USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Табачник розповів, як здаватимуть ЗНО у 2013 році

29 Травня 2013 16:45
Як здаватимуть зовнішнє незалежне оцінювання у цьому році розказав Міністр освіти і науки Дмитро Табачник під час брифінгу в Києві.

Про це повідомили на офіційному сайті Міністерства освіти і науки України.

Так, по всій Україні у навчальних закладах відбулося свято «Останнього дзвоника». Цього понеділка відбулося перше з трьох випробувань для 11-класників – переказ з української мови. Вручення атестатів про повну загальну середню освіту випускникам 11-х класів відбудеться 1-2 червня за вибором навчального закладу. Для випускників основної школи (учні 9-х класів) державна підсумкова атестація відбудеться з 28 травня до 11 червня з п’яти предметів: української мови (диктант), математики, біології, географії та іноземної мови.

«Цього року свідоцтво про базову середню освіту отримають понад 409 тисяч випускників 9-х класів», - сказав Міністр.

Під час брифінгу Дмитро Табачник зазначив, що з 3 по 27 червня відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання, для участі в якому зареєструвалися 322,5 тисячі бажаючих. Водночас серед тих, хто зареєструвався, майже 80 тисяч осіб (приблизно 25%) – випускники загальноосвітніх шкіл минулих років.

За словами Міністра, у зв'язку зі щорічним збільшенням кількості навчальних предметів, з яких проводиться ЗНО, графік його проведення є досить щільним. Так, ЗНО з іноземних мов, географії та фізики відбудеться вже у суботу, а тестування з української мови і літератури, історії України та математики відбуватиметься у дві сесії.

Водночас Дмитро Табачник наголосив, що абітурієнти, які з певних причин не матимуть змоги взяти участь в основній сесії ЗНО, зможуть взяти участь в додатковій, яка проходитиме з 4 до 11 липня.

«Абітурієнти, які з поважних причин не змогли взяти участь в основній сесії ЗНО, можуть протягом п'яти робочих днів, включаючи день проведення тестування, подати до відповідного регіонального центру заяву з проханням надати їм можливість скласти тест під час додаткової сесії ЗНО. Для цього потрібно додати до заяви документи на підтвердження наявності таких поважних причин», - підкреслив Міністр.

Як розповів Дмитро Табачник, у 2013 році для участі у ЗНО зареєструвалися 109 осіб з вадами слуху, для яких в аудиторіях працюватимуть сурдоперекладачі.

Міністр також поінформував, що ЗНО здаватиме 81 особа з вадами опорно-рухової системи, яким створили робочі місця в аудиторіях пунктів тестувань, обладнаних пандусами. Окрім того, абітурієнтам з вадами зору під час тестування дозволять користуватися лупою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus