USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Танцюючий художник та ріки шампанського: «Арт-кафедра» відсвяткувала річницю

24 Квітня 2015 16:30
У Луцьку свою першу річницю відсвяткувала Галерея сучасного мистецтва «Арт-Кафедра», відома серед лучан як місце, де є можливість наблизитись до прекрасного та навчитися по-новому його споглядати.

Так, культурний захід, що відбувся 23 квітня, відвідало багато різних людей, починаючи від художників та організаторів дійства, й закінчуючи журналістами та просто друзями галереї.

Гостей частували шампанським та ігристими винами з фруктами та шоколадом, а на завершення свята, як і годиться, урочисто розділили величезний торт.
Зі слів керуючого партнера галереї Лесі Корсак, рівно рік тому, 23 квітня 2014 року, галерея відкрила свої двері для відвідувачів з щирою надією на те, що мистецтво врятує світ.

«І, ми були впевнені, що якщо доторкнутися до того мистецтва, більше його пізнати, зрозуміти, то станемо добрішими, кращими, щасливішими, і всі разом будемо йти до кращого життя, ніж ми маємо. Основною метою, яку ставили перед собою, була популяризація мистецтва, навчання людей оволодіти його основами та новими напрямками, краще зрозуміти митців, що саме вони хочуть передати. Адже кожен митець – це як провідник від Бога до землі, якій передає ці імпульси, пропускаючи їх у світ, та передаючи на полотні. І наше завдання ці імпульси розпізнати та розгадати», - зазначила пані Корсак.

Після цього до слова і до привітання запросили найближчих для арт-кафедри людей.
Вийшли до мікрофону й представники від офіційних осіб, зокрема працівник управління культури Луцької міської ради, який привітав «винуватців» дійства від імені начальника управління культури Луцької міської ради Тетяни Гнатів, яка за станом здоров’я не змогла особисто відвідати захід:

«Гарні ідеї не штука створити, дуже великих зусиль вартує утримувати їх на плаву. І це ваша заслуга й дуже великий показник того, що творчий осередок, що ви створили, імпонує місту, його відвідують. Й нам дуже подобається поєднання різних напрямків у роботі галереї, адже заклад функціонує не лише як галерея для виставок, а й як місце, де організовують чудові тематичні майстер-класи, творчі зустрічі, знайомства людей між собою. Й це дає можливість не лише поспілкуватися, а й згенерувати, нові гарні ідеї», - наголосив він і вручив Лесі Корсак подяку від міської ради за вагомий внесок у розвиток сучасного мистецтва.
Власними враженнями від роботи «Арт-кафедри» поділилась й депутат Луцької міської ради Ірина Констанкевич:

«Коли я потрапила у галерею, вона викликала у мене таку силу емоцій, що я почала пригадувати, відколи я вас полюбила. Я зрозуміла, що у таких розумних і красивих людей, які є не лише душею, а й чимось більшим для закладу, проект повинен видатися саме таким успішним. Більше того, я зрозуміла, що це – моя мрія. Я бачила подібні галереї в багатьох містах Європи: Венеції, Мюнхені, Осло і був біль і прикрість від того, що в Україні таких галерей небагато, та й в нашому місті немає. Але ви втілили мрію, не лише мою, а й багатьох інших лучан, які знають сучасне мистецтво, але в силу певних обставин не могли мандрувати Україною та світом. Я вам хочу побажати, щоб отой мистецький горизонт та простір ширився, і він був не лише естетичним, а й географічним», - зауважила обранець громади.
Запрошення на захід стало справжнім сюрпризом для людини, дуже близької до високого мистецтва, яка, однак, в арт-галереї жодного разу не була. Про перше враження від побаченого усім присутнім розповів директор Луцької дитячої художньої школи Іван Гаврилюк:

«Для мене сьогодні це дійсно сюрприз, і коли такі події стаються непередбачено, вони діють по-особливому. Справді, на мій сором, протягом року я жодного разу сюди не заходив. Це моя провина. Зазначу, створення галереї - дуже значна подія, бо це - галерея європейського зразка. Створити галерею – це дуже непросто, треба і знання, і вміння, і душу вкласти. Це колосальна робота. Бо кожен мистецький центр стає і духовним центром. Культура - це та основа, яка становить стержень будь-якої нації та народу. З цього і потрібно починати. На жаль, у верхівці цього не розуміють, тож маємо від того багато проблем. Але благо, що є такі люди, які дивляться трохи вперед і це є основою нашого буття. Дай Бог, щоб вам все вдалося, а ми будемо залучати дітей, бо це – завтрашній день, і це велика книга, яку ми тільки починаємо відкривати», - захоплено зауважив він.
Також гості свята сповна насолодились «золотим» шоу від «танцюючого художника» Микити Кубанцева з міста Харків, який на очах у захоплених глядачів створив портрет Великого Кобзаря.
Опісля художники та й не тільки змогли долучитися до створення спільної роботи над полотном «Древо життя», де кожен із визначних особистостей вніс крапельку власного мистецтва.
Насамкінець іменинники пригостили гостей величезним тортом зі свічкою-феєрверком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Квітка Показати IP 24 Квітня 2015 16:47
Дійсно дуже приємно що в нашому місті є такий культурно-мистецький куточок. Приєднуюсь до привітань. Бажую процвітати та рости !
Анонім до Квітка Показати IP 24 Квітня 2015 18:02
А навіщо туди йти? Знайшли культуру пити стоячІ.Можна у кабаку попити та ще й культурно_сидячи за столом!
?60- Показати IP 24 Квітня 2015 18:39
фотка сексі з виноградиною . яку в рот беруть)))
мішка Показати IP 24 Квітня 2015 19:00
полішуцький бомонд в "луврі", ітіть...
корсар Показати IP 25 Квітня 2015 01:52
коментар було видалено
Петро Показати IP 25 Квітня 2015 07:21
Ось вони і показали своє справжнє нутро. Подумаєш АТО, сотні поранених і вбитих, вдови, сироти, спалена земля... В них квіти, шампанське, арт-кафедра... І ні одному не прийде до голови, що це все по меншій мірі непристойно. І тепер хай вони що хочуть "співають" їм віри немає... Роскіш у такі дні це злочин перед Україною і її народом.
111 Показати IP 25 Квітня 2015 07:22
Друзі Путіна на Волині.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus