USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Терористи роблять з дітей бойовиків

20 Листопада 2014 08:47
Терористи так званих "ДНР" та "ЛНР" під час бойових дій дають дітям до рук зброю та відсилають на передову, як за часів фашистської Німеччини.

Днями у Маріуполі Донецької області правоохоронні органи затримали групу підлітків, які готували диверсії на території міста на вимогу терористів, - інформує Еспресо.тв.

А нещодавно під час спілкування з терористами вихованці одного з ПТУ у Донецьку дізналися про своє "щаливе майбутнє", розповідає Віра Сагайдак - начальник Донецької служби у справах дітей.

Дітей найбільше цікавило: чи отримають вони дипломи після завершення навчання. Відповідь терористів, зі слів Сагайдак, присутніх шокувала. "Вони посміхнулися і сказали, навіщо якісь документи, якщо ви все одно підете воювати. Та зрештою вже навіть зараз дітей бойовики експлуатують на блокпостах, що є недопустимим згідно з жодною міжнародною конвенцією", - розповідає Сагайдак.

Зрештою російські ЗМІ на такі дрібниці, як міжнародні норми, уваги не звертають, а навпаки з задоволенням оспівують відвагу неповнолітніх хлопців, які воюють на боці терористів. Наприклад, нещодавно телеканал "Росія" зняв пропагандистський сюжет про малолітніх хлопців з батальйону "Восток".


Так званий "син полку", 10-класник Андрій Іванхо був прийнятий на службу в батальйон "Восток" на прохання батька, одного з місцевих командирів. Журналіст у сюжеті розповідає, що підліток керує відділом забезпечення, на передову поки не виїжджає.

Цікаво, що російський телеканал нагородив школяра званням "старший лейтенант". За які заслуги неповнолітнього зробили офіцером, невідомо.

Другий малолітній бойовик з сюжету, теж Андрій, виглядає молодше свого тезки. Він вибрав собі позивний Старк на честь Тоні Старка, головного героя голлівудського фільму "Залізна людина". Він завідує збройовим складом. "Зі своїм АКМ Старк розлучається тільки тоді, коли їде додому".

Чимало неповнолітніх хлопців воює і у загоні Мотороли. Зокрема про це розповідав представник терористичного групування "ДНР" Дмитро Скакун. "Всім відомий підрозділ Мотороли, там дуже багато молоді, багатьом немає 17 років. Вони йдуть на це свідомо, за це їм честь і хвала", - казав Скакун.


А під час Дня студента в донецькому коледжі промислової автоматики так званий прем'єр-міністр "ДНР" Олександр Захарченко також похизувався неповнолітніми воїнами. Зокрема він нагадав, що в загоні "Оплот", яким він командує, є бійці у віці 14 років, що вже мають нагороди за участь в бойових діях. "Наймолодшому в ході боїв за Савур-Могилу було 15 років, він викликав вогонь на себе", - повідомив Захарченко.

Відомо й те, що бойовики змушують неповнолітніх злочинців з виправних колоній, як у російському фільмі "Сволочи", кров'ю змивати свої злочини. Тобто їх відправляють на передову, на найтяжчі та найнебезпечніші бої.

Цікаво, що використання дітей у війні характерно для тоталітарних країн. Так, у кінці Другої світової війни нацистський режим дозволяв чотирнадцятирічним дітям служити добровольцями в частинах фольксштурма. З добровольців з "Гітлерюгенду" формувалися загони, яким доручалося прикриття відходу частин вермахту, вчинення диверсійних актів у тилу військ антигітлерівської коаліції.

Своєю чергою, в Союзі також використовували дітей під час бойових дій, яких називали "синами полків". Зазвичай це були сироти, підібрані солдатами на дорогах війни. Крім того, радянські підлітки воювали в партизанських загонах, брали участь в підпільних організаціях на окупованих територіях.

Але й досі в деяких країнах світу, переважно африканських, діти продовжують брати участь у бойових діях. Так, у 2008 році в Демократичній Республіці Конго більше половини особового складу всіх військових формувань (30 тисяч чоловік) були неповнолітніми. В Уганді майже 70% бойовиків так званої «Армії опору Господа» складають діти та підлітки, деяким з них всього по вісім років.

Хоча відповідно до міжнародного законодавства набір або вербування дітей віком до п'ятнадцяти років до складу національних збройних сил або їх використання для активної участі в бойових діях є військовим злочином. Але такі дрібниці бойовиків з "ДНР" не хвилюють.

Не хвилюють їх і наслідки, які спричиняють такі недитячі розваги. А вони, зі слів експертів, для підліткової, геть не окріпшої психіки, є жахливими.

Найчастіше згодом з дітей-солдатів, які звикають до вируючого адреналіну в крові, перестають розпізнавати небезпеку, виростають найманці, які переїжджають з однієї війни на іншу, щоб постійно підживлюватися своїм і чужим страхом. Також доволі часто з таких дітей виростають неврівноважені люди, які не можуть контрулювати свої емоції та поведінку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
88 Показати IP 20 Листопада 2014 10:00
Навіщо ці подвійні стандарти? Як у нас - так герої,хоробрі серця, а у недоросів - зеки, використані, зазомбовані, ще й наколоті скоро будуть.
Анонім до 88 Показати IP 20 Листопада 2014 10:43
А де ти в нас бачило дітей в складі військових формувань?
ввп Показати IP 20 Листопада 2014 10:52
ну вірно, а потім той доберман буде розповідати, що наші розтріляли машину з підлітками, які виїхали з підворотні, мовляв ми такі звірі, а те що в тій машині в багажнику гранатомет, і вони всі накурені як бджоли то це так,скоро буде як в Сирії там вже 9-тирічні з калашами бігають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus