USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Столичний сисадмін варить каву для лучан

28 Липня 2015 09:30
Ранок багатьох лучан розпочинається з компанії усміхненого чоловіка, який варить смачну каву на Театральному майдані міста. Історія столичного сисадміна - у матеріалі Тамари ЗУБЕНКО, - інформує Слово Волині.

Поспішаючи на роботу, не всі мають можливість поснідати, або хоча б випити кави. До того ж, не всі кав’ярні працюють із самого ранку. Та лучанам, чий вранішній маршрут пролягає через центральний майдан міста, такої проблеми немає. На Театральній площі вже о сьомій ранку можна випити кави з коліс у велокав’ярні.

У Луцьку каву варить столичний сисадмін

Вперше каву у велокав’ярні Романа МАРУЩАКА скуштувала у перший день цьогорічної відпустки. Смакувала нею неподалік супермаркету, ховаючись від рясного липневого дощу. І спостерігала за чоловіком, у якого кілька хвилин тому купила запашний напій зі свіжозмеленої кави. Роман зі своєю велокав’ярнею не поспішав ховатися від теплих крапель, а йшов поволі, ніби смакуючи літній дощ, як я приготовану ним каву. Схоже, йому не дуже хотілося полишати Театральний майдан, бо вже півтора року це його улюблене місце роботи. Мені захотілося більше дізнатися про вуличного барісту, бо саме такі, як він, роблять наш Луцьк особливим.

З’ясувалося, що 27-річний Роман Марущак – киянин, системний адміністратор, який втомився від столичної метушні й оселився у затишному і комфортному Луцьку.

– Люблю це місто, людей які у ньому живуть, туристів, які приїздять. У мене тут квартира, сім’я, власна справа. Це - тихе, спокійне, гарне місце, а в столиці для мене забагато шуму, – зізнається він.

Продавати каву на вулицях Луцька Роман вирішив приблизно два роки тому. Починав із автокав’ярні, але згодом із чотирьох коліс пересів на три, запозивши ідею з велокав’ярнею у львів’ян.

– Вона мені дуже сподобалася, бо красива і атмосферна. Тож прошерстив інтернет, знайшов ескізи креслень, показав майстровитим хлопцям у Луцьку і тепер маю ось таку триколісну диво-машину. Вона мені обійшлася дешевше, ніж би робити її з нуля. Бо кавову машину та кавомолку переставляю сюди із автокав’ярні, якою виїжджаю лише на авторинок у базарні дні, – розповідає кавовий бізнесмен.

Еспрессо – гарний початок дня

Робочий день у Романа Марущака розпочинається завжди о сьомій. Щоб відкритися вчасно, він прокидається о шостій ранку. Буває, що за годину встигає доїхати до центру не лише з району ДПЗ, а іноді із... села Шклинь, що на Горохівщині, де живуть тесть із тещею.

Відтоді, коли Роман вперше приїхав зі своєю велокав’ярнею на Театральний майдан, минуло вже багато часу. А він і досі пам’ятає, якою дивовижею став тоді для лучан та гостей міста, яку силу-силенну світлин із ним тоді зробили.

З часом вуличний баріста став досвідченим. І хоч і не закінчував спеціальних курсів (було кілька днів стажування у столичній кав’ярні), зварить «на око» такої кави, що її смак запам’ятаєте надовго і обов’язково прийдете ще.

Запитаєте в чому секрет вуличної кави від Романа? У якості. Він використовує дорогу італійську каву в зернах, які меле одразу перед приготуванням напою. Та й ціни у велокав’ярні доступні – від 9 до 12 гривень за порцію напою.

– Самі розумієте, яка у центрі міста конкуренція. Тому на якості не економлю, то ж і постійні клієнти вже є. Запевняю, що попри демократичні ціни, моя вулична кава за смаком не поступиться жодній, звареній у найдорожчій кав’ярні. Вона припала до смаку навіть львів’янам, які добре знаються на каві. Особисто мені смакує еспрессо, люблю з нього розпочинати день. Після цієї міцної кави надовго залишається приємний післясмак. До речі, еспрессо, зазвичай, замовляють чоловіки, а от жінки і дівчата – капучино, американо з молоком і латте. Втім вулична кава найбільше людям смакує у гарну погоду, – каже Роман.

Кавовий бізнес, зі слів хлопця, йому великих заробітків не приносить, втім на хліб із маслом для молодої родини вистачає. Про щось інше Роман Марущак поки не мріє, бо ця робота, з ароматом кави, йому до душі...

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 28 Липня 2015 10:34
"З’ясувалося, що 27-річний Роман Марущак – киянин, системний адміністратор, який втомився від столичної метушні й оселився у затишному і комфортному Луцьку" Стомився, чи не змг працювати на достойному рівні? PS. Мужик нашел свое место. Поэтому зачем бросать на него тень.
Анонім до Анонім Показати IP 29 Липня 2015 10:27
Напевно Дійсно втомився!!!!!!!!!!! Ця столична метушня))))!!!!! Рома дійсно молодець,і кава смачна і красота в центрі міста.І місце ДОСТойне.Багато конкурентів позаздрять!!!!!!
ЛУЧАНКА Показати IP 28 Липня 2015 10:46
Кава справді добра. От якби ще кришки до кавових стаканів в нього були, то було б просто чудово! Бо іноді хочеться взяти каву з собою, але неможливо донести...
є до ЛУЧАНКА Показати IP 28 Липня 2015 11:28
Є кришка. ЗАзвичай питає, чи треба . Може забув. А кава - ммм... смакота
Андрій Показати IP 28 Липня 2015 11:32
Ще б не по помішала етика спілкування !!!
клієнтка ) Показати IP 28 Липня 2015 16:35
насправді чудова кава, і етика спілкування присутня, і все - на рівні! в мене ранок дуже часто починається саме з його кави.. та взагалі неймовірно приємно зараз тут про нього читати неодноразово писала про нього у себе на сторінці ) то цукерку презентує, то зефір )) і кришечки в нього є, тільки по розміру не підходять )) двічі вже гроші дома забувала - так він все одно каву робив )) ще б сиропів - і все було б чудово ))
стоп Показати IP 28 Липня 2015 19:21
рома молодець
Alexandro Показати IP 28 Липня 2015 19:49
Най-най-краща кава в Луцьку!!!!!!! Кожного ранку сам насолоджуюсь філіжаночкою ароматного напою і вам рекомендую!!!!!
коля до Alexandro Показати IP 28 Липня 2015 22:16
купи автомат Saeco за сотку баксів, і будеш мати вдома\на офісі не гірший варіант, одним натисканням кнопки.
Вадим Показати IP 4 Липня 2016 16:22
балабол він а не "Столичний сисадмін" ніколи сисадміном він не був ,Вітчим із києва подарував машину з кавовим обладнанням от і їздить із Шкліня що-ранку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus