USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Театр тіней у Луцьку: подорожували космосом і планетою

29 Березня 2015 21:40
Здійснити заочну подорож у космос та побувати в найбільших туристичних містах світу лучани мали можливість сьогодні, 29 березня, у Палаці культури Луцька разом із театром тіней «Fireflies».

Гості – це творча команда, яка працює в жанрі світлових шоу з 2010-го року. Вони неодноразово ставали переможцями різноманітних фестивалів, конкурсів, а найбільша їхня заслуга – це фінали таких телевізійних талант-шоу, як «Україна має талант» в Україні, «Mam Talent» у Польщі, «Das Supertalent» – у Німеччині.

Самі ж приїхали з Чернігова, хоча вже встигли побувати не лише в Європі, а й в Китаї.



Ще перед початком дійства на сцену вийшов ведучий і запросив до себе п’ятьох охочих долучитися до чогось неймовірного. Двоє чоловіків зголосилися відразу, без умовлянь, решту ж учасників обрати допоміг сам театр. Тіні показували на екрані номер ряду, звідки мав бути щасливчик, а ведучий вже, на власний розсуд, називав номер місця. Відтак, на сцену вийшло ще троє людей. Всі вони назвали свої імена, після чого зникли за кулісами. Через хвилину світло згасло, а на величезному екрані з’явився напис «Луцьк». Створити його допомогли самі глядачі.

Протягом вечора лучани багато подорожували. Почалося все з мандрівки космосом: безкінечний простір, багато зірок, планети та галактики – все це, «зроблене» тілами учасників театру тіней, можна було бачити на екрані. «Запустили» гості і ракету.











Поступово дія перемістилася на Землю. І ось глядачі вже у Нью-Йорку, пливуть катером на острів Свободи, де стоїть одна з найзнаменитіших скульптур у США та у світі, часто звана «символом Нью-Йорка і Америки» – статуя Свободи.







Побачили лучани і Ейфелеву вежу в Парижі, і єгипетські піраміди. Побували на Трафальгарській площі у Лондоні, побачили знаменитий Біг Бен, що є частиною архітектурного комплексу Вестмінстерського палацу.



Випили пива на Октоберфесті у Мюнхені, заїхали в Берлін, звідти – літаком до Китаю – подивитися на Китайську стіну.



Подорож між різними місцями на планеті відбувалася то тим же літаком, то машиною, то велосипедом, ба, навіть катером.



Було в програмі шоу багато тварин – герої постановки зустрічалися то з ведмедями, то з мавпами, то з крокодилом. Одного разу, актор навіть бився із чудовиськом, схожим на динозавра.





Проте не лише на екрані «Fireflies» показували шоу. Так, якось вони вийшли на сцену, всі в чорному, так, що глядачеві їх не було видно – вся увага була прикута до світлових куль, які учасники крутили в руках. Видовище – справді неймовірне.





Пізніше гості «оголили» руки, які стали «світитися» білим, і показали за допомогою них кілька сценок. Знову ж таки, тіла залишилися непоміченими.







Вразила глядачів і дівчина, яка малювала піском – робила вона щось схоже на те, чим підкорила колись серця глядачів СТБ фіналістка шоу «Україна має талант» Ксенія Симонова.









Діти, які були в залі, найбільше зраділи історії про Аладдіна. Її команда театру тіней показала в дещо осучасненому варіанті. Так, одним із бажань головного героя мультфільму було отримати круте авто – із відкидним дахом, щоб гасати ним вулицями Аграба – міста, в якому жив.

















Перед останньою постановкою на сцену вийшла одна із учасниць, подякувала за теплий прийом і запросила лучан знову приходити на виступ команди «Fireflies» уже восени, коли вони знову приїдуть у Луцьк з новою програмою.

Насамкінець гості показали історію, близьку кожному з нас. Бо всі ми - українці, і всі болісно переживаємо події, які зараз відбуваються в нас на Батьківщині. Кадри із прощанням матері з сином, який іде на війну, загибелі хлопців на передовій, похорону схвилювали зал – подекуди було чути, що глядачі плачуть. Та фінальна сцена вселила надію – Україна була, є, і завжди буде!







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Богдана Стельмах Показати IP 30 Березня 2015 14:04
Чесно кажучи, було трохи халтурно. Ідейно композиції були хороші, тільки про Алладіна якось не в тему. Якщо про людство - від моменту створення світу і до війни в Україні, то історію про Алладіна варто би забрати.
Ігор Показати IP 30 Березня 2015 18:23
було гарно. і дуже насичена програма

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus