USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Товариство «Холмщина» відзначило 25-ліття

24 Листопада 2015 12:12
Голова обласного ветеранського громадсько-культурного товариства «Холмщина» Микола Онуфрійчук, згідно з Указом Президента України Петра Порошенка удостоєний ордена «За заслуги» ІІ ступеня.

Нагороду йому вручили під час урочистої Академії з нагоди 25-ліття діяльності товариства «Холмщина». Вона відбулась в Палаці культури Луцька 22 листопада.
У краї ветеранське громадсько-культурне товариство «Холмщина» знають як патріотичну спільноту, що об’єднує 5 тисяч волинян, примусово виселених з етнічних земель, що під кінець Другої Світової війни за рішенням політиків стали польськими, - інформує Волинська ОДТРК.

На урочистостях холмщаки презентували третій том книги «Від депортації до депортації». У виданні – чимало спогадів і роздумів депортованих етнічних українців, а також документів, що зберігаються в архівах України, Польщі й Канади.

Окрім офіційної частини в програмі свята була літературно-мистецька композиція «Земле рідна і прекрасна – наша радість і печаль».

ЧИТАТИ ЩЕ: ХОЛМЩАКИ ЧЕРЕЗ ВІЗОВІ ПРОБЛЕМИ НЕ МОЖУТЬ ПРИБРАТИ МОГИЛИ ПРЕДКІВ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ян Показати IP 24 Листопада 2015 13:36
А памятник хоча якийсь є? Чи отак в ничку підпільно збираються?
Холмщаки до Яна Показати IP 24 Листопада 2015 19:28
Збираємося часто у Храмі Холмської ікони Божої Матері. на таких урочистостях. на зборах товариства. на Меморіалі Слави біля пам ятника загиблим холмщакам.Запрошуємо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus