USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Ситуація на Волинській митниці плачевна, - нардеп

27 Квітня 2015 13:28
Начальник Волинської митниці антикорупційному комітету Верховної Ради не розкрив список майна, яким володіє.

Ситуація на Волинській митниці – плачевна, вважає депутат Верховної Ради України Дмитро Добродомов. А очільник Волинської митниці Андрій Андрейків не виконав обіцянок, які дав членам Антикорупційного комітету Верховної Ради.

Про це народний депутат Дмитро Добродомов повідомив під час брифінгу сьогодні, 27 квітня.

Нагадаємо, Комітет Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції заслухав виконувача обов’язків керівника Волинської митниці Андрія Андрейківа під час засідання робочої групи комітету 23 січня 2015 року. Тоді ж інформувалося, що стосовно керівника Волинської митниці (колишня Ягодинська) Андрія Андрейківа буде проведено службове розслідування і прийнято кадрове рішення. Отож, у результаті роботи антикорупційного комітету вирішили наступне:

1. Пан Андрейків надає Комітетові свої декларації про майно і доходи за попередні роки, які будуть проаналізовані на предмет відповідності їх способу життя чиновника.
2. Після проведеного компетентними органами службового розслідування, Комітет зробить свої висновки щодо доцільності перебування на своїх посадах керівництва Волинської митниці.

Однак, відповідаючи на запитання кореспондента Інформаційного агентства Волинські Новини, Дмитро Добродомов повідомив, що Андрій Андрейків не виконав свою обіцянку.

«Ситуація на митницях плачевна. Корупційні схеми існують і надалі. Ми домовилися публічно з Андрейківим, що він надасть добровільно декларації про доходи, розкриє майно і його походження. І він запевняв, що готовий бути прозорим. Андрейків пообіцяв надати декларації, поклавши руку на серце. Я на них чекаю третій місяць», - пояснив він.

Додамо, що керівника ДФС звільнили разом із заступниками із займаних посад. Днями має завершитися конкурс на заміщення цих вакансій. Наступний крок, каже Дмитро Добродомов, - призначення керівників митниць на конкурсній, відкритій основі.

Перед новим керівництвом ДФС, розповідає нардеп, будуть поставлені завдання здійснити аудит митниць, та провести розслідування наявних матеріалів щодо конкретних корупційних схем.

«Ягодин - найбільший митний пост, там найбільше контрабандних зловживань. Дивують випадки, коли не могла пройти волонтерська допомога, зате контрабандні автомобілі – без проблем», - зауважив він.

Депутат навів приклад однієї з таких схем, висвітленої телеканалом ТСН. В сюжеті розповідалося про те, як можна фактично без мита придбати за кордоном авто і ввезти його в Україну. Зокрема, була розкрита схема, коли покупець проходить польський кордон з документами, виписаними на юридичну фірму, а український – з документами, оформленими на фізичну особу. А за додаткову плату митники можуть врахувати дефекти, щоб зменшити митну вартість. Натомість очільник Волинської митниці Андрій Андрейків звинуватив журналістів у необ’єктивності.

Власне, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що Андрейківа звинуватили у «подвійних стандартах». Мовляв, з одного боку митники декларують чесність та порядність, зміни до законодавства, а з іншого – неугодних підприємців, які не погоджуються платити хабарі, заносять до «чорних списків», а як помста - процедуру оформлення штучно затягують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КОРУПЦІЯ НА ВОЛИНСЬКІЙ МИТНИЦІ: КЕРІВНИКУ ЗАГРОЖУЄ ЗВІЛЬНЕННЯ

Натомість сам Андрій Андрейків переконував, що його аргументи були почуті вищим керівництвом, що дисонує зі словами Дмитра Добродомова. Більш того, очільник Волинської митниці говорив, що його не звільняти мають, а дослухатися до його пропозицій.

До слова, нещодавно у ЗМІ з’явилася інформація, що Андрія Андрейківа намагалися призначити керівником Дермитслужби України. Крім того, його називають довіреною особою нардепа з Волині та співвласника одного з найбільших паливних операторів країни мережі WOG Ігоря Єремеєва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
волиняка Показати IP 27 Квітня 2015 13:38
А чого це "інородний" депутат цікавиться справами на Волинський митниці, невже крісло собі помітив?:) Цікаво було б на нього подивитись і теж зазирнути у його декларацію після хоча б пів-року "праці" на митниці?!:) Всі вони "розумні" на словах, а як отримають посаду, то відразу про все на світі забувають!!! Немає довіри жодному з 450-ти!!!
Володимир Показати IP 27 Квітня 2015 13:45
Нардепи вже половина поїхали за кордон з коханками, так як у них не буде 2 тижні пленарного засідання. ЦІкаво чому вони йшли у ВР. Мабуть умсім нарешті стане зрозумілим що лише лобіювати свої власні інтереси а не простих громадян України!!!!!! Одержують зарплату не маленьку у ВР а роботи то ніякої, відповідальності нуль. СКІЛЬКИ ТАКЕ ЩЕ БУДЕ В НАШІЙ ДЕРЖАВІ? А митники і податківці у Волинській області чим кращі? Чому до цього часу їх не пролюструють? Чекають поки вони все своє майно перепишуть на бабушку або ж за кордоном куплять будинки?ГАНЬБА
АС2288 Показати IP 27 Квітня 2015 15:13
Я собі ввіз Х5 без розмитнення, а ви всі лохи катайтесь на говноланосах
липа до АС2288 Показати IP 27 Квітня 2015 16:52
умны вы не по децки
Анонім Показати IP 27 Квітня 2015 17:45
Як Козюра свою сестру на митницю влаштував? С початку влаштував в Володимир-Волинську РДА. Тиждень там пропраціювала і пішла на митницю. Куди люстратори дивляться?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus