USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Небайдужі краяни запалили свічки пам'яті у власних вікнах

28 Листопада 2015 23:11
Свічки пам'яті, які традиційно запалюють в останню суботу листопада в пам'ять про людей, які загинули під час сумнозвісного Голодомору 1932-1933 років, запалили й відомі на Волині люди. Так, світлинами, що свідчать про небайдужість українців до чорних подій минулих літ, публічні краяни й звичайні волиняни, поділились у соцмережі Facebook.
Зокрема, фронтмен музичної формації Фіолет Сергій Мартинюк (Колос) розповів, що 27 листопада в Сумах на початку концерту гурту подарували коровай.

«Хай то виглядає збоку трохи закостеніло несучасним, все-таки дарувати хліб - майже сакрально. Сьогодні згадуємо про мільйони тих, смертями яких писані чорні сторінки нашої історії. згадуємо, зокрема, щоб усвідомлювати цінність всього безумовно доступного нам в дні теперішні. Пам'ятаємо, бо живі», - пише музикант.

вчора в Сумах на початку концерту нам подарували коровай і хай то виглядає збоку трохи закостеніло несучасним, все таки ...

Posted by Сергій Мартинюк on 28 ноября 2015 г.


«Історія пишеться не чорнилами...» - пише на власній сторінці у соцмережах відома ведуча Вікторія Жуковська.Не залишились осторонь всеукраїнської акції й волинські медійник. Так, свічку у власному вікні запалила волинська журналістка Ірина Юзва«Голодомор 1932-33 р.р. Я ПАМ'ЯТАЮ...», - зазначила біля світлини зі свічкою репортер Інформаційного агенства Волиснькі Новини Вікторія СеменюкОновили фото на власних сторінках й репортери Волинського агенства розслідувань Антон Бугайчук та Василина БоруцькаОчільник луцьких правоохоронців Ігор Муковоз«Запаліть сьогодні свічечку. Просто на секунду уявіть, що ваша дитина вже котрий день просить їсти, а ви даєте їй воду і кажете, що то борщик.... Не для показухи запаліть, для себе та своїх діток, щоб більше такого не повторилось.... Мільйони душ зігріються теплом вашої свічки та щирої заупокійної молитви», - звертається до друзів адвокат Василь НагорнийТакож свічку пам'яті із символічними колосками поруч запалила і волинська дівчина-воїн Майя Москвич


Також свічки пам'яті несли до місць пам'яті Голодомору.

Довідково:
У пікові місяці Голодомору щохвилини в Україні помирало 24 людини, щогодини - 1440, щодоби – 34 560.
Впродовж десятиліть голодомор в Україні замовчувався. Дослідження з цієї трагедії розпочалися лише наприкінці 80-х років XX століття.

Запаліть сьогодні свічечку. Просто на секунду уявіть, що ваша дитина вже котрий день просить їсти, а ви даєте їй воду і...

Posted by Василь Нагорний on 28 ноября 2015 г.

За всіх....

Posted by Ігор Муковоз on 28 ноября 2015 г.

Я ще не вмер…Ще промінь в оці грає.В четвер мені пішов десятий рік.Хіба в такому віці помирають?!Ви тільки повер...

Posted by Василина Боруцька on 28 ноября 2015 г.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus