USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Ківерцях хочуть відновити старий завод

3 Березня 2015 11:34
Механічний завод, яким колись славилася не лише Ківерцівщина, більше не простоюватиме.

У лютому завод придбали інвестори, і стверджують, що мають власний ресурс і напрацювання. Нові власники не прохають фінансової допомоги, від влади просять лише сприяння.

Про це повідомили у відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

Майновий комплекс, а точніше те, що від нього залишилося, у лютому цього року придбали ініціативні інвестори. Нові господарі планують виготовляти там техніку для дрібного сільськогосподарського виробництва. А позаяк відповідне підприємство успішно працює в Олиці, що на території Волинської області, то й мешканці Ківерець плекають неабиякі надії.

Завод зможуть запустити вже через два–три роки. А це сто робочих місць

Варто зауважити, що нові власники не прохають фінансової допомоги, навпаки наголошують: мають власний ресурс та певні напрацювання.

Одначе розраховують на підтримку влади в іншому питанні: виявляється, все обладнання розкрадене, лишилися тільки стіни. На майновому комплексі повністю відсутнє електропостачання, адже мережі викрадено.

Голова ОДА Володимир Гунчик після відвідин заводу та спілкування з директором Русланом Гнатюком доручив голові Ківерцівської райдержадміністрації Валерієві Ткачуку провести роботу, аби з’ясувати, хто допустив таке розкрадання державного майна. Адже тоді б і в інвесторів було менше проблем, та й держава від реалізації майна отримала б більшу суму. Всього комплекс продали за два мільйони гривень.

Тож голова ОДА має намір звернутися до правоохоронних органів, щоб ті розслідували, який чиновник винний у тому, що завод перетворився на голі стіни.

«Подумаємо із представниками обленерго, як, не порушуючи законодавства, можна подати сюди електроенергію. Раджу вам підготувати бізнесплан, презентацію цього проекту й представити його для волинської громади. Зрештою, це один із важелів впливу на регіональну політику», – підкреслив керівник виконавчої гілки влади в області.

Як повідомляє «Волинський інформаційний портал», директор ТзОВ «Ківерці-Агромаш» разом із приватним підприємцем Володимиром Дейною розповіли голові ОДА, що мають намір налагодити на колишньому Ківерцівському механічному заводі виробництво малої сільськогосподарської техніки, на кшталт плугів, картоплекопачок і тому подібне. Власне, колись на цих потужностях займалися металообробкою та виготовляли контейнери.

Загалом кажуть, що завод зможуть запустити вже через два–три роки. А це сто робочих місць.

Окрім того, нині інвестори мають намір придбати землю. Територія заводу сягає понад два гектари. У вкладників є достатній фінансовий ресурс. Від влади вони просять лише сприяння.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
лучани Показати IP 3 Березня 2015 12:44
Гунчик знає тільке одне слово "бізнес-план"
Анонім Показати IP 3 Березня 2015 12:50
Селище Олика на території Волинської області, Ківерцівського району. Підприємство працює, зарплати мізерні, умови нелюдські.А позаяк немає вибору, то так дуже зручно директору.
Ківерчанин Показати IP 3 Березня 2015 13:40
А де ж була славна прокуратура?Адже це державне підприємство.Хто орендував це підприємство,хто його охороняв?Невже це важко встановити?От тоді і стане відомо - це кришувала обласна і районна прокуратури .А щодо бізнес - плану,то думаю що заприватний бізнес не треба переживати - вони свої гроші ,на відміну від керівників державних підприємств,рахують накбагато краще.
Анонім до Ківерчанин Показати IP 3 Березня 2015 17:00
найбільш цікаво,що підприємство як у нас закономірно складається куплено за копійки, але кому є до того справа у нашій "демократичній" країні - прихватизація- основа олігархічної дермократії
йован Показати IP 3 Березня 2015 13:41
самий великий там інтерес це два гектари землі, в цьому і фішка. Все інше від лукавого
Бізнес-план. Показати IP 3 Березня 2015 14:34
Все з ніг на голову. Бізнес-плани надаються потенційними інвесторами перед продажем держ. майна чи передачі його у концесію, щоб визначити найбільш оптимальний і соціально та економічно вигідний варіант. Спочатку було продано, а потім запитують, що ви там будете робити.. Розкрасти і тихенько продати. Терпіння суспільства як пісок у годиннику повільно, але невпинно закінчується. Скільки піску залишилось у годиннику нашої влади, чиновників та "еліт" ? Хтозна..
Сліпці Показати IP 3 Березня 2015 14:59
Грає з вогнем влада, всі - від рядових до президента. Думають: авось пронесе; знову змінимо кольори, гасла та партії,а народ все "зхаває", не в перший раз, війна все спише. Не відчувають у повітрі - ні не запаху весни! чогось нового, невловимого.. запаху коліївщини, не бачать серед народу невидих, майже ефемерних постатей Залізняка і Гонти, Кармелюка і Хмельницького, не бачать тіней гайдамаків та козаків, які миготять між людей. Як було колись сказано: "Хто забуває власну історію, приречений пережити її знову"
Спостерігач Показати IP 3 Березня 2015 15:40
Якісь дивні коментарі... мабуть всі "коментатори" різко перекинулися з одноклассників, де тролили москалів і "по енерції" накинулися на цю статтю "шапками закидувати". ЛЮДИ! То ж навчіться нарешті бачити майбутнє! В такий тяжкий час, коли ще пів-року тому успішні підприємства занепадають і закриваються, коли люди йдуть просто на вулицю, коли безробіття стає звичайним явищам, то ви ще маєте пенд тут когось осуждати??? За те що в цих умовах знайшлись дядьки, які хоч намагаються щось змінити на краще, створити робочі місця і дати можливість селянину придбати свою відчизняну техніку, а не майд.ин чина. Дай Бог цим підприємцям виконати задумане! А час покаже і всіх розсудить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus