USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Сьогодні очікується обмін полоненими

20 Вересня 2014 13:30
Обмін полоненими українськими силовиками та самопроголошеною Донецької народною республікою очікується сьогодні, 20 вересня. Про це повідомив керівник так званого комітету "ДНР" у справах біженців і військовополонених Дар'я Морозова, - повідомляє УНН з посиланням на ІТАР-ТАРС.

"Обмін запланований на суботу, приблизно опівдні. Формула обміну зараз уточнюється, оскільки ще готуються списки полонених. Це буде 40-50 осіб з кожного боку", - розповіла вона.

Зазначимо, обмін полоненими між Києвом і так званих Донецької і Луганської народних республік - це один з ключових пунктів протоколу, який сторони погодили на зустрічі Контактної групи 5 вересня.

Нагадаємо, глава "комітету з військовополонених і біженців" самопроголошеної "ДНР" Дар'я Морозова раніше повідомляла, що обмін полоненими повинен відбутися 19 вересня.

Зазначимо, що у рамках засідання тристоронньої контактної групи з врегулювання української кризи 5 вересня в Мінську київська влада і самопроголошені Донецька і Луганська народні республіки досягли низки домовленостей, насамперед про припинення вогню на сході України. Основні положення перемир'я встановлюють припинення бойових дій і обмін полоненими.

Також, зі слів уповноваженого Президента з питань мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, народного депутата Ірини Геращенко, списки полонених та зниклих в зоні АТО налічують понад 2,4 тисяч осіб.

ЧИТАТИ ПРО ЗВІЛЬНЕНИХ З ПОЛОНУ ВОЛИНЯН
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дончанин Показати IP 20 Вересня 2014 15:07
"Зазначимо, обмін полоненими між Києвом і так званих Донецької і Луганської народних республік - це один з ключових пунктів протоколу, який сторони погодили на зустрічі Контактної групи 5 вересня." - зачем так беззастенчиво врать? Ведь в Минске - 1 договорились произвести обмен ВСЕХ НА ВСЕХ. Такой вариант Киев не устроил по двум основным причинам: 1)Очень многие плененные ополченцы и мирные жители УЖЕ убиты. 2)Несмотря на огромное количество плененных украинских вояк даже гражданских лиц, задержанных по политическим мотивам, гораздо больше.
Дончанин Показати IP 20 Вересня 2014 20:01
Донецкие ополченцы и украинские военные передали друг другу в субботу вечером по 38 пленных.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus