USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Судять за те, що вижив», – справа бійця 14 ОМБ

18 Листопада 2015 10:05
Акція на підтримку бійця 14 ОМБ Віктора Котика, який вийшов з Іловайського котла живим, влаштували громадські активісти.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що 25 серпня воїну вручили повідомлення про підозру. Військова прокуратура Луцького гарнізону звинуватила старшого солдата в самовільному полишенні військової частини в період з грудня 2014-го по травень 2015 року.

Віктор Котик воював в Іловайську, звідки його протитанкова батарея виходила останньою. На жаль, хлопці не змогли вийти з оточення і потрапили в полон. За 3 дні їх обміняли, тож Віктора направили на реабілітацію. Згодом він прибув до військової частини, однак у зв’язку з розформуванням 51-ої бригади, він не знайшов своїх командирів і не отримував жодних вказівок та завдань. Тож залишивши свої координати для виклику Віктор поїхав продовжувати лікування та реабілітацію. Зокрема, він перебував у медустановах Дніпропетровська, Вінниці та Луцька.

Слухання по справі волинського бійця АТО Віктора Котика, якому інкримінують самовільне залишення частини, відбулося у Володимирі-Волинському 21 вересня. Тоді, суддя Леонтій Канівець задовольнив клопотання про повернення обвинувального акту прокуратурі «в зв'язку з порушенням права на захист та «неконкретним» формулюванням обвинувачення.

Однак, військова прокуратура подала на апеляцію на це рішення. Сьогодні, 17 листопада, справа слухається у Волинському апеляційному суді в Луцьку. На підтримку бійця громадські активісти влаштували під стінами суду акцію, демонструючи плакат з написом «Судять за те, що вижив».

Водночас активісти збирають підписи на підтримку бійця.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 18 Листопада 2015 10:21
Виживши ,порушив всю ідеологію та образ ворога,,,,
КРАЯНКА Показати IP 18 Листопада 2015 11:38
ЩО ЗА НАВОЛОЧ СИДИТЬ В КАБІНЕТАХ! ТОДІ ДЕРЖАВА НА ПРИЗВОЛЯЩЕ КИНУЛА СОЛДАТ...А ЗАРАЗ СУДЯТЬ? МОРАЛЬНІ ВИРОДКИ...ПОВИННІ Б ГОЛОВУ СХИЛИТИ ПЕРЕД ЦІЄЮ ЛЮДИНОЮ ЗА МУЖНІСТЬ!
Анонім до КРАЯНКА Показати IP 18 Листопада 2015 12:04
Звиняй, маємо те, що маємо. Точніше кажучи, маємо те, що вискакали на майдані.
УКРАЇНА Показати IP 18 Листопада 2015 12:07
Простого бійця судять, а товстопузі генерали та ті, хто був на параді, де демонструвалась "велика військова могутність" отримують нагороди від самого високого керманича! А добкіни, попкіни, шизики, хернеси, бойки, королівські. бондаренки та всякі енки, що зрадили і зраджують УКРАЇНУ і привнли до смерті ГЕРОЇВ на МАЙДАНІ - на свободі!
татка Показати IP 18 Листопада 2015 12:39
Це саме що не є тварі,бидло!!!А бійця оправдають!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus