USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Цьогоріч Різдвяний піст розпочався завчасно. ВІДЕО

28 Листопада 2013 10:37
Для ревних вірян Різдвяний піст розпочався завчасно, оскільки середа – традиційно пісний день, - інформує ТСН.
Триватиме піст до самісінького Різдва. Православні замінюють м'ясо, яйця та молочні продукти – городиною. А в окремі дні дозволяють собі рибу. На десерт добирають булочки з маком, цукати, сухофрукти та інші пісні ласощі. Греко-католики зазвичай постять значно «вільніше». Лише інколи обмежуючи себе в споживанні скоромного.
Втім, усі християни східного обряду переконують, що піст вдається без надзусиль. Для багатьох це чудова нагода урізноманітнити раціон і скуштувати нові страви.
Регулярна відмова від скоромного може суттєво збільшити тривалість життя. Так кажуть українські дієтологи. Фахівці твердять, що правильне проходження посту сприяє зниженню холестерину та зміцненню серцево-судинної системи. Головне – обирати здорову їжу та не зловживати хлібом і пампушками. А утриматися від тваринних жирів буде дуже корисно, бо їх зараз аж надто багато в раціоні співвітчизників.
«Квасоля, сочевиця, гриби, горіхи, насіння – всі продукти багаті на білок. При цьому не містять шкідливих жирів», - пояснює лікар-дієтолог Наталя Самійленко. «Ми смак до цих страв загубили. Але це в наших традиціях. Такі сезонні перерви – це недорого і доступно», - переконує фахівець.
Користь від харчової дисципліни є беззаперечною, але обмежуватися тільки дієтичною складовою священики не радять. На їхню думку, атмосферу посту створюють тимчасове утримання від статевого життя та гучних розваг, молитва, участь у богослужінні та церковних таїнствах, читання Святого Письма.
Досвідчені в духовному житті християни твердять, що максимально позитивний ефект людина відчує, якщо одночасно із утриманням у їжі приведе до ладу власні думки, наміри та принципи. Очистивши серце від зайвого тягаря пристрастей, а сумління – від скоєних помилок. Саме в такій внутрішній гармонії найкраще буде зустрічати Різдво. Підготовкою до якого і є ці 40 днів посту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus