USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У чому безвихідь сімей зниклих бійців. Програма «Гроші» на Волині

26 Грудня 2014 15:46
Програма «Гроші» телеканалу «1+1»разом з волонтерами завітала на Волині до родин загиблих та зниклих безвісти. Бійців АТО. Лише на Волині таких сімей - кілька сотень.

Волонтер Костянтин Андріюк відвідав родини тих, хто втратив своїх годувальників, та розповів, що він там побачив, - йдеться у програмі.

З його слів, він там побачив бідність, злиденність та безвихідь, жінки бачать, що допомоги чекати нізвідки. А державі, зазначає він, вигідно, щоб бійці подовше вважалися зниклими безвісти, аби не надавати їм допомогу.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про родину майора ЗСУ Олексія Шепелюка, який вважається зниклим безвісти після трагедії під Іловайськом- уже чотири місяці. У нього залишилася дружина і п’ятеро дітей. Олексій вважається безвісти зниклим, а це, вочевидь, означає, що держава списуватиме таку сім’ю із зобов’язань перед нею.

Як ідеться і відеосюжеті, дружина Олексія, яка проживає з дітьми у службовій квартирі, навіть боїться що їх просто викинуть на вулицю.

З її слів, її чоловіка, офіцера з 20-річною вислугою, навіть не визнали учасником АТО. «Виходить, йому не можуть надати жодного статусу. Має бути або серед живих, або серед мертвих», - каже жінка.

Вона не втрачає надію, що її чоловік таки вижив, і готова разом з дітьми чекати його повернення стільки, скільки необхідно.



Програма «Гроші» разом з волонтерами вирішили, що свято має бути у кожної дитини, і організували новорічну казку для дітей волинських героїв. Ці діти свята уже не чекали, держава відправила їхніх батьків захищати Україну.

Волонтери та журналісти цілий день розносили подарунки малюкам, які не змогли потрапити на свято.

Костянтин Андріюк після всього побаченого наполягає на тому, щоб змусити чиновників замість того, щоб витрачати шалені кошти на новорічні вечірки, поїхати і відсвяткувати Новий рік у родинах зниклих бійців - побачити, як такі сім’ї живуть.

Детальніше - на відео:



Допомогти родинам загиблих та зниклих безвісти воїнів можна, звернувшись до волонтерів Нововолинського центру допомоги військовим (проспект Дружби, 19; 11:00 - 18:00 у будні), - повідомляє «Нововолинський інформаційний портал».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus