USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Володимир зустрів демобілізованих бійців

27 Березня 2015 21:05
Під вигуки «Герої» та «Дякуємо» у Володимирі-Волинському зустріли 70 танкістів 14-ої бригади, які рік обороняли Україну від ворога на Донбасі, а нині вже демобілізовані та повертаються до рідних домівок.

Їх чекали, за них молилися, у них вірили і ось, нарешті, хлопці вдома. Зустрічали героїв війни на центральній площі міста не тільки їхні рідні, друзі та знайомі, а й пересічні володимир-волинці.

Школярі виготовили і розмалювали плакаті з написом «Вітаємо Героїв». А центральний майдан Володимира-Волинського майорів кольоровими кульками, і, як тільки хлопці вийшли з автобуса, залунали музика військового оркестру, аплодисменти та вигуки «Герої».

До свого татуся Андрія Онишкевича, уродженця невеликого села Мар’я Воля, ринулися дві донечки. Дружина Андрія та його батьки не могли стримати сліз радості.

«У мене два сина і їх разом мобілізували до 14-ої бригади. Сьогодні додому повернувся старший, менший теж готується до демобілізації. Андрій двічі був на сході, перший раз з травня по вересень на Луганщині, а тепер повернувся з Артемівська», – розповів батько Андрія Онишкевича.

З вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Петро Саганюк, він подякував їм за службу та закликав вшанувати пам'ять 105 волинян, загиблих у війні за Україну, хвилиною мовчання.

Командиру батальйона, підполковнику Валерію Дуріхіну, вручили від громади міста хліб-сіль на вишитому рушнику.

Духовенство прочитало молитви за здоров’я всіх солдатів та пом’януло загиблих героїв.

Заступник командира 14-ої бригади Олександр Голуб’єв зазначив, що танкісти з честю виконали всі завдання, які на них покладали:

«Я впевнений, що танковий батальйон, який був і до цього кращим у Збройних Силах України, так і залишиться міцним монолітом нашої армії. Тільки ви і ваша впевненість, рішучість та відвага забезпечили мирне небо на Волинській землі та Україні. Залишайтеся завжди воїнами, будьте сильними і мудрими, бо тільки віра в краще майбутнє вас збереже. Я впевнений, те що ви зробили, – це неоціненний вклад у захист нашої держави».

Командир танкістів, підполковник Валерій Дуріхін розповів, що усі хлопці повернулися до місця дислокації без поранень та втрат. Він подякував усім за підтримку, а найбільше – волонтерам. Його слова аплодисментами та вигуками «Слава волонтерам» підтримали бійці.

«Я дякую мешканцям Володимира-Волинського та району, Ковельського та Луцького районів, якщо б не ви, нам було б важко. Ви знаєте, яке постачання до армії, забезпечення військовою формою, припасами та усім необхідним на фронті. За це вам моє командирське велике дякую», – сказав командир, і солдати його підтримали.

Самого командира Валерія Дуріхіна зустрічала дружина Тетяна. Чоловік з перших днів війни став на захист України. Він пройшов Іловайськ та Дебальцеве. Розповідає, що як тільки потрапив у зону АТО, то в перший же день втратив п’ять танків, які спалили російські війська.

«Я люблю і поважаю кожного хлопця, з яким воював на Донбасі. Я рік їх виховував і розлучаюся з ними зі сльозами на очах, адже не знаю, що мене чекає. Дякувати Богу, є перемир’я, хоч і хитке, бо по нас стріляють.

Я сам родом із Донецької області, тож, коли я їду на танку по Донбасі, то на питання, чого ви сюди приїхали, відповідаю: я приїхав додому», – поділився командир, і додав, що він незабаром повернеться в зону АТО.

Демобілізовані хлопці у понеділок ще мають завітати до військової частини, аби владнати всі справи з паперами і остаточно звільнитися із лав Збройних Сил України.

Нагадаємо, сьогодні лучани на Театральному майдані зустрічали 70 бійців танкового батальйону 14 ОМБ.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus