USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Сотні юнаків та дівчат воюють в лісах Волині

6 Травня 2016 19:15
Більше трьохсот учасників теренової гри «Звитяга-2016» зі всієї України приїхали у партизанські ліси, в яких свого часу жили бійці УПА, для того, аби навчитись військового вишколу та визначити сильнішого.

Одинадцята Всеукраїнська спортивно-патріотична гра «Звитяга-2016» відбуватиметься впродовж 5-9 травня на теренах колиски УПА – у Цуманських лісах Волинської області.

Цьогоріч заявку на участь подала рекордна кількість кандидатів з усіх куточків України – понад 450. Проте, на старт змагань до Луцька дістались лише близько трьох сотень.

Учасників ділять на три команди: цього разу це - «Шабля», «Чорна січ» і так звані «махновці». Усі групи облаштовують свій табір в лісі й мають на руці пов’язки різного кольору. «Шабля» та «Чорна січ» мають два прапори – чорний і червоний – кольори прапору Волинської області, за них команди і змагаються. Впродовж чотирьох днів відбудуться «бої» у вигляді боротьби за захоплення стягу. Після кожного змагання команди отримують бали. Завдання «диверсантів» полягає у тому, аби усім заважати й викрадати чужі прапори. До слова, «махновці» - це «темні конячки» змагу. Адже достеменно ніхто не знає, хто входить до диверсійної групи.


Кожен гравець має «три життя», тобто коли у нього зірвали пов’язку – він вибуває з гри і повертається в табір, де отримує нову. Втім, у «диверсантів» - необмежена кількість «життів». Одним з вирішальних буде останній «бій», де найбільше очок отримає команда, яка відбере чорний прапор у «диверсантів». За цим процесом наглядають старші, аби ніхто не травмувався.
До слова, під час всієї гри діє сувора заборона на вживання алкогольних напоїв та на паління. А організатори нагадали, що в грі не існує ворогів – лише супротивники. Відтак, акцентували увагу на тому, щоб між командами була спортивна злість, а не ненависть один до одного, бо «всі ми – браття українці».

Під час урочистого відкриття гри священнослужитель отець Ігор прочитав молитву та освятив водою присутніх. Також зауважив, що за студентських часів він і сам брав участь у «Звитязі», тому вважає її достойним випробуванням самого себе на міць.
Адже чотири дні юнакам та дівчатам доведеться протистояти не лише супернику, а й самим собі, відмовившись від інтернету, комфортних ліжок та інших благ цивілізації. Відтак, отець Ігор побажав учасникам здоров’я, наснаги і Божого благословення.

Серед інших до присутніх звернувся ветеран гри – луцький доброволець батальйону «Азов», а нині очільник Патрульної поліції міста Рівного Сергій Мерчук. З його слів, вперше за останні 9 років він приїхав на «Звитягу» не як учасник, а як гість.
«Звіробій» пригадав, що тоді, будучи 16-річними підлітками, він та його друзі не могли навіть здогадатися, що мине зовсім небагато часу і в Україні відбудеться Майдан. Що Росія анексує Крим та спробує захопити український Донбас. Проте зауважив, що в момент скрути він з побратимами став на захист країни і готовий зробити це знову у разі потреби. Наостанок зауважив, що «Звитяга» гартує не лише фізично, а й морально. Тому побажав учасникам витривалості, стійкості та міцного духу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
кореш Показати IP 6 Травня 2016 19:41
А де "керівники" Звитяги Гузь з Данильчуком? Ну,Гузь,як "народний",на свята міг собі дозволити відпочити десь за океаном.А де ж Даніла? Гроші відірвали і КИНУЛИ молодих,та щей "чужих" зі всієї Укрїни на прзволяще? Не гоже таким "солідним мужам" таке собі дозволяти.
Анонім до кореш Показати IP 6 Травня 2016 23:45
http://www.volynnews.com/files/news/2016/05-06/188311/04aw.jpg Гузь є, на задньому плані.
Кок до Анонім Показати IP 7 Травня 2016 12:26
то такий гУЗЗЬььь як я качка.....
123 Показати IP 6 Травня 2016 20:38
Чему б хорошему детей научить, так нет....
ще не зовсім свідоми Показати IP 6 Травня 2016 20:55
А слабо не у лісах Волині, а у в полях Луганщини?
знайко до ще не зовсім свідоми Показати IP 6 Травня 2016 21:36
Там не цікаво, а от адмінбудівлі побомбити і людей на вулицях у балаклавах полякати - то їхне і цьому і вчаться!
0777 Показати IP 6 Травня 2016 21:41
Яка Луганщина там справжні мужчини а це мамині синочки
Анонім Показати IP 6 Травня 2016 22:33
Кловани
Всезнайко Показати IP 7 Травня 2016 00:01
Прекрасно... Якраз дощ і похолоданя всі ці дні.
Схід України Показати IP 7 Травня 2016 08:42
Не люблю коли граються в патріотів... Дорогі мої, українці, Ви своїми вчинками докажіть свою Любов до України-неньки і людей в Україні. ( не брешіть, не крадіть, хабарів не беріть, не вживайте алкоголь до свинячого стану і т.д.). Працюйте розумово і фізично в Україні для її економічного розвитку і збереження її території.
Анонім Показати IP 7 Травня 2016 15:18
Ця Молодь це цвіт нації
коля Показати IP 8 Травня 2016 11:03
Максимум назбиралось десь 100 осіб.брехня за 300
Був там, аноніми, на Показати IP 10 Травня 2016 14:42
Ех ви, вічно пасивні, ниючі та жалюгідні істоти. Треба все обіс*ати, ще й гарного комента написати, щоб вам гроші виділили. А приїхати туди і зустрітись з тими хлопцями і дівчатами слабо? Чи кишка тонка зі справжніми патріотами поговорити? P.S. Хто сидів в теплі за комп'ютером і ср*в в коментарях, а хто вчився, як повстанці, воювати в лісах. От вам і патріотизм. А ви - зграя нещасних підлих створінь, а не українці. У мене все.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus