USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Соціологи обіцяють сюрпризи по завершенню виборів

24 Жовтня 2014 17:15
Соціологи уперше за час виборів в незалежній Україні зіткнулися з ситуацією, яка не дозволяє їм напередодні дня голосування упевнено спрогнозувати майбутній склад Ради. Третина виборців, які мають намір взяти участь у виборах, досі не знає за кого голосувати. Така ситуація вселяє надію в партії, які усю виборчу гонку вважалися її аутсайдерами, пише сьогодні газета "Капітал".

Згідно з останніми даними соціологічних опитувань, проведених Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), спільно з фондом "Демократичні ініціативи", 32% виборців, що схиляються прийти голосувати, не визначилися зі своїм вибором.

"Перед жодними виборами не було такої невизначеності серед виборців, що не дозволяє назвати кількість партій, які можуть здолати бар'єр у 5%. Варто чекати електоральних сюрпризів від тих, хто ще не визначився. З урахуванням статистичної погрішності в 3,4%, думаю, будуть коригування серед партій, які знаходяться на межі проходження", -сказала "Капіталу" директор "Демократичних ініціатив" Ірина Бекешкина.

Соціологи відмічають, що нинішня виборча кампанія характерна боротьбою за виборців серед партій зі схожою ідеологією. Директор соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович вважає, що це може принести сюрпризи в день голосування. "Ті, хто агресивніше проведе рекламну кампанію в останні дні перед виборами, можуть отримати додаткові відсотки",- сказав "Капіталу" Антипович.

Виборці, що не визначилися, - головний об'єкт агітації серед партій, яких сьогодні соціологи відносять до категорії аутсайдерів. Наприклад, голова Аграрного союзу Геннадій Новіков, який балотується за списками партії "Заступ", розповів "Капіталу", що партія упевнено долає прохідний бар'єр. Налаштовані оптимістично і в "Правому секторі", де розраховують відібрати голоси прибічників Олега Ляшка, що виступали за активізацію АТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
сором продажному раз Показати IP 24 Жовтня 2014 19:03
олігофрени знову проголосують за "ХРОНТ ЗАМІН" тобто за "АНТИНАРОДНИЙ ХРОНТ" треаба ж аби в раді було кому не для себе а для народу вчасно відімкнути опвлення також недоумки будуть давати тягу за "СУМОПОМІЧ" господіна котрий дуже дуже любить будувати не своїм підданим їхнім хе коштом сумнівні ОСББ та за одно прихопити собі з осббешного общака на шикарне авто та кілка особнячин ще й обовязково допінг власному банку також не за свій рвхунок бо господін "ЇЗДОВий" щиро бажає аби врешті уся держава тихнями не бачила гарячого водопостачання немов те місто де "ЇЗДОВИЙ" мерствує й там де рулить його "СУМОПОМІЧ"
опа до сором продажному раз Показати IP 24 Жовтня 2014 20:30
такі дебіли, як ти, напевно за "опазаційний блок" чи "трудову храїну" проголосують?
АПО до опа Показати IP 25 Жовтня 2014 15:57
такі ІДІОТИ як ти це і є екс електорат "партії регіонів" та "сильної україни" який в пошуку собі нового пахана вподобав собі корупціонерів та олігархів збанкрутілих мерів та премєрів але принаймні "сильна україна" та "партія регіонів" не приховували чиїми представниками вони є на відміну від твоїх нових босів "самопомочі" та "фронту" прихованих кремлівських підкаблучників ганьба ЛІБЕРАЛЬНУТИМ РЕНЕГАТАМ
АСЯ Показати IP 24 Жовтня 2014 22:34
ХАЙ ЗА НИХ хуютІн ГОЛОСУЄ.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus