USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Священик везе з полону в Луцьк пораненого «кіборга»

29 Січня 2015 19:00
Священик Волинської єпархії Української православної церкви везе у Луцький госпіталь визволеного з полону пораненого “кіборга”.

Мешканця села Залісоче Ківерцівського району Віктора Михальчука, пораненого під час бою у Донецькому аеропорту, везуть у луцький військовий госпіталь.

Про це повідомили у прес-службі волинської єпархії.

Зідзвонившись з отцем Павлом Шматюком, волинські духівники дізналися, що їхній автомобіль уже біля Дніпропетровська.

До слова, як повідомив сьогодні керівник Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимир Рубан, більше 20 полонених «кіборгів» будуть обмінені, але не за схемою «всіх на всіх».

Він також закликав родичів полонених «кіборгів» не їхати самим визволяти бійців з полону, оскільки там на них чекає пастка. Наразі відомо, що троє родичів полонених вирушили в Донецьк та зникли безвісти.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПОЛОНЕНИХ «КІБОРГІВ» ОБМІНЯЮТЬ, АЛЕ НЕ ЗА СХЕМОЮ «ВСІХ НА ВСІХ»

У зоні воєнних дій Віктор Михальчук перебував півроку, мобілізували 1 вересня. Ми всі чули про відвагу воїнів, які відстоювали Донецький аеропорт, за що їх прозвали "кіборгами”. І тільки важко пораненого у руку та голову Віктора супротивник захопив у полон, - йдеться у повідомленні.

У лікарні в Донецьку зробили складну операцію. Так було Богу угодно, що нашого земляка визволила з полону одна із груп з міста Слав’янськ, котра якраз цим і займається. Його перевели у лікарню міста Красноармійськ і повідомили про те родину.

Отець Павло каже, що родина Михальчуків відвідує Божий храм, а дружина Віктора Оксана ще й співає у церковному хорі. У Свято-Стрітенському храмі села Залісоче, де отець Павло настоятелем, вже тривалий час щонеділі служиться акафіст, під час якого звершується молитва за мир в Україні, а священик також поминає кожного із парафіян, хто перебуває у зоні бойових дій, моляться за їхнє здоров’я, повернення додому, а головне за те, аби на нашій землі запанував мир.

Кілька разів парафіяни збирали пожертви на українську армію. Отця Павла, хоч він у Залісочому служить лише кілька років, поважає церковна громада. До нього і звернулася родина залісочівського “кіборга”, коли постало питання, а як же забрати чоловіка після таких поранень і операції додому? На Волинь нині всі повертаються машиною батюшки, за кермом його змінює один із близьких друзів родини Михальчуків.

Довгою і непростою є ця дорога, та дякувати Богу, що і на сході України, і скрізь, де довелося побувати волинянам, є милосердні люди, які живуть за заповідями Господніми. Родина і отець Павло просять молитов за раба Божого Віктора, який мужньо боровся за Україну, її територіальну цілісність.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЖАЛЮГІДНИЙ ГІВІ ПЕРЕД ПОЛОНЕНИМИ «КІБОРГАМИ»: РЕАКЦІЯ В МЕРЕЖАХ

До слова, випадок звільнення полонених священиками - не поодинокий. Як раніше повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, священик Української православної церкви протоієрей Юрій Зарафутдінов 4 cічня визволив з полону в Луганську старшого сержанта 24-ї яворівської бригади волинянина Валерія Холонівця.

ЧИТАТИ ЩЕ: БЕЗ ОБМІНУ: ВИЗВОЛЕННЯ З ПОЛОНУ ВОЛИНСЬКОГО БІЙЦЯ. ПОДРОБИЦІ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus