USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Горохівському районі поляки хочуть «з нуля» побудувати завод

5 Травня 2016 13:51
Поляки пропонують збудувати підприємство у селі Холонів Горохівського району і налагодити на ньому виробництво пожежного забезпечення.

Перемовини про це велися нещодавно під час робочого візиту польських партнерів із Поморського воєводства. Про це пише сайт «Горохів – моє місто» з посиланням на газету «Горохівський вісник».

Комендант добровільної пожежної частини та власник будівельної фірми «Родбуд» Анжей Рода і голова депутатського корпусу гміни Пархово та власник фірми із виробництву паливних котлів Анжей Курковсі представляли Битівський і Картузький повіти, з якими Горохівський район і Холонівська сільська рада свого часу підписали договори про співпрацю.

Поляки не забарилися приїхати після робочого візиту до них у березні цього року голови районної ради Тараса Щерблюка і Холонівського сільського голови Олександра Мартинова. Тоді під час ділової зустрічі-знайомства з обраним у минулому році лідером горохівської територіальної громади Тарасом Щерблюком, керівники з обох повітів та їх колеги в один голос заявили про бажання продовжити співробітництво не лише в галузях культури, освіти та спорту. Відзначивши ділові якості голови Горохівської районної ради, його зацікавленість у всіх питаннях, що стосуються розвитку територіальної громади, поляки ініціювали подальше співробітництво не лише в галузях культури, освіти і спорту. Цього разу вони приїхали на Горохівщину, щоб запропонувати украй потрібні їй інвестиції.



Під час зустрічі із Тарасом Щерблюком і Олесандром Мартиновим питання конкретизували максимально: у Холоневі вони хочуть збудувати «з нуля» підприємство, яке буде спеціалізуватися на виробництві пожежного забезпечення. Аналогічне є у Поморському воєводстві. Там уже офіційно працюють і дуже задоволені зарплатнею багато чоловіків із Холонева.

-Звісно, таку ідею потрібно підтримати, у разі її реалізації інвестор забезпечить робочими місцями сільське населення, податки надходитимуть у казну району, а в майбутньому збагачуватимуть бюджет об’єднаної територіальної громади, - прокоментував Тарас Щерблюк.

-Єдине, що викликає незначну упередженість, то неоголошена війна на сході України, - був відвертим і Олександр Мартинов.

Однак питання на місці не стоїть. Свідченням того, що поляки вже беруться реалізовувати свій грандіозний намір, є їх потреба у працівникові, який має вищу технічну освіту, володіє англійською і польською мовою та має змогу поїхати до Польщі на стажування. Отож, молоді і освічені, не упустіть свого шансу. Якщо умови вам підходять, телефонуйте за номером

У Холоневі Анжей Рода і Анжей Курковсі побували у новозбудованому дитячому садочку «Ромашка». Їх дарунком на новосілля стало насіння декоративної трави і кущики оригінальних квітів. Із рятівниками Горохівської пожежної частини міркували, що є можливість подарувати горохівській територіальній громаді ще один сучасний пожежний автомобіль. Зробити таку хорошу справу готові хоч зараз, але це проблематично через недосконале чинне українське законодавство, тож наразі головному рятівнику району Тарасові Кашталяну вручили вартісну командирську екіпіровку.

Чоловіки із задоволенням побували на футбольному полі у Холоневі, де місцева команда виборювала перемогу у мирненців. Із рахунком 1:0 матч закінчився тріумфом холонівців, тож Анжеї вручили футболістам від себе особисто кубок і матеріальну допомогу.

Пам’ятним дарунком від Тараса Щерблюка і Олександра Мартинова Анжей Рода і Анжей Курковскі назвали поїздку у місто Львів, де вони отримали чудові враження історико-культурних пам’яток одного з найдревніших і найгарніших міст України.

Леся ВЛАШИНЕЦЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Вася Показати IP 5 Травня 2016 13:57
бариги, посоромилися б коньяк виставляти
ВОЛИНЯНКА Показати IP 5 Травня 2016 15:12
СВОЇ НЕ ВМІЮТЬ ГОСПОДАРЮВАТИ, ТО НЕХАЙ ЧУЖІ НАВЧАТЬ, ЯК ПОТРІБНО ПРАЦЮВАТИ.
спорт Показати IP 5 Травня 2016 15:18
на жаль ми ол*хи
м да Показати IP 5 Травня 2016 20:07
нема слів... СЛАВА УКРАЇНІ!!!
будун Показати IP 6 Травня 2016 11:22
куди коньяк діли
Льопа Показати IP 8 Травня 2016 11:44
Випили)))
azimov Показати IP 16 Травня 2016 14:06
Так само може зробити кожна громада, якщо скористається безкоштовною покроковою інструкцією як впровадити такий проект за моделлю DESPRO (udl.despro.org.ua): https://www.youtube.com/watch?v=8KaGJAZn2x0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus