон, де мешкає родина Сергія, потім — до військкомату. А звідти — через усе місто, об'їхавши вулиці маршрутом "двійки", — на Мовників, до рідної хати Володимира.

Зупинялись маршрутки, таксі. Водії розуміли, що відбувається, і долучали свій гудок до скорботної симфонії.

Уперше за, вважай, 60 років існування Нововолинська тут не відзначали День шахтаря, що припадає на останню неділю серпня.

На Волині оголосили триденну жалобу за полеглими земляками. Матері ридали у Ковелі, Луцьку, Нововолинську, Камені-Каширському… Тож у нововолинської влади в останній момент вистачило клепки скасувати святкові й розважальні заходи.

У парку вперше за багато років не гула традиційна хмільна забава з шашликами на траві біля туалету. На стадіоні не лунав гучний концерт заїжджих "зірочок", і навіть п'яних пісень поночі

не було чути. Щоправда, серед ночі прогриміли два вибухи у центрі міста. Але це просто хтось розважився як умів… А загалом місто зіщулилось і принишкло.

А в Мовникові люди виходили з хат у пітьму і зустрічали кавалькаду машин із Нововолинська. Хтось молився, хтось плакав при дорозі.

Сьогодні зі своїми героями у Мовникові й Нововолинську попрощалися. Було багато людей, дуже багато сліз і безмір болю.

ФОТО: Прощання з Володимиром Пушкаруком





ФОТО: Прощання з Сергієм Бугайчуком

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 1 Вересня 2014 17:43
Мои соболезнования родным и близким павших. И у нас, на Донбассе, впервые не было празднования. А похороны были. Много, причем хоронили тоже убитых. Мужчин, детей, стариков, женщин.
Вікторія. Показати IP 2 Вересня 2014 14:14
Ми всі знаємо, хто винуватий у смертях мирних людей на Донбасі і загибелі українських вояків. Це одна і та сама людина.Тому всі повинні єднатися і стояти до перемоги. Слава Україні!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus