USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Берестечку освятили новозбудований храм

28 Червня 2016 14:44
Чин освячення та Божественну Літургію в новозбудованій церкві Святого Духа у Берестечку очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Із владикою служило духовенство Волинської єпархії, зокрема декан протоієрей Андрій Сидор та настоятель цієї парафії священик Володимир Курчин, Львівської та Рівненської.

Про це повідомили у прес-службі Волинської єпархії.

Після Богослужіння архієрей зауважив, що освячення храму є важливою подією, яка демонструє перемогу нашої православності: храм потрібен людям, щоб у ньому прославлялося ім’я Боже. Після піднесень і падінь православної віри на нашій землі милосердний Господь сьогодні робить нас учасниками відкриття нових храмів. Це «свідчить про любов людей до Бога, до своєї землі, до землі своїх батьків». Господь веде нас до кращого життя. «Потрібно лише розкрити серце, щоб благодать Святого Духа змінила природу нашого єства».
До слова, 30 вересня 2013 р. з благословіння митрополита Михаїла отець Андрій Сидор відправив тут чин заснування та поставлення хреста. 10 червня 2014 р. відбулось урочисте закладення капсули у фундамент майбутнього храму. Тоді відправу також очолив цей душпастир.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
гарант Показати IP 28 Червня 2016 15:08
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №276/2016 Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Конституції України За значний особистий внесок у державне будівництво, соціально- економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм постановляю: Нагородити орденом "За заслуги" II ступеня ЗІНКЕВИЧА Тимофія Семеновича (МИХАЇЛА) - керуючого Волинською єпархією Української православної церкви Київського патріархату Нагородити орденом "За заслуги" IIІ ступеня ГАРБАРУКА Сергія Володимировича - Голобського селищного голову, Волинська область І ВСЕ. ШАНОВНІ КЕРІВНИКИ ОБЛАСТІ! ПРОАНАЛІЗУЙТЕ СКІЛЬКИ НАГОРОДЖЕНИХ З ІНШИХ ОБЛАСТЕЙ, А СКІЛЬКИ З ВОЛИНІ! СОРОМ...
не керівник до гаран Показати IP 28 Червня 2016 16:16
справедливо вперше!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus