USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Сміттєспалювальну піч будують з порушеннями, - ДАБІ

8 Листопада 2016 20:01
Усіх документів, аби на законних підставах будувати сміттєспалювальну піч поблизу полігону в селі Брищі, у виконавця робіт таки немає. Про це повідомила Державна архітектурна-будівельна інспекція у Волинській області на запит голови фракції партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Вячеслава Рубльова, - інформують у прес-службі Волинського УКРОПу.

Згідно із відповіддю ДАБІ, у період з 12 по 17 жовтня 2016 року

здійснили перевірку об’єкту «Нове будівництво дільниці знешкодження відходів у селі Брище Луцького району». У результаті виявили, що виконання будівельних робіт V категорії складності ТзОВ «Центр переробки та утилізації відходів» розпочало без відповідного дозволу.

Згідно з даними архбудінспекції, генеральний підрядник даного об’єкту – Товариство з обмеженою відповідальністю «Поділляпромбуд», а генеральний проектувальник – підприємство «ТОЛА».

Перевірка довела: на об’єкті відсутні проект виконання підготовчих робіт, документи про призначення головного архітектора проекту та відповідальної особи проектувальника, що здійснює авторський нагляд.

Згідно з даними ДАБІ, на підставі виявлених порушень ТзОВ «Центр переробки та утилізації відходів», яке й будує піч, оштрафували на 1,305 мільйона гривень та зобов’язали приписом зупинити будівельні роботи.

Нагадаємо, що поблизу луцького сміттєзвалища, через яке понад 30 років потерпають жителі Брища й навколишніх населених пунктів, хочуть звести сміттєспалювальний завод.

Попри те, що ніхто не взяв до уваги категоричні протести селян, фундамент під завод уже заливали, попередньо викорчувавши там дерева. Тож під час зборів громади

місцеві жителі навколишніх сіл ухвалили рішення заборонити спорудження сміттєспалювальної печі поблизу полігону твердих побутових відходів, що може становити загрозу для здоров’я людей. Аби влада дослухалася до їхнього прохання, селяни вирішили вдатися до більш радикальних дій та вийшли на акції протесту.

З метою прояснити ситуацію, нещодавно депутати Волинської обласної та Луцької міської рад від «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» організували круглий стіл «Проблеми зі сміттям: шляхи вирішення. До участі запросили громаду Рокинівської селищної ради, представників влади, «Центр переробки та утилізації відходів» та екологів. Що ж саме будує ТзОВ «Центр переробки та утилізації відходів» під час «круглого столу» його представники пояснити так і не змогли. За результатами обговорення, з ініціативи депутата Луцької міської ради, керівника фракції «УКРОП» Ігоря Поліщука створили робочу групу, до складу якої увійшли депутати та чиновники. Вона й вивчатиме ситуацію щодо Брищенського полігону, перевірить роботу спільного підприємства «Луцьк ЕКО» (якому разом з КП «Луцькспецкомунтранс» належить сміттєсортувальна лінія), вивчатиме перспективи луцького полігону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus