USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Тракторні перегони на Волині: наш ХТЗ обігнав «китайця»

30 Липня 2014 07:00
Волинським селянам представили новий агрегат українського виробництва. Про це повідомляє «Волинь-нова».

В області затверджена і діє програма, що передбачає відшкодування селянам відсотків, якщо купують у кредит трактори, потужність яких не більша за тяговий клас 0,9, та причіпний інвентар до них. Розмір компенсації — не більше подвійної облікової ставки Нацбанку на момент нарахування відсотків. Нині це 19 відсотків. Тому люди можуть взяти позику навіть під 6%, якщо врахувати, що поширена ставка в комерційних банках — 25%. Торік цією програмою скористався 121 господар, які подали документи на відшкодування 210 тисяч гривень за сплачені кредити.

Раніше за цією програмою частіше купували трактори китайського чи корейського виробництва, які могли запропонувати волинські дилери. Нещодавно на ринок вийшов і Харківський тракторний завод. Нашим одноосібникам запропонували ХТЗ-3512 (вдосконалений колишній Т-25).

Кілька таких агрегатів уже придбали в нашій області, повідомив представник підприємства Юрій Головач. Він розповів, що, крім купівлі в кредит та лізингу, завод пропонує схему, за якою можна збути старі трактори Т-150 1960—1970-х років виробництва за 50 тисяч гривень, якщо збереглися основні вузли та компоненти: міст, двигун, кабіна. А взамін зі знижкою отримати нову техніку. Фермери та одноосібники могли оглянути її, в тому числі й під час оранки.

« Волинь займає лідерські позиції за кількістю регіональних програм підтримки агровиробників. Зараз такий час, що Україна повинна єднатися. Чим більше їжджу країною, тим більше переконуюся, що наші люди чудові й працьовиті. Вони хочуть працювати на тракторах, а не їздити на БТРах. Олігархічну модель виробництва маємо залишити в минулому і не заважати працювати середньому класові», — сказав радник голови Черкаської облдержадміністрації Олексій Душейко, який прибув у наш край переймати досвід волинян.

...У поле виїжджають два трактори: харківський та імпортний, китайський. Обидва мають плуги. За сигналом починають рухатися вперед. «Китаєць» додає газу і виривається вперед, але до фінішу першим приходить ХТЗ-3512.

« Для двох плугів він заслабкий. Глибоко не виоре»,

але незрозуміло, який трактор має на увазі. Дістає лише на 18 сантиметрів, а на зяб не впорається, бо потрібно не менше 35 сантиметрів», якийсь чоловік коментує побачене.

Тим часом трактори розвертаються, доїжджають до учасників семінару й зупиняються.

«Руль якось незручно влаштований», — каже уважний спостерігач про харківський виріб.

«Там є проріз, щоб регулювати», — відповідають йому з-за плеча.

Проте найбільшим аргументом «проти» були не якісь конструктивні особливості трактора, а ціна. ХТЗ-3512 коштує 112—117 тисяч гривень залежно від потужності, а китайські аналоги — дешевші. Тому селяни запропонували представнику заводу переглянути цінову політику. Безперечно одне: виробники подібної техніки зацікавилися волинським ринком невеликих тракторів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Читач Показати IP 30 Липня 2014 13:58
Якщо із математико добре, то при ціні 177 тис гривень компенсували 1700 грн. Так багато, що ще й комбайн можна купити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus