USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Студент з Волині відсудив у Табачника президентську стипендію. ФОТО

10 Вересня 2013 11:00
Щоб отримати обіцяну президентську стипендію волинському студенту довелося звернутися до суду. Про це пише «Волинь-нова».

23-річний Олександр Топорівський із селища Жовтневе став іменним стипендіатом ще 2011 року, але обіцяної нагороди від Міністерства освіти і науки, молоді та спорту не отримав. Втомившись оббивати пороги різних інстанцій у пошуках правди, хлопець подав до суду.


Більш як два роки тому юнак став переможцем Міжнародного мовно–літературного конкурсу імені Тараса Шевченка. Олександр виконав запропоновані завдання на максимальну кількість балів і виборов річну президентську стипендію. Щомісяця Міністерство мало виплачувати йому тисячу гривень. Два роки чекав обіцяного, а потім зрозумів, що поставити крапку в цій історії допоможе тільки суд.

«Переконався, що інакше справу не вирішити. Якийсь час Міністерство перекладало відповідальність на Київську академію міжнародної економіки та міжнародних відносин, де навчався. Але приватний виш не може зі свого бюджету виплачувати державні нагороди. Потім звертався в Адміністрацію Президента, в прокуратуру, в районну адміністрацію. Ніде не отримав конкретних відповідей. Терпець увірвався – і подав позов до суду», - розповідає Олександр.

Тільки після цього в Міністерстві згадали про Олександра і про ще 20 студентів, яким заборгували іменні виплати. Під час судового засідання вирішили укласти так звану мирову угоду. Верховна Рада має внести зміни до бюджету, і тільки тоді всім студентам пообіцяли перерахувати заслужені кошти.

Хлопець уже закінчив із відзнакою навчання і повернувся до рідного селища. У Жовтневому він депутат, громадський діяч і журналіст. І хоч здобув спеціальність економіста–міжнародника, стверджує, що відчуває потребу писати. Ще в школі перемагав на олімпіадах та конкурсах з української мови імені Петра Яцика, складав вірші, друкувався в місцевій пресі. А нині разом із друзями–однодумцями створив газету «Нововолинський інформаційний портал». У шахтарському місті Олександр організував зустрічі із відомими українськими письменниками Любком Дерешем та Максимом Кідруком. У гості хоче запросити Люко Дашвар.

«Зараз я займаюся улюбленою справою, а не ганяюся за грішми. Моя мета – доносити людям правдиву інформацію і робити все, що від мене залежить, аби у нашому місті стало затишніше жити», - каже хлопець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ИМЕЮ МНЕНИЕ Показати IP 10 Вересня 2013 14:19
Что тут скажешь - МОЛОДЕЦ ХЛОПЕЦ, уважуха таким ...................НО.........с села нужно бежать
МАХА Показати IP 10 Вересня 2013 14:50
МОЛОДЕЦЬ!ТАК ТРИМАТИ!ТІЛЬКИ ЗАВДЯКИ ТАКИМ ЛЮДЯМ МОЖЕ НАШІ ДІТИ БУДУТЬ ЖИТИ КРАЩЕ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus