USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Справу В.Чорновола розслідуватимуть як «замах на державного діяча»

24 Грудня 2014 12:23
У Генеральній прокуратурі погодилися із вимогами представників Народного Руху перекваліфікувати справу про розслідування загибелі В'ячеслава Чорновола як "замах на державного діяча" і передати розслідування цієї справи із МВС до Генпрокуратури. Про це повідомив син колишнього лідера Народного руху Тарас Чорновіл після спілкування із представниками Генпрокуратури, - повідомляє УНН.

Так, сьогодні, 24 грудня, в день народження колишнього лідера “Народного руху” В’ячеслава Чорновола, його соратники прийшли під будівлю Генеральної прокуратури — вимагати прозорого розслідування справи щодо загибелі В'ячеслава Чорновола і доведення її до логічного завершення.

На мітинг вийшли понад півсотні прихильників “Народного руху”. Вони прийшли із прапорами цієї політичної партії, а також із плакатами з надписами: “Ярема — хто відповість за вбивство Чорновола?”, “ГПУ — це бездіяльність і співучасть”, “ГПУ — де вбивці Чорновола”. Також мітингувальники вимагали у Генпрокуратури розслідувати справи щодо вбивства журналіста Георгія Гонгадзе і майданівців з Небесної Сотні, які були розстріляні на початку цього року.

Присутній на акції син В.Чорновола, колишній нардеп Тарас Чорновіл, підкреслив, що загибель його батька в 1999 році була не випадковою дорожньою аварією, а замовним політичним вбивством. Тому сьогодні представники “Народного руху” підготували свої вимоги до Генеральної прокуратури.



Представники Генпрокуратури погодилися із вимогами представників Народного Руху перекваліфікувати справу про розслідування загибелі В'ячеслава Чорновола як "замах на державного діяча" і передати розслідування цієї справи із МВС до Генпрокуратури.

"Ми проговорювали кілька речей. Основний пункт - це розслідування справи В.Чорновола. Друге - це можливості громадського контролю і участі громадських організацій у справі Георгія Гонґадзе і Небесної сотні... У нас є домовленість про механізм, який треба включити, щоб справа була повернена із МВС до Генпрокуратури", - зазначив Тарас Чорновіл.

Т.Чорновіл уточнив, що йому як постраждалій строні справи необхідно подати заяви із безпосереднім клопотанням до Генпрокуратури, щоб цей орган взяв цю справу під свій контроль і створив слідчо-оперативну групу, в тому числі із залученням СБУ.

"Вони (представники ГПУ - ред.) не заперечують, що така група може бути створена. Пропонують, щоб уже зараз в тому вигляді, в якому вже працює слідчий міліції плюс міська прокуратура з вивчення цієї справи, щоб вони ще трішки допрацювали... І в подальшому заперечень жодних щодо того, що Генпрокуратура буде вести цю справу у них немає", - розповів Т.Чорновіл.

Він вважає, що шанси на повернення даної справи до Генпрокуратури є досить високими.

Перед розмовою із представниками ГПУ Т.Чорновіл також зазначив, що одна з вимог до силовиків - це перекваліфікація справи його батька як "замах на державного діяча". З його слів, у представників Генпрокуратури щодо цього також не було заперечень.

Довідка. В’ячеслав Чорновіл загинув у автокатастрофі під Києвом на 5-му кілометрі шосе Бориспіль-Золотоноша 25 березня 1999 року, коли його автомобіль Toyota Corolla зіткнувся з КамАЗом, який розвертався посеред дороги. У тій аварії загинув також водій Чорновола.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
зебра Показати IP 24 Грудня 2014 12:26
Скільки часу тягнеться та справа... Ще 50 років буде тягнутися напевно. А винних так і не покарають. Усе традиційно
Атогейт Показати IP 24 Грудня 2014 13:14
Молодь зараз i не знае що то за один
Анонім до Атогейт Показати IP 25 Грудня 2014 09:52
Молодь не знає і знати не хоче, ЩО ти за один, А ХТО такий Чорновол та Гонгадзе добре знає.
СЕРГІЙ Показати IP 24 Грудня 2014 13:17
НА МІСЦЕВИХ ВИБОРАХ 2015 ПОТРІБНО ЩОБ ПРИЙШЛИ ДО ВЛАДИ ЯКІ МАЮТЬ ВИЩУ ОСВІТУ ВІЙСЬКОВУ КАФЕДРУ СЛУЖИЛИ В АРМІЇ БУЛИ НА ЄВРОМАЙДАНІ ВОЛОНТЕРИ САМООБОРОНА АТО ЯКІ ЗНАЮТЬ ДЕКІЛЬКА ІНОЗЕМНИХ МОВ КОМЮТЕР ТАКІ ЯК НАДІЯ САВЧЕНКО КИЯНКА ОСВІТА ВИЩА ВІЙСЬКОВА ЛЬОТЧИК БУЛА НА ВІЙНІ В ІРАКУ В ЗОНІ АТО АЙДАР ЧЛЕН ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ОБЄДНАННЯ БАТЬКІВЩИНА НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ 8 СКЛИКАННЯ ВІЙСЬКОВИЙ ВЯЗЕНЬ ПОЛІТВЯЗЕНЬ МАЄ ОРДЕН ЗА МУЖНІСТЬ 3 СТУПЕНЯ. ГЕРОЙ УКРАЇНИ. ГОЛОДУЄ ЩОБ ЗВІЛЬНИЛИ З ПОЛОНУ. ТА ВІРА САВЧЕНКО КИЯНКА ОСВІТА ВИЩА АРХІТЕКТОР БУЛА НА ЄВРОМАЙДАНІ КИЄВІ В ЗОНІ АТО ВОЛОНТЕРОМ СУТКИ В ПОЛОНІ В СЕПАРАТИСТІВ 2014 КАНДИДАТ В НАРОДНІ ДЕПУТАТИ УКРАЇНИ 98 КИЇВСЬКИЙ МАЖОРИТАРНИЙ ОКРУГ ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБЄДНАННЯ БАТЬКІВЩИНА.3 МІСЦЕ ЗАНЯЛА.ГОЛОДУЄ ЩОБ ЗВІЛЬНИЛИ СЕСТРУ З ПОЛОНУ. НОВІ ЛЮДИ-НОВА ВЛАДА. А У МІСТІ ЛУЦЬКУ Є ВУЛИЦЯ ІМЕНІ ВЯЧОСЛАВА ЧОРОНОВОЛ А ТА МЕМОРІАЛЬНА ДОШКА . ПОТРІБНО ЩОБ ЙОМУ У ЛУЦЬКУ ПОСТАВИЛИ ПАМЯТНИК. ЦЕ ГЕРОЙ УКРАЇНИ. ЙОГО ВБИЛИ А ВИНІ НЕ ПОКАРАНІ . ЯКБИ ВІН БУВ ПРЕЗИДЕНТОМ УКРАЇНИ В УКРАЇНІ НЕ БУЛО Б ПОМАРАНЧЕВОЇ РЕВОЛЮЦІЇ РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ .ВІЙНИ КРИМ БУВ БИ УКРАЇНСЬКИМ НЕ БУЛО ПРИ ВЛАДІ ПАРТІЇ РЕГІОНІВ КОМУНІСТІВ І ЦЕЇ ВЛАДИ ЩО ЗАРАЗ . УКРАЇНА БУЛА Б ЄВРОПЕЙСЬКОЮ ЗАМОЖНОЮ НЕ БУЛО Б КОРУПЦІЇ НЕ УРІЗАЛИ Б ПІЛЬГ УКРАЇНА БУЛА ЄВРОПЕЙСЬКОЮ ЗАМОЖНОЮ ДЕРЖАВОЮ. АЛЕ НАЖАЛЬ ВЯЧЕСЛАВ А ЧОРНОВОЛА НЕМАЄ І В УКРАЇНІ Є ЩО Є. АЛЕ З ЧАСОМ БУДЕМ ЖИТИ ТАК ЯК У НІМЕЧИННІ ПОЛЬЩІ.
Анонім Показати IP 24 Грудня 2014 16:33
від цієї влади не можна чекати нічого доброго, бо це карманна опозиція кучми, вона була поставлена для того,щоб на фоні масових невдоволень до влади не прийшов той,хто є справжнім патріотом і представником народу.Нажаль, народ заблудився в двох соснах, вибираючи між бандитами і олігархами, можна було в свій час вибрати Чорновола,Мороза, а тепер Яроша, так ні - вибрали солодкоголосих брехунів.
Сем Показати IP 24 Грудня 2014 16:46
Ти сам того комп'ютера не знаєш.
Семен Показати IP 24 Грудня 2014 16:48
Чего тут расследовать. Достаточно вспомнить, с какой скоростью двигался автомобиль нардепа. Или нардепам ПДД неписаны? Г-н Чорновили эту истину проверил лично.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus