USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Туристичний сезон та перетин кордону: про що варто пам’ятати

29 Травня 2015 13:11
Організовані туристичні групи, про прибуття яких прикордонників попереджено заздалегідь, можуть максимально швидко перетнути кордон, а для подорожей за межі України з дітьми варто пам’ятати про необхідні документи, аби не зіпсувати відпочинок, - наголошують у Луцькому прикордонному загоні.

Про це йшлося під час наради у Луцьку з приводу проведення літнього туристичного сезону та якості підготовки до нього 29 травня.

Начальник відділу прикордонного контролю Луцького прикордонного загону підполковник Ігор Говорущак розповів, що пік туристичного руху припадає на квітень, червень, липень та серпень, відповідно, збільшується кількість осіб, які перетинають державний кордон у пунктах пропуску.

З його слів, забезпечення максимально комфортного перетину кордону туристичними групами можливе за умов плідної співпраці прикордонників, туристичних операторів та перевізників. Завдяки попереднім повідомленням прикордонники можуть створити максимально комфортні умови щодо перетину кордону туристами.

Так, якщо прикордонники завчасно отримали попередню інформацію щодо перетину кордону цією категорією осіб, повідомляють, на яку годину рекомендують прибути на пункт пропуску, аби туристичній групі не довелося довго очікувати на перетин кордону. Водночас прикордонники інформують про це суміжну сторону (прикордонників Польщі) про наявність на пункті пропуску організованої туристичної групи.
Для організованих туристичних груп громадян України не пізніше ніж за 24 години до прибуття автобуса в пункт пропуску туристичні оператори (агенти) повинні надіслати повідомлення на електронну скриньку пункту пропуску з необхідною інформацією, а це – назва організатора міжнародного перевезення організованої групи, його юридична адреса; електронна адреса туроператора, номер телефону контактної особи; туристичний маршрут; номер автобуса, дата та орієнтовний час прибуття у пункт пропуску; прізвище, ім’я по-батькові та стать кожного пасажира, його громадянство, дата, місяць та рік народження, серія та номер паспортного документа, серія та номер нотаріально посвідченої згоди одного з батьків на виїзд дитини за кордон (якщо до складу групи, що виїжджає з України, входять особи, які не досягли 16-річного віку та прямують у супроводі одного з батьків або без них).
Протягом двох годин на електронну скриньку надійде відповідь від пункту пропуску із порядковим номером заявки та найзручнішим часом прибуття автобуса в пункт пропуску, смугою руху, де здійснюватиметься прикордонний контроль зазначеної організованої групи. Прибувши на в’їзд у пункт пропуску, потрібно повідомити особу Держприкордонслужби про порядковий номер заявки, а перевірка документів організованої групи здійснюватиметься в автобусі за спрощеною процедурою.


Ігор Говорущак наголосив, що важливо якісно готувати документи собі для перетину державного кордону (консультацію з цих питань можна отримати на офіційному веб-сайті прикордонного загону та за цілодобовим номером телефону). Серед проблем, які виникають під час перетину кордону, – відсутність доручень, відсутність вклеєної в закордонний паспорт фотокартки дитини, якій виповнилося 5 років.

У дорученні, що виписується людині, яка супроводжує дитину, обов’язково потрібно вказати, у яку державу та на який термін вони прямують. Бувають випадки, коли доручення виписується для слідування у Республіку Білорусь, а громадяни помилково вважають, що із ним можна проїхати і в Польщу. Як наслідок: відмова у перетині кордону та зіпсований відпочинок дітей і батьків.
Як зазначила заступник начальника Волинської митниці ДФС Тетяна Кравець, кожен рік дає митникам певний досвід у протидії негативним ситуаціям. До прикладу, торік влітку надходили неправдиві повідомлення про замінування. Завдяки ефективним діям працівників ДСНС та інших служб, схеми із реагування на подібні ситуації відпрацьовані. Наразі на митних постах вживають заходи, аби максимально убезпечити усіх подорожуючих та готові у разі потреби знову впоратися із подібними ситуаціями.
Не брати з собою під час перетину кордону жодних незнайомих предметів чи незрозумілих передач закликав подорожуючих Ігор Говорущак. Він відзначив, що такі речі несуть ризик та загрозу, тож будь-яка інформація про них може бути врахована прикордонниками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus