USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Смолоскипна хода в Горохові: як це було

30 Січня 2015 08:46
Грандіозна подія відбулася вчора, 29 січня, в Горохові, вперше громада пройшлася ходою зі смолоскипами. В пам'ять про Героїв Крут, Героїв Небесної Сотні, та тих, хто загинув під час війни на сході України, героя - горохівчанина бійця полку "Азов" Ігоря Сливки "Тихого", а також Богдана Климчука, керівника ВО "Тризуб ім. Степана Бандери".

Нагадаємо, провести в останню путь загиблого "азовця" Ігоря Сливку 15 грудня 2014 року вийшло усе містечко Горохів.

Організували Марш пам'яті Героїв Крут, Героїв Небесної Сотні, та загиблих Героїв АТО активісти громадської організації "Тризуб" у Горохівському р-ні за підтримки Горохівського волонтерського центру та Правого Сектору.

Традиційно, як і будь-які заходи, розпочали з молитви біля хреста-пам"ятника, потім громада вишикувалася в колону та всі запалили смолоскипи. Так і пройшлися по головних вулицях міста, вигукуючи гасла: "Крути, Крути! Вас не забути", "Слава Україні!", "Героям Слава" та інші, - повідомляють організатори.

На заході були присутні гості з Луцька, Володимира-Волинського та Києва, вони були здивовані і приємно вражені, адже захід у такому маленькому містечку зібрав велику кількість людей.

У смолоскипній ході взяли участь учні школи-гімназії, учні школи ім. Івана Франка, які прийшли з своїм прапором 10х3 і пронесли його всю дорогу, ходу підтримала громада Горохова.

Завершилася хода на головній площі, біля пам'ятника Тарасу Шевченку, де прозвучали пісні, вірші та виступи про Крути, Майдан, Війну, вшанували пам"ять героїв, а під "Плине Кача" важко було стримати сльози. На завершення горохівчани гордо заспівали гімн України.

Нагадаємо, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, Героїв бою під Крутами та новітніх продовжувачів їхнього подвигу - загиблих у війні на сході волинян - вшанували учора велелюдною смолоскипною ходою центром Луцька.

ЧИТАТИ ЩЕ: МАРШ ПАМ’ЯТІ СТАРИХ ТА НОВІТНІХ ГЕРОЇВ УКРАЇНИ – У ЛУЦЬКУ

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Олег Показати IP 30 Січня 2015 09:59
20 чоловік прийшло (разом з дітьми)
учасник до Олег Показати IP 30 Січня 2015 10:20
напевно ти або там не був або маєш проблеми із зором - а можливо агент путлєра
Вацык Показати IP 30 Січня 2015 12:07
Чим би дитя не бавилось,аби не плаколо.
Українка Показати IP 30 Січня 2015 12:59
Боже спаси і сохрани Україну- неньку і її людей ! Нам і нашим дітям, внукам жити в Україні (всі за кордон не виїдемо) !!! Бережімо нашу землю і любімо один одного !!! Думаймо головами, що робимо, що говоримо ... Хочемо нормально, щоб було в країні... Починаймо кожний з себе...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus