USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Спогади про героя-лучанина, який помирав із Україною на серці

20 Червня 2014 12:12
Волинянин Рустам Хамраєв, який загинув від рук терористів у Луганську, нарешті повернувся до рідного Луцька. Сьогодні його востаннє приголубить тепле червневе сонце, а тоді навіки накриє холодна земля. Однак у серцях тих, у чиїй пам’яті його образ житиме вічно, він так і залишився усміхненим та доброзичливим.

Нагадаємо, 17 червня, в результаті протистояння в околицях Луганська загинули четверо бійців 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар». Поклав голову й волинський боєць, лучанини Рустам Хамраєв, захищаючи рідну країну в складі батальйону територіальної оборони «Айдар», куди попросився добровольцем.

Власними спогадами про загиблого волинянина поділився його сусід та знайомий лучанин Володимир Міцевський, який не один рік жив із Рустамом під одним дахом міської багатоповерхівки.

«Рустам був дуже хорошою і доброзичливою людиною. А ще – надзвичайно турботливим. Коли зустрічались просто на вулиці, завжди запитував, як почуває себе моя мама, передавав «привіти» усім членам сім’ї. Ми мешкали на одному поверсі, тож, бачились доволі часто. Пам’ятаю нас ще хлопчаками. Гірко усвідомлювати, що проводжу цю світлу людину в останню путь у чорній сорочці», - тремтячим голосом розповідає Володимир.
Він зазначив, що через непоправну біду, без батька залишився 12-річний син Алішер.

Хлопець каже, що незважаючи на те, що Рустам – українець лише по материнській лінії, а по батьківській – узбек, він до останнього подиху був неабияким патріотом України.
«Коли прали його військову форму, то у кишені на грудях знайшли синьо-жовті стрічки. Видно, Рустам тримав їх коло самісінького серця, так любив свою країну», - трохи подумавши, додає сусід.

До слова, до останнього чоловік не розповідав батькам, що їде в гарячу точку, сказав, що їде до Києва заробляти гроші.

За станом на 10:30 біля під’їзду загиблого волинянина оркестр грає сумні траурні мелодії. Усюди чути плач та голосіння. Усі чекають останнього приїзду Рустама додому. Він повернувся… Але із заплющеними очима та у труні. Вічна пам’ять тобі, захиснику.
Нагадаємо, попрощатися з загиблим лучанином можна буде сьогодні, 20 червня, з 12.00 до 14.00 години в будинку Панахиди.
О 14 годині 30 хвилин на Театральному майдані міста розпочнеться громадянська панахида. Поховання відбудеться на Алеї почесних похованнь на кладовищі в селі Гаразджа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Ректор Показати IP 20 Червня 2014 21:47
коментар було видалено
Ріта Показати IP 20 Червня 2014 22:59
Уважаемая, редакция! Под такими статьями, нужно комменты выключать. Поэтому, многое неадекватов пишут всякий негатив! Это умер - сын, брат, муж, отец - имейте уважение.
Дід Панас Показати IP 15 Липня 2014 09:54
коментар було видалено
Ілона до Дід Панас Показати IP 28 Липня 2014 14:43
Він був добровільним бійцем батальйону "Айдар" та добровільно захищав рідну землю!Поліг від уражої кулі ворога задля нашого майбутнього!А за таке (доношу до вашого відома!) грошей не платять! Тому ваша фраза про "заробіток" є недоречною. P.S. Шановні коментатори!Перед тим як лишати коментарі- добре міркуйте!Адже необдуманими фразами та текстами ви виражаєте неповагу не лише до тих,хто гине за вас та ваших дітей, але й до себе самого! Ганьба тому,хто не поважає свою історію ,свою країну та своїх героїв! Герої не вмирають!Слава Україні!-Героям слава!
Україна Показати IP 23 Серпня 2014 00:32
Слава ГЕРОЮ ! Герои не умирают !!!
Лучанин Показати IP 27 Серпня 2014 22:30
Рустам - справжній Герой України ! Слава Герою !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus