USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

До вбивства Литкіної причетний колишній хлопець, - прокурор

16 Грудня 2016 13:22
В слідства є докази того, що до вбивства 16-річної Катерини Литкіної причетний не лише підозрюваний Назар Статочнюк, який нині перебуває під вартою, але і його брат та колишній хлопець вбитої – Максим Терлецький. Нині юнак проживає в Словенії, де йому вже вручили повістку на допит.

Про це стало відомо під час слухання щодо продовження терміну тримання під вартою підозрюваного Назара Статочнюка.

В ході судового слухання слідчий підтримав клопотання обласного прокурора щодо продовження терміну тримання під вартою підозрюваного ще на 2 місяці.

На думку слідства, Статочнюк обґрунтовано підозрюється у вчинені надтяжкого злочину, натомість, перебуваючи на волі, юнак зможе негативно впливати на свідків. Також у нього буде можливість виїхати за кордон до родичів в Словенію, де нині знаходиться ще один фігурант справи – Максим Терлецький, який є братом затриманого юнака.

Назар Статочнюк
Назар Статочнюк
Прокурор зауважив, що попередні міри запобіжного заходу сторона захисту так і не змогла оскаржити в суді. А термін досудового слідства продовжили, аби завершити слідчі дії та здійснити додаткові експертизи. Зокрема, витребувати видалену переписку між вбитою Литкіною та її колишнім хлопцем Терлецьким, а також викликати останнього на допит зі Словенії.

Адвокат підозрюваного Віктор Шостак наполягав, що фактичних доказів, які дозволили б залишити Статочнюка під вартою, немає. А втекти, зі слів адвоката, «Статочнюк може і туди, де його точно не дістануть – в «ДНР», «ЛНР» чи Крим».

Проте тези адвоката щодо відсутності доказів заперечив прокурор. Мовляв, відповідно до експертизи, Катерину Литкіну вбили дві особи. Враховуючи низку доказів, слідство має можливість оголосити про підозру колишньому хлопцю Литкіної та брату Статочнюка – Максиму Терлецькому, який нині проживає в Словенії. Там йому вже вручили повістку і чекають його прибуття на допит.

Разом з тим, в телефоні Статочнюка знайшли флешку з телефону загиблої дівчини. Експертиза встановила, що карта потрапила в смартфон Статочнюка 2 серпня о 2:02. Відповідно до інформації слідства, саме в цей час була вбита 16-річна Катерина Литкіна.

Адвокат підозрюваного Сергій Полячук звернув увагу суду на те, що затримали підозрюваного з порушенням КПК. Як і його колега Шостак, адвокат захисту наполіг, що фактичних доказів вини підзахисного немає.

Також додав, що підозрюваний не може бути відвертим з адвокатом, адже він не має можливості поговорити віч-на-віч навіть з матір’ю.

Відтак, суд ухвалив продовжити термін тримання під вартою ще на місяць, поки тривають слідчі дії.

Нагадаємо, Катя Литкіна з Нововолинська зникла першого серпня 2016 року. Через 10 днів тіло дівчини знайшов її батько. Загибель дівчини сколихнула весь Нововолинськ. У поліції є підозрюваний - місцевий житель Назар Статочнюк, але є люди, які впевнені - відправити за ґрати хочуть невинну людину. 20 серпня Назару Статочнюку оголосили про підозру у вчиненні вбивства неповнолітньої. Ухвалою Нововолинського міського суду того ж дня йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 4 місяці.

Сам підозрюваний заперечує свою причетність до вбивства. Натомість батьки вбитої головним підозрюваним вважають двоюрідного брата затриманого, колишнього хлопця Катерини Максима Терлецького, який проживає у Словенії, його поліція допитала по Скайпу.

Як повідомлялося, захист клопотався по кількох інстанціях про зміну запобіжного заходу для обвинуваченого з тримання під вартою на домашній арешт або під відповідальність батьків. Проте, Апеляційний суд залишив підозрюваного під вартою до кінця раніше встановленого терміну, а саме - до 20 грудня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Цинік Показати IP 16 Грудня 2016 13:30
Невинну? А хто тоді винний? Путін?
жесть до Цинік Показати IP 16 Грудня 2016 16:14
да, і ти
Віктор Показати IP 16 Грудня 2016 13:35
Хай вже втікає куди хоче, за таку страшну подію яку вчинили такі нелюди бо більше ніяк не назвеш вже від гріха свого не втече. Богом буде накараний. Таке агресивне щоб таке вчинити і ще зараз віднєкуються не кається що вчинили таке і не розповідає, то жахіття! Яктакі молоді люди таке вчиняють і як з цим живуть? Шкода дівчину дуже. Нема слів. За грати довічно таких і хай працюють на державу той хто так знущався і вбив людину. Треба відповідні Закони приймати, щоб люди боялися таке робити,якщо вже навіть Бога не бояться. ! Покарати найвищим судом
Що ви кажете до Віктор Показати IP 16 Грудня 2016 17:01
"Хай вже втікає куди хоче" - Що ви таке говорите!!! Його тільки відпусти, зразу втіче!!! Нехай-но ще той другий зі Словенії приїде! Коли вже вони нарешті признаються - все ж вже і так ясно - це вони і ніхто інший!!!
121 Показати IP 16 Грудня 2016 17:34
кожний раз цікавлюся перебігом подій по цій справі. в мене одне запитання до адвокатів: совість у Вас є? слідчі встановили що флешка в телефоні Назара заробила 2 серпня в 2.02 години. ТО ЦЕ НЕ ДОКАЗ НА ЇХ ДУМКУ. А як вона туди попала, з космоса? в попередніх статтях писали що батьки звернулися в міліцію тільки 3 серпня, тіло знайшли батьки через 10 днів, а ФЛЕШКА літата літала і залетіла бандиту 2 числа в телефон. Що ще треба щоб виродка посадити за грати????? Слідчі, прокурори і судді - ау???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus